17 г. затвор за майка, убила детето си заради Корана

33-годишната Сара беше осъдена от съд във Великобритания
Обновена: 8 яну 2013 18:03 | 8 яну 2013 17:38,
169
17 г. затвор за майка, убила детето си заради Корана
Снимка: архив, Reuters

Майка, която уби сина си през 2010 година заради това, че не е успял да наизусти Корана, е осъдена на 17 години затвор, пише „Дейли мейл“.

33-годишната Сара Ийг била седемгодишния си син Ясийн до смърт, след което изгоряла и тялото му, за да прикрие всякаки улики.

Вчера жената припадна, след като чу присъдата – за убийството на малолетно дете тя ще прекара минимум 17 години в затвора.

По-рано жената обвинявала съпруга си за смъртта на сина им. Но след като всички улики водили към нея, тя сама признала, че го била „като куче“. Вбесявала се, че 7-годишното момче не можело да наизусти цели пасажи от Корана, които той учил в джамията след училище.

В деня на смъртта си детето е трябвало да отиде на пикник с другите си съученици, но не отишло, защото майка му искала от него да прекарва повече време в учене на Корана.

Жената биела момчето системно, но в този ден боят бил фатален. След това тя запалила тялото. Предполагало се, че детето е починало от пламъците, но според редица експертизи става ясно, че е починало от ударите.

„Вбесих се. Казах му, че ако не научи текстовете от Корана, ще го ударя“, признава госпожа Ийг.

„Исках от него да научи 35 страници за три месеца. Обещах му ново колело, ако го направи. Но той не беше добър. След година практика той беше научил само една глава от Свещената книга“, продължава сампризнанието си майката.

„Толкова бях ядосана, че ми идеше да го застрелям. Удрях го с пръчка с надеждата да стане по-отговорен и да научи нещата“, продължава тя.

Според съдия Уин Уилямс това е „ужасно престъпление“ - детето е било подложено на продължителна жестокост.

И двамата родители са насърчавали Ясийн да посещава часовете в местната джамия, защото искали след време той да стане „хафиз“ - ислямски термин за някой, който знае Корана наизуст.

Патолозите намерили множество наранявания по тялото на детето, включително и счупени ребра. Било е бито с пръчка и с чук.

„Той бе много лъчезарно дете, което се държеше много възпитано и винаги имаше усмивка на лицето“, споделя Ан Джеймс, негова учителка от началното училище Раднор в град Кардиф, където Ясийн бил ученик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
6
 
! Отговори
Eli преди 11 години
До 60 по-разумните от нас могат да правят разлика между религия и фанатизъм, така че спокойно. Пък и да има война, тя няма да е първата заради съвременната популярна митология наречена религия.
51
3
 
7
 
! Отговори
екс преди 11 години
До 55, да и християнството е било варварско ... във варварските времена, обаче !!! Когато е нямало наука и факти, доказващи, че всички това е безсмислено! Сега вече не са варварски времена - всеки човек има достъп до телевизор, компютър, учебници! СЕГА вече е непростимо такова държане в обществото, както и манипулиране и промиване на мозъка! Това се нарича ПРОГРЕС !!!
50
1
 
10
 
! Отговори
Елица преди 11 години
Не за друго ами заради такива недоразумения трябва да се познават религиите- исляма е нов прочит на юдаизма, както подсказва и 53, и това е всеизвестно на всеки със средна обща култура. Там е въпроса, че исляма, както и много религии в миналото и в съвремието са опетнени от хората, които ги използват, за да контролират масите- това се случва и днес и в миналото, случвало се е с всички религии, както и с християнството...ВИНОВНА Е НЕ РЕЛИГИЯТА, А ХОРАТА!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази като е чула 17 г затвор и е припаднала . Заслужава да умре посъщия начин !
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички крайни ***, християни...въобще всички фанатици - ***. С техните прийоми - първо бавно, 24ч. набучване на кол. После печене на бавен огън, докато кожата почне да цвърчи и се появят мехури. После заливане с чувал сол и продължаване на печенето. Пожелавам го на всеки религиозен ***, каквато е тази...."майка"!
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не спряха да ни насъскват срещу мюслитата- промиват ни мозъците, за бъдещата война. Поне по две подобни новини на ден чета.
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
54. Земи та си го отрежи .
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
едно време всеки *** е можел да се скрия зад религията, но сега всички подобни фанатици в панделата! Там религията може и да не сменят, *** резбата не се знае
44
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 11 години
До 55 да така е , но там говорим за вещерство и вещици мисля че отиваме към друга тема :)....
43
5
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Хич не ме учудва новината.В анадола децата ядат як бой ако не научат тоя *** корана на изус.Някои умират други не но всички накрая стават *** и маниполирани псевдо човеци дето за нищо не стават.Затова тая религия няма бъдеще в света и чакам времето когато великите сили ще я изкоренят от планетата земя
42
5
 
9
 
! Отговори
до 51 (az) преди 11 години
А средновековието, инквизицията, лов на вещици, еретици, учени, твърдяли, че земята е кръгла?И Християнството е същия шит, само дето западната цивилизация малко се е "цивилизовала" и е се е развила отвъд средновековието...
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
47, аз па мога да си заложа левото мъдо, че и един ред не си прочел, нито от Библията, нито от Корана, само си подочувал туй-онуй и сега си говориш ей така :)
40
1
 
26
 
! Отговори
God преди 11 години
До Христянин: Аз като атеист не мога да разбера как в 21-ви век за някой религията е толкова важна, че да убие детето си. Трябва да има нещо много сбъркано във "вярата" му. Всеки да вярва в каквото си иска, но да убиваш в 21 век за това е леко идиотско. Ислямът е 3 века след християнството. Нормалното е неговите последователи да са някъде в 17-18 век сега.
39
3
 
8
 
! Отговори
Eli преди 11 години
Какво плюете Корана, като той е 95% Библията и никъде в която и да е религия не се казва убийте си детето, ако не запомня неща, които не разбира.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 34 За това нашат религия се развива ( например че Папата си направи twitter профил ;) а не да стои с средновековни разбирания
37
2
 
10
 
! Отговори
az преди 11 години
абе мюсюлманите са си фанатици и това не е религия тяхното , до сега никъде не съм прочел да са убили християнин заради това , че не знае Библията . Корана е една измислена история в която хората се кланят на човек а не на Бог. Колко много хора измряха заради тази пуста религия , трябва да се забрани защото почва да вреди на хората..
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и да допълня: ислямския бог въобще не е същия като християнския. той е антихуманен и кръвожаден като демоните на които са се кланяли ацтеките.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
36. Ох що не се скриеш и ти , какво ли ти трябва и на теб, Чети си корана и си гледай кадъната .Жалко за детенцето !
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
изродщина има навсякъде, но при мюсюлманите е недостижима.
33
4
 
7
 
! Отговори
до 34 от славянин преди 11 години
''Пич'', ти явно май хабер си нямаш, че в корана пише да се изтребват неверниците (като християните например) където ги свариш! До козирката ми е дошло от такива невежи и *** ''християни'' като теб! Освен това явно си извънредно скаран и с историята!