Как миг на насилие разби едно семейство

Чии човешки съдби преобърна атентатът в Бостън
17 апр 2013 18:45,
173
Как миг на насилие разби едно семейство
Малкият Мартин Ричард. Снимка: Reuters

Осемгодишният му син е мъртъв, жена му е с мозъчни увреждания, а 7-годишната му дъщеричка е изгубила единия си крак. Бил Ричард е баща, покрусен от мъка, чието семейство беше почти унищожено при бомбените атентати на маратона в Бостън.

Мартин Ричард, момченце на 8 годинки, се усмихва с детска радост, наблюдавайки заедно със семейството си финала на Бостънския маратон.

Секунди по-късно Мартин, момченцето, което обича да играе футбол и да кара колело, вече не е между живите. Животът му е отнет от миг на насилие, който разбива семейството му, а градът му потъва в печал.

Тенджера под налягане, пълна с експлозиви и метални парчета и пъхната в черен сак, се взривява на тротоара, на който Мартин тъкмо е застанал до майка си Денис, сестра си Джейн и брат си Хенри.

Експлозията отнема живота на Мартин, откъсва крака на сестричката му и нанася удар по главата на майка му, от който тя получава сериозни мозъчни увреждания.

Никой все още не е поел отговорност за терористичния акт, който уби трима и рани 176 души, а властите все още търсят мотива за ужасяващото деяние.

Как миг на насилие разби едно семейство
Пред дома на Мартин е изписано с тебешир "Мир", а съседи са отишли да оставят плюшено мече пред къщата на Ричардови. Снимка: Reuters

Г-н Ричард, 42-годишен мъж, говори за мъката си, докато оплаква загубата на сина си. „Благодарим на нашите роднини и приятели, тези, които познаваме, и тези, които никога не сме срещали, за техните мисли и молитви“, заявява мъжът.

Във вторник вечерта пред къщата на семейство Ричард гори свещ, а на пътя, водещ към дома им, е изписано с тебешир „Мир“. Същият надпис е внимателно изписан на цветен постер, направен от малкия Мартин в училище миналата година. „Хората да не се нараняват“, е изписало наивното малко момче най-отгоре на постера със ситен детски почерк.

„Той просто е най-милото, най-страхотното дете“, разказва през сълзи Холи Молтън, учителка в школото на малкия Мартин и допълва: „Винаги толкова жизнерадостен, толкова изпълнен с живот.“

Кристъл Кембъл на 29 години е втората жертва на ужаса в Бостън. Тя наблюдавала приятеля си, който участвал в състезанието.

Баща й Уилям описва Кристъл, която работела в консултантска фирма, като едно „чудесно момиче“, обичано от приятелите и семейството си и винаги „готова да подаде ръка на нуждаещ се“. „Дъщеря ми помагаше на всички, тя беше много обичана. В момента съм просто шокиран. Съкрушени сме“, успява да промълви баща й пред репортерите.

Третата жертва е китайскa студенткa от Бостънския университет, която наблюдавала състезанието с двама приятели. Единият от тях е ранен, а другият успял да се отърве без наранявания.

От ранените 17 са в критично състояние, някои от тях пострадали от шрапнели под формата на пирони и метални топчета. Според медиците бомбите са направени така, че да вземат възможно най-много жертви.

Информация за други жертви все още не е дадена.

Тази седмица учебните занятия в училището на Мартин са отменени. Там майка му е работела като библиотекарка и е четяла приказки на децата „с глас, който даваше живот на историите“.

Съседката Бети Делъри си спомня как е виждала през прозореца на къщата си малкия Мартин да се катери по дърветата или да играе бейзбол с баща си. „Имаше много чаровна усмивка“, разказва и Дарън Макнеър, чийто син Тайлър играел футбол заедно с Мартин. „Винаги ще си го спомням на игрището. Каква безсмислена, безсмислена трагедия!“

(Telegraph)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
до 74 преди 11 години
АЛООООООООООООООООООООООООооооооСамо преди година ТЕРОРА ДОИДЕ!Какви молитви ,че ние станахме жерва ,за какво си говорим -реалности!
69
2
 
3
 
! Отговори
Ариана преди 11 години
Червена зора с тая съветска петолъчка хич не ти отива да говориш за империи на злото. Едно и също лай.о сте и руските и щатските империалисти.
68
1
 
2
 
! Отговори
orlinpetkov преди 11 години
До Kreti до 75Браво точно така разсъждавам и аз.
67
3
 
7
 
! Отговори
Kreti до 75 преди 11 години
Ти трябва да си някоя ГРОБАРСКА *** , дреме ми на мен какво е било през 1944 мен ме интересува сега да живея добре както и хората в Родината ми България не да ги прецакват някакви МУТРИ били те ГРОБАРСКИ или БЕСЕПАРСКИ.Жалко за семейството , трябваше да бъде семейството на дъртата РЕПТИЛКА КИЛАРИЦА и щях да отида в ресторант да го отпразнувам даже!
66
7
 
6
 
! Отговори
Ариана преди 11 години
Тия щатски лай.а колко незнайни хиляди семества са разбили във Виетнам, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и т.н.
65
0
 
3
 
! Отговори
до 62 от 54 преди 11 години
Маи някои хора незнаят кога да спрът да залагат!
64
6
 
8
 
! Отговори
orlinpetkov преди 11 години
Да би мирно седяло не би чудо видяло каза баба ми. Отмъстителите дойдоха. кво реват.
63
5
 
9
 
! Отговори
orlinpetkov преди 11 години
До KretiЕвала много добър коментар, мразя сълзливи истории поднесени като пропаганда, тероризма не съществува, има само хора които отмъщават за разбитите си животи, избити градове, региони унищожени държави.
62
2
 
3
 
! Отговори
CrishtiaN преди 11 години
АВГАНИСТАН???АФГАНИСТАН?!
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук пишат хора които не познават терора, хора които не познават войната и хора от които 90% не са били войници (не са служили в казарма,)Много ви моля замълчете и на Бог се молете да не ни идват до главата, Повярвайте това не е кино
60
5
 
20
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Жалко за Семейството !!!Но сега се вижда резултата от продажбата на ХАМЕРИКАНСКА ДУМУКРАЦИЯ по света Колко Деца умират в СИРИЯКолко Деца умират в ИРАККолко Деца умират в ЛИБИЯКолко Деца умират в ПАЛЕСТИНАКолко Деца умират в АВГАНИСТАНКолко Деца искате да убиете в ИРАН
59
0
 
4
 
! Отговори
Червена Зора преди 11 години
До orlinpetkov - Именно . Толкова доказателства излязоха за измамата 09.09 , въпреки забраната за излъчване в Америка , и пак и пак не им увира акъла на американосите ?!
58
0
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 11 години
Извинявай но ти си много заблуден, напиши ми какво знаеш за днешните копти , освен това че живеят в Египет и са първите християни на земята ? Знаеш ли че коптите не обрязват момчетата защото са християни но обрязват малките момиченца, свалят им *** защото са жени а на жената й е забранено да изпита удоволствие, Дори арабите мюсюлмани не го правят това зверство. Единствено коптите християни и и бедоините мюсулмани. Това са обичаи без връзка с хистиянството. Коптите днес не са хора
57
1
 
6
 
! Отговори
orlinpetkov преди 11 години
До Червена Зорасъщата история като 11 септември, трябва им предлог за нова война, еми много ми е интересно сега изстрадалия американски народ няма ли да каже на своето правителство сус бре маскари, заради вашата политика не можем да си живеем живота.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мазна пропагандаЩатите и цялата демократична общност недднократно са искали решителни меркикато катар саудитска арабия и други меки на демокрацията
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, Америка не е цвете за мирисане(вероятно). Но, все пак не злорадствайте.
54
0
 
3
 
! Отговори
orlinpetkov преди 11 години
До huntабсолютно си прав, народите блеят вместо да търсят отговорност на правителствата си за безчинствата
53
6
 
15
 
! Отговори
Червена Зора преди 11 години
Ционистите отново направиха театър , и сигурно сега ще обвинят Иран ! Аз не мога да разбера , как американците не разбират от къде започват бедите им (ЦРУ,ФБР,ФЕД,МВФ,СБ) , САЩ е империята на абсолютното ЗЛО !
52
0
 
2
 
! Отговори
до № 2 преди 11 години
Пълен ***! Гнида.
51
0
 
8
 
! Отговори
orlinpetkov преди 11 години
Днесссс Бг, хайде сега чинно да поместите няколко статии за съсипаните животи и цели държави и нации. Не за друго а за да е ясно кои са причинте на това насилие. Америка тероризира целия свят под различни предлози и сега хората които са пострадали от нея намират начин да си го върнат както могат.