Британска партия гради политиката си върху страха от българите

Прогнозира наплив на 400 000 нашенци и румънци от догодина
Обновена: 15 яну 2013 18:42 | 15 яну 2013 18:41, Елка Василева
42
Британска партия гради политиката си върху страха от българите
Лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фарадж. Снимка: архив, Reuters

Британската партия на независимостта (Ukip) се готви да използва страховете от масова имиграция от Румъния и България, поставяйки през следващата година този въпрос в основата на предизборната си стратегия, пише британският вестник "Индипендънт".

Вестникът припомня, че британският премиер Дейвид Камерън отказа да предположи колко румънци и българи биха се насочили към Великобритания в търсене на работа, когато през януари догодина паднат ограниченията за влизането им във Великобритания. Но Британската партия на независимостта, която печели подкрепа, съдейки по социологическите допитвания, няма подобни задръжки и твърди, че отпадането на ограниченията може до доведе до наплив на 350 000 - 400 000 хиляди румънци и българи. Твърди също така, че това ще се отрази на нивото на престъпността.

Още по темата

Партията заявява, че този въпрос ще играе "съществена и основна" роля в кампанията й през май за местните избори и за изборите за Европейски парламент през 2014 г., пише "Индипендънт". Според вестника тази позиция на Британската партия на независимостта ще засили опасенията на консерваторите, че тя може да продължи да подкопава позициите им сред традиционните им избиратели.

Днес депутати консерватори ще поискат от правителството спешно да наложи нови ограничения за румънците и българите, тъй като смятат, че пристигането им в страната може да се отрази на пазара на труда и на системата за социално подпомагане. Според консерватора Филип Холобоун след отпадането догодина на ограниченията броят на румънците и българите във Великобритания може да се увеличи с 270 000. Друг член на консервативната партия - Стюарт Джаксън, в сряда ще внесе в Камарата на общините законопроект, предлагащ нови ограничения за румънците и българите, които пристигат в Обединеното кралство, пише "Индипендънт", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
0
 
! Отговори
Павчо преди 11 години
Те тия са си расисти, шовинисти, егоисти и лицемери от край време. Мразят французи, мразят румънци, българи, мразеха се и с *** в Африка (апартейда) ... долна ***. Английски говори ли , *** е. Същото важи и за ония религиозните, хамериканците. По-добре да си седя при германците, опа грешка "нацистите" - какъвто имидж получиха от Тяхно Величество англичаните и ционистка Америка.. Е поне са по-нормални от останалите.
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
европа е еврейска от 18 в насам, туриця откакто не е османска държава, русия откак и "наложиха" червения геноцид.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2004 година, когато Полша влезе в ЕС, защо никои не сложи ограничения.... поляците са близо 40 милиона.... за 2 години наводниха Острова и Ирландия (аз бях 2ри курс студент) и ония се видяха в чудо.... много се промениха нещата от тогава, но това тяхното вече към нас си е ЧИСТА дискриминация..... живях, учих, работих там.... не сатават за хора!
30
2
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
пак с англлийските глупости,живея в Лондон и мисля ,че никак не са бъкани с акъл тези,само с крадени пари от едно време,сега ги е страх,ние да не откраднем окраденото им!И жените са им ку*ви,то как ли не,то само мъжете им ПЕД*ЛИ
29
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Предлагам, ако тази педераска държава с еврейско правителство и на еврейска издръжка, включваща и програмите и помощите им, ако само шавнат нещо расистко, да не бъдат допуснати на световното, европейското и Лига Европа! Това ще е по тежко за тях от Хитлеровите бомбандировки на Лондра.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не са помощите проблема. Ако те бяха проблема, защо ги има, защо още не са спрени ??? Това те могат да направят веднага, и е законно докато дискриминацията не е. Но не, те имат нужда да демонстрират че са нещо много специално, някакъв свръх-член на ЕС, 26 обикновенни и един който си избира правилата. Няма ние да им подхранваме самочуствието на супер-сила каквато отдавна не са. Има поне няколко страни в ЕС с по-висок стандарт, те ще ни приемат, че тия ли няма??? Те прекалиха вече.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашите политици много внимателно да следят процеса. Ако след 1 януари 2014 има дори най-малко ограничение, дори частица расизъм, дискриминация или нещо от сорта, България трябва да даде Великобритания на съд. Те трябва да го знаят много добре. Не сме страна от третия свят с която да си правят популизъм, а сме пълноправен член в ЕС (макар и беден член), добре е да си го набият в тъпите квадратни глави тия *** и да не си въобразяват да правят политика чрез нас.
26
3
 
2
 
! Отговори
иван пешев преди 11 години
Ама ако са по-малко от 300 000 искам тоя боклучив *** да дойде да му се изакам в устенцата, гнили британски
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма смисъл от закани. Или ни пускат, или те напускат, няма междинен вариант. Лъжат се ако мислят, че в ЕС има 26 обикновенни члена и 1 привилигирован който си избира правилата :))) Съжелявам, че не ни харесват нас с румънците но ние идваме, т.е. тези които искат идват и това е положението.
24
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 11 години
аз пък да им го таковам на тия нещастници. за нищо ни бомбандирваха. между коледа и нова година. човещинка....
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя ми изглежда като английски педофил.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
шиба.а държава , изродили се с бракове между роднини , английският ми е нужен и англичанките , а англичаните давам на Азис.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в България няма толкоз хора
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те там не им трябват източноевропейци , искат си африканците , за да им мандехерцат англичанките , и индийците .
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо!Ние тука ще продължаваме да съдим хулиганите и педофилите им.А оная,дето правеше сви*ки на кон,след секс с двама ***,трябва да изтипосаме повторно,за сведение на евроелита.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да им пратим всички *** , та да ги направят английски благородници , муаааааааааа . Нали все се грижат за правата им.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какви ще са тези "нови" ограничения ? Щом очакват 400 000 души, значи по-добре да се подготвят да ги посрещат. Щом имат жилищен проблем, да помислят къде ще настаняват всеки който иска да отиде там. Щом имат проблем с престъпноста, да се опитат да го оправят или да свикват с него. Всеки който иска може да отиде там ( и не само там, а навсякъде в ЕС ) и да работи. Ако това толкова им тежи, могат да напуснат ЕС когато пожелаят, никой няма да хукне да ги спира да бъдат сигурни в това.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледах го този Найджъл в BBC, голям ***.bbc.co.uk/news/uk-politics-20935486
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Днес депутати консерватори ще поискат от правителството спешно да наложи нови ограничения за румънците и българите,"Така се отстояват интересите на една страна - като едни хора се обявяват за опасни, а не като при нас - *** в култ!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата трябва да се намеси тук , мисията е дипломатическа . Не може да си траем постоянно и да се примиряваме с очевидната дискриминация