Тялото на Уго Чавес може да се види още поне седмица

То ще бъде балсамирано и изложено във военен музей в Каракас
8 мар 2013 07:24, Петя Славова
39
Тялото на Уго Чавес може да се види още поне седмица
Снимка: БТА

Тялото на починалия 58-годишен президент на Венецуела Уго Чавес ще бъде балсамирано и изложено на показ във военен музей в столицата Каракас "още поне седем дни", обяви вицепрезидентът Николас Мадуро, цитиран от световните агенции.

"Тялото на президента Чавес ще бъде балсамирано като Хо Ши Мин, като Ленин", каза Мадуро.

Държавната церемония по погребението на Чавес ще се състои днес, но Мадуро заяви, че тялото му ще остане на показ още една седмица, за да могат многобройните желаещи венецуелци да се поклонят пред тленните му останки, пише БТА.

След това тялото на Чавес ще бъде преместено от военния музей на мястото, където ще бъде погребано, добави Мадуро. Той не съобщи къде ще е това.

Пред тленните останки на Чавес вече се поклониха редица лидери от региона, сред които президентът на Куба Раул Кастро, президентката на Бразилия Дилма Русеф и предшественикът й Луис Инасиу Лула да Силва и президентът на Еквадор Рафаел Кореа.

На държавното погребение на Чавес днес ще присъстват високопоставени делегации от 54 страни, сред които 22 държавни глави. Сред присъстващите ще са повечето лидери на латиноамериканските държави, както и президентите на Иран Махмуд Ахмадинеджад и на Беларус Александър Лукашенко.

Никой от лидерите на страни от ЕС не е обявил, че ще присъства на церемонията. Испания ще бъде представена от престолонаследника принц Фелипе, както е редът при събития на територията на Латинска Америка. САЩ ще бъдат представени от своя шарже д'афер в Каракас Джеймс Дърам, конгресмена демократ от щата Ню Йорк Грегъри Мийкс и бившия конгресмен демократ от щата Масачузетс Уилям Делахънт.

САЩ нямат посланик във Венецуела от 2010 г. Предвидено е церемонията на държавното погребение на Чавес да започне от 10.00 ч. местно време (14.30 ч. по Гринуич).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Читател 22 преди 11 години
Таман сте го балсамирали, сега остава и един мавзолей , значи! Да се пропуска тази отлична възможност!
24
0
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Больше чем Уго ЧавесАлександр Дугин, философЧавес жив, Чавес жил, Чавес будет жить. Это настоящий герой континента, он герой, который вошел в историю человечества как трикстер и одновременно как создатель совершенно новых социальных практик, которые становятся сегодня все более и более социально универсальными в огромном сегменте всего человечества.
23
0
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Защо скрихте комментарите, заптийета? Шубе, а?! А това е само началото!...
22
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** все жадуват за световна социалистическа революция, все лелеят за мига, когато САЩ ще се разпадне, и все не става и не става и ги удрят по простите червени озлобени муцуни. Ми, другари, то пукнат диктатор не остана бе, само *** в Техеран и дебелия Ким останаха да ви радват, ама и те скоро си заминават. Свиквайте, болшевишки ***,отдавна сте в историята ;)
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да го е хванала майчината клетва.Майката на убитото с изстрели в главата момче Хесус Рамирес (студент по медицина,убит от чавистките главорези).Майчината клетва стига всеки.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бърка ви в ***, Мамантос, май?. Е-е-ех, ченгета!...
19
7
 
8
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Неустрашимият комманданте Уго, който се подиграваше с американските ционисти, стана жертва на молекулярно-биологично оръжие, разработено в лабораториите на Пентагона.
18
7
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
"Антиамериканизмът" е и антиционизъм, и антиглобализъм, т. е. привържениците му са над 5 милиарда души.Революциите едва сега започват. Скоро ще видите какво ще настъпи...
17
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радостта на престъпните атлантическо-ционистки *** е пирова. След Уго във Венецуела остава Николас Мадуро, а угови последователи има в цяла Латинска Америка: от Куба и Еквадор, до Бразилия и Аргентина. Там е бъзещето. Алчността на глобалния либерализъм изяде главата на капитализма, понеже "г-ъ-з глава затрива". Идва епохата на социализва, за ужас на гореупоменатите свни.
16
10
 
13
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Бог да прости Уго Чавес!И физически мъртъв, този велик борец срещу неправдата ще живее в сърдцата на честните хора по света, а юдомасонските сатанистки изчадия ще продължават да треперят от него и насън.
15
12
 
9
 
! Отговори
гост преди 11 години
тия са истрещели тотално да разнасят тоя труп по площадите
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами не е станал милиардер като някои "демократични" властници. Литвиненко го убиха с радиация. Случайно и тоя Чавес също си заминава от странна болест... накрая обърнала се в рак.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия които слагат палец надолу на 19 са точно платените *** и облъчените от пропагандицита. С платените си коментари свещици да си купите г-да ***.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в тоталитарна Венецуела никой не се пали а в демократична България трима се запалиха. Ние демократично сме се надупили на руси, ЕС, американци, китайци, турци, израелци да ни оправят. И те ни оправят. И ставаме все по-бедни. А те все по-богати.
11
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не знам кой живее назад и кой напред във времето. Но за 14 години с тия толкова вредни национализации във Венецуела той смъкна безработицата и вдигна доходите на хората средно с 15 ПЪТИ! А тук си даваме златото, газта, утре шистовия газ, на концесийки на 1%. За да вдигнем доходите на американци, канадци и тям подобни. И заплатите ни са средно 1/4 от венецуелските.
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За мъртвите-или добро,или нищо.Затова най-добре е да помълчим.Но фактът,че смятат да балсамират Вожда и да го излагат в мавзолей говори,че тия хорица живеят 80 години назад във времето.
9
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ЗАЩО НА ПОГРЕБЕНИЕТО МУ СА ОСНОВНО ДИКАТОРИ КАТО ЛУКАШЕНКО И АХМАДИНЕДЖАД, ОБРЕКЛИ НАРОДА СИ НА ГЕНОЦИД? ЛИПСВА САМО КИМ ЧЕН УН, НО МАЛКО ЩЕ МУ НЕКОМФОРТНО ДА Е ТОЛКОВА БЛИЗО ДО САЩ!!!!!!!!!!!!!!!!! А ТЕЗИ КОИТО ТОЛОВА СИМПАТИЗИРАТ НА ЧАВЕЗ, ИМ ПРЕДЛАГАМ ДА ОТИДАТ НА ПОЧИВКА ДО ВЕНЕЦУЕЛА С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!
8
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ ТУК И СЕ УБЕЖДАВАМ, КОЛКО НАИВНИ ХОРА ИМА! ВЕНЕЦУЕЛА МОЖЕ ДА Е ЕДНА ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ НА ПЕТРОЛ И ДА ПОСТАВИ ДОБИВА МУ ПОД СВОЙ КОНТРОЛ, НО САМО ЗА ЯНУАРИ ИНФЛАЦИЯТА В СТРАНАТА Е НАД 13%! МОЖЕ ДА ИМА БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, НО САМИЯТ ТОЙ СЕ ЛЕКУВАШЕ В КУБА! СИГУРНО И В САЩ Е ИСКАЛ, НО ЩЕШЕ ДА Е СТРАННО! А ЗАЩО НЕ ПИТАТА ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ ЗАВЪРШАТ БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ ДАЛИ ИСКАТ ДА ОСТАНАТ В РОДИНАТА СИ?
7
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А пирамида няма ли да му построят? И да му носят жертвени дарове като на фараон през следващите поне 200 години? :-))
6
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да го гледат!Аз съм се нагледал! Като ученик поне пет пъти ме водеха да гледам Георги Димитров!По-късно питах баща ми - Защо не са го погребали?А той ми каза - Такъв престъпник не може да мърси земята!