Русия е против Турция да разположи ракети „Пейтриът“

Москва насърчава Анкара да действа за политическо решение в Сирия
Обновена: 22 ное 2012 15:43 | 22 ное 2012 14:56, Елка Василева
45
Русия е против Турция да разположи ракети „Пейтриът“
Ракета "Пейтриът". Снимка: архив, Reuters

Русия не съветва Турция да разположи ракети „Пейтриът“ по турско-сирийската граница, а обратното – насърчава я да действа за политическо решение на конфликта в Сирия, обяви говорителят на руското външно министерство, цитиран от АФП.

Милитаризиране на турско-сирийската граница е обезпокояващ сигнал, заяви говорителят Александър Лукашевич, коментирайки искането на Анкара към НАТО за разполагане на ракети „Пейтриът“ по турско-сирийската граница.

Още по темата

Нашият съвет към нашите турски колеги е съвсем друг: да използват възможностите си за влияние върху сирийската опозиция, за да се стигне възможно най-бързо до вътрешносирийски диалог, а не да показват мускули, придавайки опасен обрат на ситуацията, добави той.

Ние ще видим реакцията на нашите партньори от НАТО, каза още говорителят. Подобни стъпки очевидно не внасят оптимизъм за бързо политическо решение в Сирия, заяви Лукашевич.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
14
 
! Отговори
До kireza преди 11 години
препоръчвам ти да гледаш и междузвездни войни и там има фантастика.
40
0
 
14
 
! Отговори
kireza преди 11 години
До TRПука й на Русия за няколкото кретенски противоракетни установки в Турция,такива пропуснаха 40% от примитивните палестински ракети!Защо САЩ се отказаха от щита?Русия пуска старите си ядрени ракети,едновременно се изстрелват и новите,летящи на стотина метра над терена,менящи своят курс,които е невъзможно да бъдат прихванати от радарните системи и край на САЩ,Германия,Англия и Франция....Ако Русия остане без ръководство,системите се изстрелват автоматично - програма от времето на СССР....
39
0
 
15
 
! Отговори
До bg преди 11 години
и моя х...й трябва да бъде част от твоя г...з.
38
1
 
17
 
! Отговори
TR преди 11 години
Спокойно,Турция не се занимава с България.Винаги съм казвал ,че Турция никога не е гледала на България нито като враг,нито като сериозен противник.За Турция,България е бедна страна,която търси отдушник за проблемите си в национализма.По време на Кубинската криза,турските ядрени глави спасиха света от трета световна война.Хубаво е да ги има,защото някой трябва да спре руснаците.А това не е България.Определено не е България, а Турция може да е всичко, но винаги за тях правото на демокрация на страните е най-више право което трябва да се защитава!
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
za6to tuk ni6to ne pi6ete gyavuri vijdateli tazi raketa 6tevi vlezne tam kade neste probvani
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tuka povece pisat armenci ot kolkoto bilgari hora nese zanimavayte sas gluposti ot glad umirame tovae istinata eto neznam kak ste svirja dvata kraya tovae pilna zabluda ni e da napravim nesto za nazesi da vdignem parlamenta sas toya standart i zaplati do kide nesi milcete
35
1
 
16
 
! Отговори
TR преди 11 години
Това дали да има ракети на турска територия или не си е работа само на Турция. Ердоган е прав че това си е вътрешен проблем. Ако руснаците са толкова недоволни - да действат в Съвета за сигурност на ООН. Те са там и те решават.
34
3
 
17
 
! Отговори
Путин преди 11 години
Ислямистките протурски плъхове ще бъдат смачкани,Башар !!!
33
3
 
20
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
"БЪЛГАРИЯ СЕ БИЛА ИЗВИНИЛА ЗА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС"! Да ви е.... тъпите глави ! И Бг. като се извини какво спечелих аз и баща ми ,дето ни държаха в милицията и ни спукваха от бой ?! Извинението е вид лицемерие ! Трябва наказания и обезщетения !
32
2
 
27
 
! Отговори
Батко преди 11 години
Когато големите батковци си мерят *** вие не си слагайте голото дупе -bg!
31
8
 
19
 
! Отговори
До 26 преди 11 години
Домакинската работа могат да си гледат забулените кадъни в анадола. Вирджиния има право да изрази собствената си позиция според конституцията на РБ. А колкото до дипломацията турция е безгласна буква и нищо не зависи от нея.
30
8
 
17
 
! Отговори
bg преди 11 години
Armenia trebva da ima izlaz na Cherno more,a Kurdistan na Sredizemno more.
29
8
 
19
 
! Отговори
bg преди 11 години
*** Rasmusen i natovskite murshi-merzavci vmesto da izprashtat raketi da priznaat armenskio genocid.
28
7
 
16
 
! Отговори
bg преди 11 години
Izto4na Trakia trebva da bude 4ast ot Bulgaria.
27
9
 
19
 
! Отговори
до КУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Вместо да се опитваш да даваш акъл (който го нямаш) на други по-добре попрочети малкотуй-онуй. Може да научиш например, че български държавници имаха мъжеството да се извинят за възродителният процес официално в турският парламент, докато Турция си е вършила дивотиите в миналото и продължава и сега, с това за което говори Вирджиния, но още не е узряла да се извини за направените геноциди, кланета и зверства, с които е пълна историята и. Така, че може би е добре за тебе да си пийваш кротко в къщи, отдаден на битов алкохолизъм, отколкото да ръсиш глупости.
26
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
v turcia babite plashat decata si ,4e ako ne slushat shte doidat rusnacite. Vse pak Russia ako napdne turcia niama da ja ima
25
5
 
21
 
! Отговори
bg преди 11 години
Turcia e bita karta.
24
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ТУРЧИН НИКОГА НИКАКВО ДОВЕРИЕ !!!
23
6
 
22
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До Вирджиния. Още веднъж ти казвам,че Турция не е отговорна за някакви частни турски кораби които нарушават правилата ,както и България не е отговорна за обирджиите на банкомати в чужбина!Тук всеки носи индивидуална отговорност ,а не национална!А защо си мълчи ББ за Ангарският договор?!Това са дипломатически отношения ,които главата ти не може да разбере!Има компромиси,Турция също можеше да осъди Бг. за възродителният процес ,но не го направи!Дипломацията не е за тебе ,гледай си домакинската раб
22
8
 
24
 
! Отговори
bg преди 11 години
Rusia e napulno prava,tur4oljata da vnimavat da ne gi udari kamiko.