17 г. затвор за майка, убила детето си заради Корана

33-годишната Сара беше осъдена от съд във Великобритания
Обновена: 8 яну 2013 18:03 | 8 яну 2013 17:38,
169
17 г. затвор за майка, убила детето си заради Корана
Снимка: архив, Reuters

Майка, която уби сина си през 2010 година заради това, че не е успял да наизусти Корана, е осъдена на 17 години затвор, пише „Дейли мейл“.

33-годишната Сара Ийг била седемгодишния си син Ясийн до смърт, след което изгоряла и тялото му, за да прикрие всякаки улики.

Вчера жената припадна, след като чу присъдата – за убийството на малолетно дете тя ще прекара минимум 17 години в затвора.

По-рано жената обвинявала съпруга си за смъртта на сина им. Но след като всички улики водили към нея, тя сама признала, че го била „като куче“. Вбесявала се, че 7-годишното момче не можело да наизусти цели пасажи от Корана, които той учил в джамията след училище.

В деня на смъртта си детето е трябвало да отиде на пикник с другите си съученици, но не отишло, защото майка му искала от него да прекарва повече време в учене на Корана.

Жената биела момчето системно, но в този ден боят бил фатален. След това тя запалила тялото. Предполагало се, че детето е починало от пламъците, но според редица експертизи става ясно, че е починало от ударите.

„Вбесих се. Казах му, че ако не научи текстовете от Корана, ще го ударя“, признава госпожа Ийг.

„Исках от него да научи 35 страници за три месеца. Обещах му ново колело, ако го направи. Но той не беше добър. След година практика той беше научил само една глава от Свещената книга“, продължава сампризнанието си майката.

„Толкова бях ядосана, че ми идеше да го застрелям. Удрях го с пръчка с надеждата да стане по-отговорен и да научи нещата“, продължава тя.

Според съдия Уин Уилямс това е „ужасно престъпление“ - детето е било подложено на продължителна жестокост.

И двамата родители са насърчавали Ясийн да посещава часовете в местната джамия, защото искали след време той да стане „хафиз“ - ислямски термин за някой, който знае Корана наизуст.

Патолозите намерили множество наранявания по тялото на детето, включително и счупени ребра. Било е бито с пръчка и с чук.

„Той бе много лъчезарно дете, което се държеше много възпитано и винаги имаше усмивка на лицето“, споделя Ан Джеймс, негова учителка от началното училище Раднор в град Кардиф, където Ясийн бил ученик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
23
 
! Отговори
111 преди 11 години
образованите се занимават с наука, а невежите с религия
91
8
 
5
 
! Отговори
мъдрец преди 11 години
Ама защо са тия отрицателни коментари и плювни по адрес на жената ? Ами, правилно е постъпила ... ! Трябва да има такива наказания за всички, които не са научили корана ! Как така - не си заизустил корана ?!? Ами затова трябва да се въведе задължително заисустяване на корана в нашите училища ! И ... ще се оправим бързо мисля ...
90
0
 
7
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
До Валя: Способите да се държат хората насилствено в подчинение са измислени още в дълбока древност а не от Сталин! Той само ги използва в по големи количества!
89
1
 
13
 
! Отговори
ууууу преди 11 години
д**а и н**раната книга,скапани ***
88
0
 
25
 
! Отговори
към европейците: преди 11 години
Пускайте все повече мюсюлмани в Европа, а нас ни спирайте и ограничавайте!Така ви се пада!
87
0
 
5
 
! Отговори
Християнин преди 11 години
До до 34 от славянин"Пич" в корана не пише нищо подобно!
86
2
 
24
 
! Отговори
Hans Rus преди 11 години
Какво правят в Англия тези ***. Като искат коран да си живят при другите ***-арабели. Гнусно племе арабско!
85
2
 
28
 
! Отговори
NAT преди 11 години
Толкова съм горд, че не изповядвам тази "миролюбива" религия!
84
0
 
10
 
! Отговори
пенчо преди 11 години
смърт за нея!!!!!!!!
83
3
 
6
 
! Отговори
Валя преди 11 години
До Анонимен 97По начало нямам против твърдението, че природата и всемогъщият Бог са тъждествени.Но вярвам ще се съгласите, че атеизмът на Сталин държа простолюдието, пък и интелигенцията, в далеч по-безпрекословно подчинение от религията. Този атеизъм изобрети чудовищни способи, за да държи хората в подчинение.
82
0
 
6
 
! Отговори
Моканина преди 11 години
Боже, колко простотия има по тоя форум, Боже!
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РЕЛИГИЯТА Е ИЗМИСЛЕНА ЗА ТАКИВА КОИТО СА БЕЗ МОЗЪЧНИ КЛЕТКИ. А ТАКИВА СА МНОГО ПО ТОЗИ НЕЩАСТЕН СВЯТ. КОИ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СА Я ИЗМИСЛИЛИ? АМИ ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ПОЛЗА ОТ НЕЯ ДА ДЪРЖЪТ В ПОДЧИНЕНИЕ ПРОСТОЛЮДИЕТО. КОЙ ВЯРВА ЧЕ ИМА НЯКАКЪВ БОГ? АМИ ТЕЗИ НА КОИТО СЕ ВТЪЛПЯВА ТОВА. ИМА ВСЕЛЕНА ИМА ПРИРОДА ИМА ПЛАНЕТИ ТОВА Е ТОЗИ БОГ ЗА КОЙТО ГОВОРЯТ ПОПОВЕТЕ ПАПИТЕ И ЕВРЕИТЕ. ПРИРОДАТА Е ВСЕМОГЪЩИЯТ БОГ КОЙТО УПРАВЛЯВА ВРЕМЕТО. ВСИЧКО ДРУГО Е ДЕМАГОГИЯ.
80
1
 
15
 
! Отговори
майка преди 11 години
жовотни !
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много изпростя народа, щом толкова евтина пропаганда, има такъв ефект.
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да има много такива случки,при фанатици...например има повече от 40 случея при които родителите си заравят децата живи,да си помислят добре тия хора които ще разрешат да се строи мюсюлмански център,разберете тук не е мюсюлманска държава а България.
77
2
 
4
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
До Анонимен 89Прав си.
76
5
 
13
 
! Отговори
Юхджан преди 11 години
Аз всяка седмица си купувам по един коран.Много съм доволен...Държа го в тоалетната но не за да го чета!!!
75
4
 
7
 
! Отговори
Валя преди 11 години
До 73Едва ли е имало време, което повече да промива мозъци от днешното. Някога людете са черпали от собствения си житейски опит, книги не е имало или са били рядкост, мисленето е било неопосредствано. 20 век създаде тоталитарни системи, които спираха достъпа до информация и унищожаваха всеки, които би се усъмнил в поднесените му лъжи. 21 век роди виртуалната реалност, която замазва границата между действителност и измислица, а се разпространява мигновено. Хора,внимавайте, мислете самостоятелно!
74
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия, които ви пускат такива новини, могат да са доволни. Овцете се юрнаха към пропастта.
73
1
 
12
 
! Отговори
ава преди 11 години
Малко са й 17 години. В Саудитска Арабия за прелюбодеяние убиват публично жената. Ако е избягала от мъжа си пак може да я убият. А тук някаква луда убива едно невинно дето и получава само 17 години затвор пък на всичкото отгоре и припада от почуда.