Как миг на насилие разби едно семейство

Чии човешки съдби преобърна атентатът в Бостън
17 апр 2013 18:45,
173
Как миг на насилие разби едно семейство
Малкият Мартин Ричард. Снимка: Reuters

Осемгодишният му син е мъртъв, жена му е с мозъчни увреждания, а 7-годишната му дъщеричка е изгубила единия си крак. Бил Ричард е баща, покрусен от мъка, чието семейство беше почти унищожено при бомбените атентати на маратона в Бостън.

Мартин Ричард, момченце на 8 годинки, се усмихва с детска радост, наблюдавайки заедно със семейството си финала на Бостънския маратон.

Секунди по-късно Мартин, момченцето, което обича да играе футбол и да кара колело, вече не е между живите. Животът му е отнет от миг на насилие, който разбива семейството му, а градът му потъва в печал.

Тенджера под налягане, пълна с експлозиви и метални парчета и пъхната в черен сак, се взривява на тротоара, на който Мартин тъкмо е застанал до майка си Денис, сестра си Джейн и брат си Хенри.

Експлозията отнема живота на Мартин, откъсва крака на сестричката му и нанася удар по главата на майка му, от който тя получава сериозни мозъчни увреждания.

Никой все още не е поел отговорност за терористичния акт, който уби трима и рани 176 души, а властите все още търсят мотива за ужасяващото деяние.

Как миг на насилие разби едно семейство
Пред дома на Мартин е изписано с тебешир "Мир", а съседи са отишли да оставят плюшено мече пред къщата на Ричардови. Снимка: Reuters

Г-н Ричард, 42-годишен мъж, говори за мъката си, докато оплаква загубата на сина си. „Благодарим на нашите роднини и приятели, тези, които познаваме, и тези, които никога не сме срещали, за техните мисли и молитви“, заявява мъжът.

Във вторник вечерта пред къщата на семейство Ричард гори свещ, а на пътя, водещ към дома им, е изписано с тебешир „Мир“. Същият надпис е внимателно изписан на цветен постер, направен от малкия Мартин в училище миналата година. „Хората да не се нараняват“, е изписало наивното малко момче най-отгоре на постера със ситен детски почерк.

„Той просто е най-милото, най-страхотното дете“, разказва през сълзи Холи Молтън, учителка в школото на малкия Мартин и допълва: „Винаги толкова жизнерадостен, толкова изпълнен с живот.“

Кристъл Кембъл на 29 години е втората жертва на ужаса в Бостън. Тя наблюдавала приятеля си, който участвал в състезанието.

Баща й Уилям описва Кристъл, която работела в консултантска фирма, като едно „чудесно момиче“, обичано от приятелите и семейството си и винаги „готова да подаде ръка на нуждаещ се“. „Дъщеря ми помагаше на всички, тя беше много обичана. В момента съм просто шокиран. Съкрушени сме“, успява да промълви баща й пред репортерите.

Третата жертва е китайскa студенткa от Бостънския университет, която наблюдавала състезанието с двама приятели. Единият от тях е ранен, а другият успял да се отърве без наранявания.

От ранените 17 са в критично състояние, някои от тях пострадали от шрапнели под формата на пирони и метални топчета. Според медиците бомбите са направени така, че да вземат възможно най-много жертви.

Информация за други жертви все още не е дадена.

Тази седмица учебните занятия в училището на Мартин са отменени. Там майка му е работела като библиотекарка и е четяла приказки на децата „с глас, който даваше живот на историите“.

Съседката Бети Делъри си спомня как е виждала през прозореца на къщата си малкия Мартин да се катери по дърветата или да играе бейзбол с баща си. „Имаше много чаровна усмивка“, разказва и Дарън Макнеър, чийто син Тайлър играел футбол заедно с Мартин. „Винаги ще си го спомням на игрището. Каква безсмислена, безсмислена трагедия!“

(Telegraph)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
11
 
! Отговори
hunt преди 11 години
Невинните страдат, виновните ... капитализират, пита се в задачата: докога? Народите явно са по-слепи и по-***, отколкото някога си мислех. Ама то неслучайно е речено "Разделяй и владей".
49
0
 
5
 
! Отговори
hunt преди 11 години
Невинните страдат, виновните ... капитализират, пита се в задачата: докога? Народите явно са по-слепи и по-***, отколкото някога си мислех. Ама то неслучайно е речено "Разделяй и владей".
48
0
 
9
 
! Отговори
От 52 преди 11 години
И вземете премахнете това тъпо ограничение от 500 знака, защото почти всеки път като искам да напиша нещо трябва да се чудя коя дума да изтрия и съкратя, така че да се побера в тъпия ви лимит. Не виждам смисъл от него! Направете го поне 700 или 1000 символа. Със тия 500 символа може да се изрази само едно повърхностно мнение, ако някой иска да напише нещо по-смислено, мястото не му е достатъчно.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това пък ... а твоите "американски" (това защото американци са инианците .. останалите са нещо друго) братя имат грижата за толкова смърт в тази зона че това в сирия е като детска приказка.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако това е справедливост то аз не я разбирам, днес ще умират американски деца а утре арабски. Преди няколко години чух майката на един млад палестинец камикадзе самовзривил се в атентат, тя каза така, "Ако можех още да раждам щях да родя още синове за да станат камекадзета" Немога да забравя тези думи ! Що за майка е това да дава живот който да отнема други животи. Защо не се убие тя а ражда деца с цел да ги направи убийци? Както *** от бебета ги учат да крадът.
45
0
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Какви славянски братя ще ми обясниш ли?Нищо не разбирам вече в тоя свят!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво ще стане в коптитеистинските египтяните са християнии "славяните" мюсюлмански братя финансирани от американопослушните аарабски режими и сащ ще ги унишожат както стана с будистите в афганистаннай-голямата статия на буда в света беше взривена от същите ислямистикъде бяхя "защитниците" на човешките ценности
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Медиите са най-големия манипулатор в света. Новината не съм я чел, както не чета почти нищо в този сайт. Обикновенно преглеждам набързо само заглавията, останалото е разтягане на локуми.На други места по-света в този същия ден, например в африка са умряли доста повече деца, но за тях не се пише нищо. И те са обичали вероятно да играят и да се усмихват, но шанс...Не казвам, че и за тях трябва да се пише, защото негативизма в медиите е предостатъчен, но в момента се показва само от 1 гл. точка
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щастливо и усмихнато семейство.В следващия миг - разбито и разорено от мъки.Как всичко, най-скъпото ни, може да се обърне с главата надолу за части от секундата. Как нещо, без което никога не сме си представяли живота си, просто изчезва. Замислете се над това и променете начина, по който виждате нещата. Никой невинен човек, независимо дали бил американец, не трябва да преминава през ужаса, на който е подложено това семейство.
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трагедия ли беше когато в християнския квартал на дамаскдо училище избиха децакъде е подкрепата за тези хора от "димокротичните сащ"може би с осигуряване на нови пари и оръжие за същите ислямисти които после са направили това престъпление и в бостън
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атентат в Пакистан уби 16 и рани 30 души-днес,ама не се раздухва из всички световни медии!Там хора не живеят ли,нямат ли и те право да бъдат чути?Американците да си правят ако искатедна година нац.траур,останалия свят си има свой проблеми!
39
0
 
7
 
! Отговори
VDCH преди 11 години
Сигурен съм, че след някои от следващите атентати ги чака военно положение, ама не злорадствайте, че и тук ще е нещо подобно.
38
1
 
5
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
*** YOU USA- MIDEAS
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да това е трагедия на дали трагедиите на другите народи не са по-големи в същия момент хиляди не стотици хиляди са с подобна съдба точно заради америсканските номера с ислямиститеда пишат за тях те не са ли хораили може би са щастливи англоамериканизма и сляма са двете страни на една монетаи за трагедията в бостън са виновни еднакво и двете странигадното е и е цинично при такова сътрудничество с ислямада причиняваш вреда на собствените си граждани и да играеш защитник
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръсни долни ислямисти! Скапана арабска *** !
35
0
 
6
 
! Отговори
до ахахаха преди 11 години
А ти сигурен ли си ,че искаш да видиш такива снимки и кадри ?Помисли си много добре!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Ole 35. 1 000 000 000 000 like.....
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малка душичка, какво му е било писано! Дано да е отишло на по-добро място. Мир на праха му. Да пази Бог !
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма трагедия наистина. Доста е сбъркан светът в момента главно заради Сащ. Сега след този атентат още повече млади американци ще се пишат в армията , за да си отмъщават и трепят араби на воля. Един затворен кръговрат като цяло , едните свалят правителства и се гушат яко , другите фанатизирани камикадзета. Сащ или трябва да си преосмисли външната политика , или нищо хубаво не чака тази планета.
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 34Бъркаш пич, българските комплексари бих казъл на твое място. Никой нормален българин не се радва на трагедии.