Съд в Москва спря достъпа в интернет до клипове на "Pussy Riot"

Те са окачествени като екстремистки
Обновена: 29 ное 2012 18:40 | 29 ное 2012 18:34, Елка Василева
25
Съд в Москва спря достъпа в интернет до клипове на "Pussy Riot"
Съд постанови да се блокира достъпът до видеоклиповете на "Pussy Riot". Снимка: архив, Reuters

Районен съд в Москва определи като екстремистки видеоклиповете на пънк групата "Pussy Riot" и разпореди да бъде ограничен достъпът до тях в интернет, предаде ИТАР-ТАСС.

Става дума за клиповете, на които са заснети акциите на женската група, включително и скандалният пънк молебен в храма "Христос Спасител", който доведе до наказателно преследване срещу участничките в "Pussy Riot".

Още по темата

В пледоарията си в съда прокуратурата заяви, че настоява за ограничаване на достъпа до информацията, поместена на сайтовете на пънк групата и нейните блогове в интернет, чрез поставяне на съответни филтри. След като решението на съда в московския район Замоскворечие влезе в сила, споменатите видеоматериали ще бъдат включени в списъка на забранените в Русия екстремистки материали, чието разпространяване е незаконно, посочва ИТАР-ТАСС.

На 17 август т.г. три членки на "Pussy Riot" – Надежда Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самуцевич – бяха осъдени на по две години затвор по обвинения в хулиганство с мотив насаждане на религиозна ненавист и вражда. Те бяха арестувани и подведени под съдебна отговорност заради акцията на "Pussy Riot" през февруари в московския катедрален храм "Христос Спасител", в която бе отправена молитва към Богородица да отърве Русия от Владимир Путин. В хода на процеса срещу трите млади жени съдът в московския район Хамовники отказа да приеме твърденията на обвиняемите, че мотивите за действията им са политически.

На 10 октомври Московският градски съд замени присъдата на Самуцевич на две години условно и остави в сила присъдите на Толоконникова и Альохина, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: интернетклиповеPussy Riot
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
Тези въпроси би имал право да задаваш,ако Русия беше направила нещо за Джулиян Асандж...А убежище ми дадоха в Пурто Рико или не помня коя латинска държава.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ауууу, е те тва е, от къде намерихте тази хрисима снимка на уруспийте? обикновено когато показват техни фотографий слагат червена точка със 18 вътре, и не ви ли е гнус да се наредите до тях?
22
2
 
6
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Аууу, заради посраните пусита на неколко разпасани ку^рвета оревахме света, ауууу, умря демокрацията в Русия...! Що не ревете за Джулиан Асанж? Какво направиха американските служби с УикиЛийкс? Демократката от 21, имаш ли идея на какви репресии на административно ниво беше подложена цялата световна мрежа, за да затапят "теча" от сайта на Асанж? Имаш ли идея какъв инструментариум се приложи, за да не види света какви ги вършат янките из разните им там служби - уж рупори на демокрацията?
21
1
 
7
 
! Отговори
до питанката 18 преди 11 години
Защото е гнусно да влезеш в молитвен храм и да правиш подобнипростотии вътре! Посегателството срещу храмова се приема за нормално на запад и от кухи *** като тебе само ако храмът е православен! Не съм чул някой да реве за стотиците църкви и манастири в Кососво, разрушени от шиптърите!Много ми е любопитно какви щяйте да ги говорите и ти, и западните медии, ако се бяха изс^рали в некоя от московските синагоги, па нищо че е срещу Путин! Дали щяха да ги подкрепят толкова от Ройтерс и Дойче Веле?
20
8
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Това е чисто и просто хулиганство. Наказва се със ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗЕН ТРУД! Но да пращаш някого в затвора и на всичкото отгоре да цензурираш интернет говори за нещо повече,говори за разклатените устои на демокрацията в Русия. Добре,хубаво,направили са глупост,нека получат наказание с труд или глоба. Но защо цензурираш клипове,явно от нещо те е страх,моля замислете се непредубедено. Ако това бяха просто просто "пикли",защо им се обръща такова внимание. Явно някой го е страх от тези пикли.Не виждате цялата картина,заслепени от любов към безгрижния комунизъм и "the big brother russia". Моля аргументирайте се,да водим диалог,и аз мога да хленча и да плюя на изуст,но това е несериозно. Не ви бива в диалектиката,само в голото словоблудстване,лишено от обективен разум и анализ. Чист конформизъм.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
оО ужас , сега седеругите демохрачки няма да могат да се наслаждават на (демократичната) гледка на тия ненормални шафрантии как си набутват в половите органи замразени пилета ,найстина жалко за (демокрацита)в Русия
18
1
 
4
 
! Отговори
do 18 преди 11 години
kakvo da gi poznavame?, a ti bi li si natrila slivata s surovo pile v supermarketa?Tova go vidqhme zasneto.Tova ne e li asozialno i prostachko, purvobitno.Kolko poveche trqbva da gi poznavame?
17
11
 
1
 
! Отговори
Защо? преди 11 години
Номер 6, напълно съм съгласна с теб, но по всичко личи, че в този форум сме малцинство! Как може да говорите с такава злоба за момичета, които дори не познавате и да се изказвате толкова убедено, че трябва да бъдат в затвора? Ми че то цяла България е пълна със съдии, ама от тези дето се скатават като дойде буря и си продават ***, на когото трябва.Вие сте идеални за Русия, ходете си, патриотствайте, наливайте се с водка, за да не можете да мислите колко сте нещастни и псувайте всичко живо!
16
2
 
8
 
! Отговори
нона преди 11 години
не мога да повярвам, че се обръща такова внимание на някакви нечистоплътни, и отвън и отвътре, пикли, че дори и призив за подражание от подобни...
15
6
 
4
 
! Отговори
Да последваме подвиг преди 11 години
Да последваме подвига на руските бунтуващи се ***-та! Да изпеем в храм-паметника Александър Невски песента "Света Богородице изгони пожарникаря!" А след това, в клип, да изгорим портретите на пожарникаря и на Цецо Лажецо!
14
1
 
13
 
! Отговори
ежедневни изцепки преди 11 години
Хубаво ще бъде, ако български съд забрани излъчването на ежедневните изцепки на пожарникаря по кабеларките! С нетърпение очаквам скорошното падане на режима на пожарникаря и прекратяване на всички негови медийни изяви, които в същност са маниашки монолози!
13
2
 
17
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Запада да си гледа работата , страхливи *** на САЩ . Но никой западняк не иска живот като в САЩ 15 дена отпуска , няма майчинство и бедните да го духат. А колкото до Мастиите , нека сега се еб..т в затвора както в музея и вместо пилета камъни да си завират.Един преоблечен като тях се пробва в Руската цзрква във Виена , жалко че минах от там половин час след случка и вътре са били само жени тогава. Иначе тзпия Австриец щеше да се моли да дойдат полицаите по бързо .
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако аз и мои приятели изпеем в Александър Невски нещо от типа на "Бойко да го духа" и медиите раздухат "подвига" ни,дали ТОЙ ще ни награди с орден Стара Планина, а в "демократичните" западни страни ще ни изкарат патриоти,милеещи за свободата на словото??????????????
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съвсем правилно решение. Според мен не е подходящо да се пропагандира зоо/некро/крио/филията(секс със замразени мъртви животни) на подрастващото поколение.
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само ги погледнете на снимката и ви става ясно... та това не са хора ?! Това са из.оди !
9
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен е смешно да арестуваш някого по подобни обвинения...това говори че някой го е страх,стах за властта...а да цензурираш клипове с политическа цел вече е доста притеснително и говори че пу..ин много се бои от опозицията и мнението на народа,което говори че тая страна върви към диктатура...на русофилите ще им кажа...вратите са отворени за вас,необятната русия ви чака цялата,с отворени обятия,напълно свободни сте да се праждосате там и да целувате дъртия г.з на путин сутрин обед и вечер!!!
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе стига ни занимавахте с тия *** вече де!
7
14
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Бедността,бедността ражда тая любов към путинизма и тоталитаризма...За шепа боб хората са способни да продадат и душата си на дявола и това е много опасно и рисковано...Съжалявам,но за мен положението в тая държава не е никак розово,задава се цензура на интернет,също и на телевизията.а крачун и малчо /путин и медвед/ сякаш са несменяеми... пътят от любовта към путиновото "мъжество"и "анти-американизъм" до бягството и отстъпването от личната свобода,е много кратък...Бедността създава опасни предпоставки за възникването на почит към "кормчии" и "водачи",което може да предизвика катастрофа.
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чудно ми е защо се шири така любов тук към путино-медведевата олигархическа клика...не се ли виждат явните репресии,блокирания на уеб сайтове,цензура,изборни фалшификации,забрани на определени филми,смешни арести...неща обикновено характерни за страни като Северна Корея...някой от русофилите в тоя форум да ми обясни,ако може...какво ви кара да се кефите толкова на другаря на "мъжагата" Путин,обосновете се?!?
5
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Демокрацията в тая страна върви на все по-зле...Някъде четох,че щели да забраняват ютуб...олигархическа диктатура...