Франция спира да плаща на роми, които се връщат в родината си

Ефектът от помощите бил отрицателен
Обновена: 8 дек 2012 10:16 | 8 дек 2012 10:16,
104
Франция спира да плаща на роми, които се връщат в родината си
Снимка: архив, Reuters

Министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс обяви, че Париж прекратява практиката да изплаща помощи на роми, които доброволно се завръщат в родината си, предаде Франс прес.

"Редица неправителствени организации - и тук, и в чужбина - смятат, че ефектът от изплащането на помощи е отрицателен. Ние ще променим това", заявил Валс, цитиран от АФП.

Тези помощи "доведоха до създаването на порочен кръг между Румъния и Франция", подчертал министърът. По данни на редица източници, броят на ромите имигранти в страната остава на практика постоянен - между 15 и 20 хиляди души, тъй като и доброволно заминалите, и експулсираните системно се завръщат.

Досега Франция плащаше по 300 евро на възрастен и по 100 евро на дете за завръщането на роми от страни-членки на ЕС в родните им страни, посочва АФП.

Миналата година такава помощ са получили 10 600 души, в това число 2000 деца, съобщи АФП, като се позова на данните на френската Служба за имиграция и интеграция.

Министър Валс не обяви откога ще влезе в сила решението за отмяна на помощите. Той подчерта, че Франция ще продължи с принудителното премахване на ромските лагери и ще оказва помощ за намиране на работа на ромите в собствените им страни.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Францияромипомощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
*** *** са усетили че кръвта на българския им гостоприемник е намаляла и се ориентират по на запад. Добре е те ония са много демократични и много толерантни, хак да им е !
88
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се отказвайте братя роми.Ако не във Франция идете в Австрия,Германия,Белгия,Холандия....Има много хляб в богатите западни страни и много храна се изхвърля там.Тук сме бедни.Няма нито за вас нито за нас.А там има многоооо.Там ще си "живучкате" като бели хора и никой нищо не може да ви направи.Пожелавам ви успех в новата родина,която и да е тя.Виждате,че тук живот няма.
87
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно, защо не вземат да ги интегрират? Нали това се иска от нас, или аз нещо не съм разбрал?
86
1
 
17
 
! Отговори
хаха преди 11 години
франсетата маи накрая ще се освестят и ще ги погонят магалите с дебелия краи
85
1
 
7
 
! Отговори
Boko преди 11 години
Ujas tia *** namat spirane
84
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** пита баща си:-Тате, какво значи демокрация?-Демокрация, сине, значи белите да работят, да плащат данъци, а ние *** само да лежим, крадем и правим по много чаавета.-Тате, ами белите не ги ли е яд на това, бе?-Ооо, много ги е яд, сине, ама това вече е расизъм!
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 89А ти си резултат от изнасилената ти майка!!!
82
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Франция ще продължи с принудителното премахване на ромските лагери и ще оказва помощ за намиране на работа на ромите в собствените им страни" България не е собствената страна на мазните *** , те нямат държава , нямат история , затова нямат място в държавата ни !
81
1
 
3
 
! Отговори
СМЕРШ преди 11 години
Ако татуировката е "АbIbAS" , (с емблемата на адидас обаче / или без нея - все тая) тогава има опцията : 4. тоя е *** търговец на илиенци
80
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvo se zayajdate neprekasnato sas romite te sa si romi ami vie koito se mislite che ste bulgari .Vie ste plodove na iznasileni Bulgarki vav produljenie na 500 Godini Ot Turcite
79
1
 
0
 
! Отговори
до СМЕРШ преди 11 години
Ами ако върху рамото татуировката е "АbIbAS" тогава какво?
78
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ефектът от помощите бил отрицателен.................................................Французите го разбраха, ние не.
77
3
 
13
 
! Отговори
СМЕРШ преди 11 години
Какво ще си помислите , ако видите *** "женталмен" с татуировка " ADIDAS " върху рамото ? 1. този е американец . 2. този е китаец 3 - тоя е егати ***
76
17
 
9
 
! Отговори
Рамбо Кючуков преди 11 години
До Рудолф ХесИсторически погледнато, от 4-5 века насам няма българи. Старите, истинските българи са се размили сред другите народи, които са владеели тези земи, или просто са преминали от тук. Най- правилното определение за сегашните хора, населяващи територията България е "туркославяни".
75
10
 
9
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Е де ***, Бьлгарите сме арийци от иранското плато. *** сте от индия.
74
6
 
5
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
OT KAKVO SE PRAVI SAPUN? - 1 EVREIN ZA MAZNINA: 1 MAKEDONEC ZA PENLIVOST : 1 *** ZA MIRIZMA !!! HA-HA-HA
73
8
 
2
 
! Отговори
MANUSH ROMANOV преди 11 години
SEA HASVALT LI DA QDEME ,BE GAJOVCI ???
72
2
 
11
 
! Отговори
Рамбо Кючуков преди 11 години
До Рудолф ХесДоколкото виждам, ти се смяташ за ариец. Сигурно не си наред с главата, щом даже се идентифицираш с друга личност. Провери хубаво, че май ще се окаже, че си чист българин и не си никакъв Хес, а най- обикновен фес :-)
71
0
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
Колко *** познавате,които са се хванали на постоянна работа и защо?!
70
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Рамбо Кючуков Ами ходете където искате, но нали виждаш ,че никъде не ви искат, защото вашето "свободно движение" е с цел грабежи,золуми, проституция и паразитиране на гърба на цивилизованите и работещи хора! *** са раково образувание на обществото!!!!! Ако не ти харесва, докажете обратното!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe