Белите ще престанат да са мнозинство в САЩ през 2043 г.

Това сочи прогноза на Бюрото по преброяването
13 дек 2012 08:16, Петя Славова
74
Белите ще престанат да са мнозинство в САЩ през 2043 г.
Президентът на САЩ Барак Обама. Снимка: БТА

Белите неиспаноезични жители на САЩ ще престанат да са мнозинство от населението на страната през 2043 г., сочи прогноза на Бюрото по преброяването, цитирана от Франс прес.

Очаква се бялото население, без испаноезичните жители, да достигне най-високото си равнище през 2024 г. със 199,6 милиона души, а след това бавно ще намалява, сочат прогнози въз основа на преброяването на населението от 2010 г. Другите групи от населението ще продължат да растат.

Испаноезичното население ще се удвои и ще достигне 128,8 милиона души през 2060 г., когато ще са близо една трета от общото население на САЩ. Азиатците също ще се удвоят до 2060 г.,когато ще достигнат 31,4 милиона души, или 8,2 процента от общото население, за което се смята, че към тази дата ще е 420,3милиона души.
"САЩ ще станат плуралистична нация, в която бялото  неиспаноезично население ще остане най-многобройната група, но вече няма да е мнозинство", заяви директорът на федералната агенция Томас Мезенбърг.

Бюрото по преброяването също прогнозира, че за пръв път през2056 г. жителите на САЩ на възраст 65 и повече години ще станатпо-многобройни от жителите на възраст под 18 години. Активното население, на възраст между 18 и 64 години, ще продължи да нараства, но делът му от общото население ще намалее от сегашните 62,7 на 56,9 процента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
Да си чувал думата "утопия"? Едно е стомана, друго бронз, трето - чакъл. Има дъражави като метал, хомогенни, други са като сплав с малки примеси за здравина, а мечтата на глобалистите е да имат механична смес от чакъл - нарича се мулти етнически модел. Тогава няма да има никакви пречки за лесното им управление, защото такъв народ няма да има никаква база за обединение и единомислие.
47
5
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
Знам какво е в Индия,знам за бедността...малко по-*** са и какво? Мургавото е секси,мургавото тяло е по-красиво и затова всички ходят на плаж или солариум.. в Индия е страхотно,много цветно,много екзотично...страхотна култура...облеклата им,музиката им,храната им ,обичаите и религията им...
46
0
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Едно посещение до Индия може да коригира представите ти за бяла раса. Едно е да те водят по учебник в някаква категория, друго си е да го видиш на терен.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито! Значи икономиката им твърдо започва да се срива след тази година. И там черните са предимно на помощи и в затвора. Единиците образовани и издигнали се не променят картината като цяло.
44
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм расист и не ме интересува дали ще изчезне расата ми. Още повече,че това е налудничаво, в Индия има висока раждаемост,а индийците спадат към европеидната раса,така че не се бойте. Расата ни няма да изчезне.
43
0
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Ами образованите хора поставят кариерата на първо място,да не сме като животните да раждаме по 20 деца.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма лошо,живеем в глобализиран свят и аз мечтая всички култури и народи да са обединени. Това да смяташ белите за нещо повече от другите е смешно.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така им се пада - за нас има визи в САЩ, за всякакви други маймуноиди няма. Честито да им е новото мнозинство и животинското царство дето идва на власт.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
през 2043 я камилата, я камиляряние дотогава ще се затрием успешно, имам предид бг етноса
39
0
 
12
 
! Отговори
Браво! преди 11 години
Тогава може и да изберат бял президент за атракция, сиреч, че няма дискриминация.
38
4
 
2
 
! Отговори
Новата Руска Империя преди 11 години
От 12 декември 2004 година Владимир Путин подписва закон за утвърждаването на главите на субектите на РФ от регионалните парламенти по предложение на Президента на Руската Федерация. Законът заменя всенародните губернаторски избори с процедурата даване на пълномощия от висшето длъжностно лице на РФ. Законът допуска разпускане на регионалните парламенти в случай на неприемане от него на кандидатурата, предложена от Президента. Губернаторите се назначават за срок от 5 години и могат да заемат своя пост неограничен брой пъти. Западните наблюдатели повдигат въпроса колко голяма част от политическата система на Русия, отговаря на западните либерални и демократични идеали. Академиците често се оплакват за трудността за класифициране на политическата система в Русия. Според Стив Уайт, по време на председателството на Путин, Русия ясно показа, че нямат никакво намерение за създаване на "второто издание" на американска или британска политическа система, а по-скоро система, която е близо до собствени традиции на Русия и обстоятелства.[107]
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това се вика сам да се убиеш
36
0
 
3
 
! Отговори
37 преди 11 години
Руската Федерация се състои от 83 субекта, 21 от които имат статут републики:Ако имаш престава само каква конституционна каша е там , и как цялата власт е концентрирана в Москва .
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
37 ти правиш ли разлика между двете Федерации , аз правя п, прекалено е дълго да ти го обяснявам , но разликата е от земята до луната , а колкото до америоканската нация , ти сложил ли си някога на балкаона или на оградата си българското знаме на 3 март например , защото там то е навсякъде . Така мислеше и Хитлер и японския импертатор , каква нация са от каубои , само че м..........та им е...........ха и на двамата.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ също са федерация, никога не са били хомогенна държава. След изборите пет щата поискаха отделяне от съюза, там само силата ги крепи, пред федералните всички треперят. В Руската федерация е същото с тая разлика, че съществува огромна руска федерална част, а в САЩ няма щат Америка, нито американска нация.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
30не знам дали знаеш но мюсулманите са 20% в Русия , в Европа а и у нас са по 10 % , това нещо говори ли ти , няма да ги спаси в даден момент юдори и команфно административния модел на управление , защото тям за демокрация особено на регионално ниво е абсурд да говориме всико се командва от Москва .
32
3
 
4
 
! Отговори
пак до 32 преди 11 години
В сащ дори и да станат повече *** , пак ще са си една хомогенна държава. Русия е федерация от много държави. Една Азиатска версия на ЕС, създадена обаче на сила. А империите създадени на сила се разпадат винаги . Почети малко история. Няма изключения :P
31
0
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
Ей го пак въшлю. Те говорят за изчезването на неговата раса .Защото и в българаия протичат същите процеси нато в САЩ а той единствено се кефи че врага на съветскио съюз се разпадал. Пфу !
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
30общото е че много ти се ще да се разпадне САЩ понеже си скапан русофил , без да осъзнаваш че центробежните тенденции в Рсуката федерация са в пъти по големи , не случайно гоии сложиха на 10 место като рискова държава относно атентатите след държаво като Ирак и Сомалия . *** си ти и то пълен .
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много преди 2043 г. САЩ ще се разпаднат!