Французите са лидери по получаване на руско гражданство

Немалко германци са взели руски паспорт, сочат данни на Евростат
7 яну 2013 09:31, Елка Василева
26
Французите са лидери по получаване на руско гражданство
Жерар Депардийо взе руско гражданство миналата седмица. Снимка: архив, Reuters

Французите най-често от останалите жители на Европейския съюз получават руско гражданство, сочат данните на Европейската статистическа служба, публикувани в белгийския в. "Соар", предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Съгласно изследване на Евростат, обхващащо периода 2009-2010 г., 4503 французи са получили руски паспорт. На второ място са германците /4191/, следвани на голямо разстояние от финландците /1925/ и италианците /1881/.

Евростат отбелязва, че не разполага с обратните данни – за подадените от руснаци молби за гражданство на европейски страни и резултатите от разглеждането на молбите, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви араби? Арабите в Европа са незначителна част от населението и стига да не са радикални аз не виждам нищо лошо във разнообразяването на културният облик на Европа със малко разнообразие отвън. Но пак повтарям - стига да не е радикално. В този ред на мисли смятам че не трябва да се строят нови джамии,а просто старите да се поддържат в добър вид и да се рекламират за туристите. На мен например ми е интересно да видя джамия отвътре,виждал съм на пик и са много красиви. Аз съм отворен към света и прегръщам всички култури - арабска,китайска,индийска,също и нашата си християнска. Културното наследство на света трябва да е за всеки,не бива да се ограничаваме.
24
1
 
1
 
! Отговори
ВИЛСОР преди 11 години
До От Франция :Бягат заради кожодерските данъци и социалния популизъм на политическата върхушка,а не заради арабите!!!Само за сравнение:В Русия ще плача данък 13% от годишните си доходи си,а във Франция 66%
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
21. Драги , разликите между теб и тях знаеш ли какви са ?Те имат пари и могат ,ако искат , да спрат да работят и да живеят и си купуват къщи където си изберат !
22
2
 
1
 
! Отговори
До 19. преди 11 години
Френското кино и театър са били субсидирани .Актьорите зял живот работят за това кино , а печалбите на филмовата индустрия , е милиони и милиони , от които печели и държавата във вид на данъци . Субсидийте на държавата се връщат десеторно.А доходите на акрьорите отдавна са обложени и те ,при получаване на парите . Сега трябва да им обложат лихвите още повече ! И не е само това ?
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама то навремето и Ала Пугачова се бе засилила да бяга във Франция,с тая разлика че Алла тогава беше на върха на славата а не като Депардийо- застаряващо прасе и Бардо - луда еколожка на патерици,която е бледа сянка на това ,което е била.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 13. Дали е унизително , никой не го интересува . В Америка не можеш да си намериш апартамент , просто да платиш наема за 1 месец и да живееш .Попълваш молба , даваш си всички данни и чакаш най-малко 3 дни , да направят справки за теб , финансови , криминални , всичко .Отказват ти , ако финансовото ти състояние се води , че не е добро.Така ,че навсякъде си имат система за проверки . Понякога като кандидатстваш за работа ти искат рпоследните 5 адреса на место живеене.
19
1
 
4
 
! Отговори
цитат от дойче веле преди 11 години
Дали може една звезда свободно да пренася престижа си от едно място на друго - тепърва ще видим. Англосаксонците със сигурност се радват на Депардийо, който доказва правотата на предпочитания от тях икономически модел, където всеки се оправя както може, а държавата се възприема с подозрение. Във френскоговорящия свят обаче - включително в Белгия, където той първо опита да се пренесе - жестът изглежда крайно неморален. Френското кино и театър са традиционно най-субсидирани в сравнение с останалия демократичен свят. Тоест - славата и милионите на актьора до голяма степен се дължат на високите данъци, които сънародниците му са плащали в продължение на десетилетия. Сега, когато идва моментът от неговите данъци да се подпомогне израстването на млади актьори, той изведнъж става англосаксонец: моето си е мое, а вие се оправяйте.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой го интересуват тези застаряващи бивши звезди,в Франция викат на депардио холестеролната торба. Прочетете статията в дойче веле "Добро пожаловать, мосю Депардийо!",много точна статия.
17
1
 
2
 
! Отговори
До 13. преди 11 години
А за Америка още в самолета , трябва да попълниш документ , Кой си , шо си . Какво пренасяш , какво ти е забранено да носиш ! Адреса при кого ще отседнеш ...На летището ти обработват всички данни и ти бият печат в паспорта ! отиваш за багажа и като го вземеш , може да те спрат да ти отворят куфара ( ако нещо са видяли дето не им харесва ??Какви 24 часа ще те оставят след пристигането ??
16
0
 
4
 
! Отговори
От Франция : преди 11 години
Франция се напълни с Араби !Ще бягат още повече !
15
5
 
5
 
! Отговори
Обратни данни преди 11 години
Няколко десетки милиона руснаци желаят да станат граждани на която и да е страна, само да се отърват от каторжничеството.
14
0
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
To4no taka trebva,nikakva avanta za kavkazkite muslemski bunishta.
13
6
 
5
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Ако си русиянин и престигал в Москва и имаш пътнически билет, имаш право да живееш в столица 24 часа. Ако живееш повече идваш в полиция и взимаш с пари хартия, в която е казано, кой си е, къде си живееш, какво правиш тука и т.н. Страната е в состояние на война и се бои на гражданите си. Не пожелавам на никой да испитва таква низост!Тука живот е , като в приказка - колкото по далече, толкова е по ГРОЗНО!
12
0
 
6
 
! Отговори
do 11 преди 11 години
В Лос Анжелес е станало толкова скъпо да се правят филми,Ti ne vizdach li kolko amerikanski akteura idvat v Sofia da snimat filmi?
11
0
 
3
 
! Отговори
? преди 11 години
Сега и американците , във филмовата индустрия , като хукнат за натам ?В Лос Анжелес е станало толкова скъпо да се правят филми, че някой отиват в Канада , сега ще им дойдат други идеи .
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8. Точно там е ,че не искат апартамепти в Москва !А къде ще си купят къщи , кой е луд да ти каже точно . Някой искат да живеят близо до киноцентровете и да правят филми !
9
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
A Merkel kude 4e bude opredelena da jivee kato napusne posta na kancler?V Samara,vuv Vladivostok,v Kaliningrad,v Sochi?Kude?
8
6
 
5
 
! Отговори
руско преди 11 години
Надали си мечтаят за Монровия, Саранск, където има само руска тв, руска преса, без интернет.А не се казва и могат ли свободно да пътуват? Щом са руски граждани- трябва им разрешение и за Москва- те са като закрепостени.Затова нашите не се изселват в Русия, защото Путин ще им ОПРЕДЕЛИ КЪДЕ да живеят!!!Депардьо сигурно е мечтал за селце около Москва- да се влее в живота на олигарсите.. А то? Ко стана? Определиха му Саранск, Мордовия. Вижте какво има там.
7
5
 
12
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 11 години
Господа демократи, май лай-ото падна на вентилатора! Досега основен аргумент на плювките ви към Русия беше, че всички искали на запад , пък никой не щял в Русия. Да, ама не - има желаещи и то много - и то не някакви *** ами известни и богати хора. И все повече стават - щото се разпада лъжливата ви медийна империя и все по-трудно става да държите в неведение хората за истинското положение на нещата...
6
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
do #3-ne mojesh da si rus blondin,ili si rus *** ili si murgav blondin.