Предложиха на Депардийо къща и министерски пост

Актьорът беше посрещнат като герой в руската република Мордовия
Обновена: 8 яну 2013 14:58 | 7 яну 2013 07:57,
109
Предложиха на Депардийо къща и министерски пост
Депардийо размаха новия си руски паспорт Снимка: Reuters

Френският актьор Жерар Депардийо, който в събота получи руски паспорт по решение на президента Владимир Путин, вчера беше посрещнат с огромни почести в руската република Мордовия, където му предложиха къща, жителство и министерски пост, съобщи Франс прес.

Мордовската столица Саранск беше първият град, който актьорът посети като руски гражданин, отбелязва ИТАР-ТАСС. В 300-хилядния Саранск Депардийо беше посрещнат по всички правила на знаменитото мордовско гостоприемство - на летището дойдоха лично ръководителят на републиката Владимир Волков, председателят на парламента Владимир Чибиркин, кметът Пьотър Тултаев. Жени в традиционни носии поднесоха на госта блини и
пяха народни песни. "Жерар Депардийо беше посрещнат като герой" в Саранск, посочи журналист от руската новинарска телевизия "Русия 24", който добави, че актьорът пристигнал в републиката, за да празнува Коледа по Юлианския календар.

Веднага след пристигането си Депардийо размаха новия си руски паспорт пред тълпата оператори и фоторепортери, които го чакаха на летището под снега. "Много съм доволен, тук е много хубаво", заяви актьорът, цитиран от агенция Интерфакс.

Още по темата
По време на среща с жители на Саранск в театъра за опера и балет Депардийо получи от Владимир Волков предложение да се засели в Мордовия, да си избере жилище или място, където да си построи къща, насред гората и близо до река, предаде ИТАР-ТАСС. Според местен източник, цитиран от агенция Риа Новости, лидерът на републиката дори предложил на актьора да стане министър на културата на Мордовия. "Ако г-н Депардийо пожелае, ние можем да му предложим този пост", заявил Волков.

На излизане от театъра разчувствали се граждани подариха на актьора две котенца. Мордовия е известна не толкова с туристическите си забележителности, колкото с двайсетината затворнически лагерa, разположени на територията й и изградени през сталинската епоха, отбелязва Франс прес. Една от двете млади пънкарки от групата Пуси райът, осъдени на две години трудов лагер заради тяхната пънк молитва срещу Путин в московски храм през февруари 2012 г., изтърпява наказанието си в Мордовия.

Руските медии, които отразяват нашироко визитата на Депардийо, не уточняват колко време френският актьор смята да остане в Русия. Депардийо трябва да се яви във вторник в парижки съд във връзка с дело за шофиране в нетрезво състояние в края на ноември.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
3
 
! Отговори
New citizenship преди 11 години
Maлееииий, не ми се мисли какво може да стане от Русия, ако след Депардийо и други световно известни и авангардни водещи инженери,архитекти,дизайнери и други свободни творци последват примера му и започнат да се заселват и искат гражданство и финансово убежище в необятната страна на новите неограничени възможности!
92
2
 
5
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Интересно защо не избра негро-чифутска Америка!? Нали е страна на неограничените възможности, пардон илюзии!
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На двамата ***, които са ми поставили минуси (аз съм 104) ще кажа, че им липсва именно обосновката. А за да се обосновеш, трябва да знаеш. За да знаеш, трябва да си чел, видял, чул. Не е лошо и да имаш способността да спориш. Депардийо ми е симпатичен с големия си талант, с това, че прави вино и когато прави това, отказва всякакви снимки. Симпатичен ми е, че се бунтува и даже за това, че е водолей! И за това, че е русофил!
90
3
 
5
 
! Отговори
Депардийо е велик ак преди 11 години
Депардийо е велик актьор. Комуто не харесва, моля - негова воля! Но ако нехаресването му стане публично, нека се обоснове! Ако има акъл за това. Иначе по-добре да скимти в тоалетната. Тук има закачка - Жерар отиде в Русия! И това бе манна небесна за русофобите. Честито им! И отишъл в Мордовия! Хлъц! Т'ва пък какво е? Ами малка държавица в състава на РФ. Саранск! Приятен град, отличен за най-добрия град за живеене в РФ за 2012 г. Между другото, Патриархът на Цяла Русия Кирил е мордвин.
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Brigitte Bardot, the actress whose politics have often been controversially aligned with the far-right, threatened to similarly abandon France for Russia
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, тия парцали ще пукнат от яд, че не отиде в америка.
87
0
 
5
 
! Отговори
работохолик преди 11 години
В една държава, в която от работещите се взема под формата на данъци, за да се издържат неработещите търтеи и всякаква *** с демокрацията е свършено! Много скоро такава държава е обречена и поданиците и вдигат гълъбите! И България върви в тая посока!
86
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
98 TОЗИ съвсем изперка , но нищо ново под небето и след ВОСР ( за *** тук Октомврийската рерволюция ) е имало такива изцепки , после всичко си е дошло на мястото .
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аахаха бе Вие цивилизованите българи- ходихте ли до културната Европейска столица ПАРИЖ?! Гнусни *** от френските колонии 4-то поколение се въргалят по площади,гари, паркове, улици... В Лондон- по-зле- там направо си има афганистански и таджикистански улици дето може да ти поискат виза! НА ВИ Мултикултуризъм! НА ВИ обед(и)нена (И)вропа - НА ВИ цивилизация! Столицата е град жертван в името на демокрацията-ако съм диктатор в столицата само с ДНК тест ще пускам, а за тази Европа ще кажа-А(д)МИН!
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да , това е протеста на Французите . Писна им и на тях .Не искат да хранят Арабите-преселници във Франция .
83
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално , Вие ще си оставите ли парите да ви ги вземът за данъци и с тях да хранят маймуните??
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки е свободен да си купи къщи и живее където пожелае !Защо сте се захванали с него ?Има още 4,000 французи поискали да живеят в Русия !
81
6
 
4
 
! Отговори
алилиии преди 11 години
във всъщност не е мордовия а си е МОРДОБИЯ!! Тоа плондер че кърка сомогон докато минат данъците и след това - нооо бърже че бега у нормалнию свет.
80
10
 
4
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 11 години
Да го изпратят на лагер в Сибир, да види какво е руския комунизъм! Там да изгние... и дано и Путин му прави компания!!!
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БългаринБРАВО,точно и ясно казано !
78
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Путин да си пази килимите в Кремъл, че това прасе пикае където свари .
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Путин започна да осиновява изкуфели французи !
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Матрьошката на Путин !
75
3
 
22
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Какъв е този..голям праз...Проблемът е друг! Не може да работиш като вол..за да имаш милиони и някакъв си самозванец , който не е работил нищо цял живот..пардон...той е политик... да реши,че за да спечели изборите дайте да направим така...да вземем от този който има и да го дадем на тези, които нямат..за да няма никой нищо. Та това е чист социализъм. И нека всеки честно да си признае...ще работи ли той повече, ако му вземат 75% от печалбата?Милионерите на Запад ги вадят парите с труд, не като БГ
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислех си, че от българите по-*** избиратели няма. Извинете, имало. Французите. Избраха си екстра президент. Радвайте му се още малко.