Медведев не би вкарал „Pussy Riot” в затвора

Участничките в групата обаче предизвикват отрицателни емоции у него
2 ное 2012 17:38, Елка Василева
4
Медведев не би вкарал „Pussy Riot” в затвора
Дмитрий Медведев. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев заяви днес, че участничките в женската пънк рок група "Pussy Riot" пораждат у него отрицателни емоции, но въпреки това ни би ги пращал в затвора, предаде ИТАР-ТАСС.

На среща с призьори от международни ученически олимпиади по общообразователни предмети Медведев заяви: "Отдавна съм казал, че тази фигури са ми неприятни - и външно, и вътрешно. Просто предизвикват крайно отрицателни емоции; толкова отрицателни, че ми е неприятно да говоря. Но не бих ги вкарал в затвора".

Премиерът добави, че "просто не смята за правилно" музикантките да изтърпяват наказание лишаване от свобода. "Тези девойки и без това лежаха дълго, така че всъщност им стига", каза Медведев.

Още по темата

Същевременно руският премиер подчерта, че този въпрос е в компетенцията на съда и "съответните съдебно-прокурорски власти." Дмитрий Медведев отбеляза, че "Pussy Riot" нямат нищо общо с музиката и че това, което изпълнява групата, няма да остане в историята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Дмитрий МедведевPussy Riot
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
den Haag преди 11 години
Tia torbichki pod ochite izdawat alkoholizma na Medvedev.
1
5
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Всъщност руския съд запази живота и здравето на пусириотките като ги вкара в панделата. Аз лично ако някоя такава я срещна в магазина разчекната да си завира пиле в п..ката и разбивам носа на момента. По-добре е за тях да са затворени.