Лошото време в САЩ с нови жертви

Снеговалежи, урагани и виелици лиши хиляди от електричество и транспорт
10 фев 2013 15:16, Петя Славова
6
Лошото време в САЩ с нови жертви
Снимка: Reuters

Рекордните снеговалежи и ураганните виелици, връхлетели вчера североизточните части на САЩ, причиниха смъртта на най-малко пет човека, лишиха 700 хиляди домакинства и офиси от електрозахранване и спряха транспорта, съобщиха осведомителните агенции.

Могъщата буря обхвана територии от Големите езера чак до атлантическото крайбрежие и покри североизтока със сняг с дебелина до 90 и повече сантиметра, пише БТА. По крайбрежието имаше предупреждения за вихрушки и наводнения, но щатите Масачусетс и Кънектикът вече отмениха забраната за пътувания. Около 2200 самолетни полета бяха отменени вчера, а международното летище "Лоугън" в Бостън и летището "Брадли" в Кънектикът бяха затворени, предаде Ройтерс.

ДПА допълва, че животът в град Ню Йорк, където снега достигаше до 31 сантиметра, се възвръща към нормата и снощи местните летища са възобновили работа. Кметът на мегаполиса Майкъл Блумбърг заяви, че нюйоркчани са късметлии, защото са се разминали с най-лошото.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че в пет североизточни щата - Кънектикът, Роуд айланд, Масачусетс, Ню Йорк и Ню Хемпшир - е било обявено извънредно положение. Според агенцията от петък за денонощие и половина най-много сняг е паднал в град Милфорд, Кънектикът, - 96,5 см, а в Бостън дебелината на снежната покривае достигала до 55 см. Аварийни екипи почистват улиците и пътищата, отстраняват повалените дървета и възстановяват подаването на електричество, предоха агенциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
6
 
! Отговори
моля преди 11 години
Страшно много се вълнувам за времето в Сащ,за това в кой градец х е застрелял у,колко сантиметра сняг е валял в щата z и колко души са останали без ток.Благодаря за обилната ежедневна информация на телевизии и радиа,защото знам ,че тоя интерес се споделя от още милиони българи.Нека и там ги информират в кой континент е . България и коя е столицата ни за да има РАВНОПСТАВЕНОСТ
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kato niamat ski ,kak niama da mrat .te i bez tova sa dosta.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неведоми са пътищата Божии, справедливо е Неговото наказание.
3
8
 
4
 
! Отговори
Червен и в червата преди 11 години
Лошото време е идеалното време за вот на недоверие.Жалко,че в щатите няма комунисти.
2
2
 
8
 
! Отговори
тиквичка преди 11 години
бе едно време и тук имаше по около половин метър сняг и беше качествена зима , а сега тия американци се лигондрят само
1
3
 
16
 
! Отговори
6666 преди 11 години
Май не само те могат да влияят на времето и климата, ами и други могат да им ги променят! Айде на ски в Сибир ураааа!