Писториус е на ръба на самоубийство

Той постоянно говорил за Рийва, споделя негов близък
11 мар 2013 19:18,
12
Писториус е на ръба на самоубийство
Снимка: архив, Reuters

Южноафриканският лекоатлет Оскар Писторус, който беше обвинен в убийството на приятелката си, може да е на „ръба на самоубийство“, споделя близък приятел на семейството пред BBC.

Спортистът вече е съсипан, след като съдебните разходи го принудили да продаде и много свои вещи, казва Майк Ази. Междувременно адвокатите на параолимпийския шампион са подали жалба за намаляване на гаранцията.

Писториус, който е обвинен в предумишлено убийство на приятелката си Рийва Стийнкамп, отрича обвинението, като продължава да твърди, че я объркал за крадец.

Той беше освободен под гаранция на 22 февруари и ще бъде извикан отново в съда през юни.

Господин Ази, който е в постоянна връзка с лекоатлета, споделя, че е притеснен за емоционалното и умствено състояние на Оскар.

Още по темата
Освен всичко останало Писториус е бил принуден да продаде и състезателните си коне, за да покрие съдебните такси.

„Той вече няма увереност в гласа си, той ходи в кръг и не знае къде отива“, споделя още господин Ази. „Той е съсипан. Тревожа се за него, защото почти съм убеден, че е на ръба на самоубийството. Той постоянно говори за Рийва и иска от нас да се молим за нея и за семейството й“, разказва Ази.

Междувременно адвокатите на Писториус са се опитвали да облекчат ограниченията, наложени на Писториус. Съдът е наредил на спортиста да предаде паспорта си, да не посещава дома си в Претория и да се явява пред полицията всеки понеделник и петък между 7 и 13 часа. Но според адвокатите „строгите мерки са неоправдани и не са подкрепени от фактите“.

29-годишната Рийва Стийнкамп почина на 14 февруари, след като атлетът стреля по нея няколко пъти в жилището му в Претория.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Той бил на ръба..ми да се самоубива какво чака!?Отнел е живота и и сега какво очаква да си язди кончетата ли? *** изверга!Игрички си играе ама няма да му се размине.АЗ прочетох на други места че резултатите от аутопсията и показват че е била бита с бухлка,скулата и била счупена!И явно тогава е успяла да избяга от него и да се скрие в банята,но той като добър човек решиш че това и е малко взел че я довършил с още 3 куршума !Да се самоубива по бързо!
11
1
 
0
 
! Отговори
сектор Кабул преди 11 години
Много важно! Точно за това трябва да се пише, не за някакви си протести, безработица, военни престъпления на САЩ и Израел, и други подобни дреболии.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прави лошо впечатление , че е на ръба на самоубийството защото му се взима имуществото, а не защото е убил жената, с която е споделял живота си.Един невинен човек би се самообвинявал и би страдал дълбоко след такава ужасна трагедия, този обаче се притеснява за вещите си и изобщо не се сеща за жената, следователно вероятно умишлено я е убил.
9
0
 
2
 
! Отговори
Bravo преди 11 години
Na Pistorius,perfektno Alibi
8
1
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Не спирайте Писториус да прави, каквото е решил! Язък за хубавото младо същество, което затри.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писториус съжалява не за убийството, а за богатството си, което явно бързо се е стопило! А че той е убиеца няма съмнение, защото какво ще прави един крадец в банята, да не би да търси крема за бръснене на Писториус. Явно, че след скандал и заплаха за убийство, приятелката му е успяла да избяга и да се заключи в банята, логично, защото само банята и тоалетната се заключват! Афектиран, че не му отворя, Писториус е стрелял във вратата и е убил гаджето си!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ся кво ? Требе да съпреживяваме и да съ вълнуваме за него ли ?
5
3
 
21
 
! Отговори
mirror.max.7 преди 11 години
О неее, не конете!!!! - това някаква подигравка ли е?? толкова беден че продал състезателните си коне, сигурен съм че все още не е толкова беден колкото прислугата му :-P
4
4
 
12
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 11 години
Е, и? Ние какво да направим?Като се прави на мъж - да си носи и последствията!
3
2
 
35
 
! Отговори
me преди 11 години
О, горкичкият, разстрелял е жената която обича (уж), но страда, че му се е наложило да си продаде състезателните коне? Жив да го оплачеш. Нещо не мога да съм състрадателна към него. Няма никакво извинение, че я е застрелял, просто НЯМА! А ако имаше деца и тях беше избил, щото и тях ги е объркал? Как изобщо му се живее след това което е направил?!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е и в затвора ще го объркат за черен...
1
8
 
22
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
Писториус е на ръба на самоубийство,,,,,,,,,,,,,,,,,,,както и повечето българи