Хванаха втория терорист от Бостън

Джохар Царнаев се укривал в лодка в задния двор на къща
Обновена: 20 апр 2013 15:23 | 20 апр 2013 08:52,
174
Хванаха втория терорист от Бостън
Снимка: Reuters

Мащабната операция по залавянето на 19-годишния Джохар Царнаев, заподозрян в организиране на терористичния акт по време на Бостънския маратон, приключи успешно, обобщава ИТАР-ТАСС. Той бе блокиран от полицията, специални части и ФБР в бостънското предградие Уотъртаун, след което бе арестуван.

Царнаев е бил открит в лодка в задния двор на къща в предградието благодарение на бдителността на местен жител, който видял по лодката си кървави следи и веднага повикал полицията.

"При задържането той оказа активна съпротива - започна да стреля по полицията. Като цяло бостънската полиция при тази операция действа блестящо", заяви комисар Едуард Дейвис. Сега заподозреният за бомбените нападения е хоспитализиран с две тежки рани на шията и крака, а състоянието му се оценява като критично.

За едно денонощие той два пъти влиза в престрелки с полицията. Първият път бе вчера в кампуса на Масачузетския университет. Тогава загина по-големият му брат - 26-годишният Тамерлан Царнаев, за който също се предполага, че е участвал в организирането на експлозиите. Убит беше и местен полицай. Втори път Царнаев откри стрелба по полицията при опита да бъде задържан.

Още по темата
Президентът Барак Обама направи кратко обръщение към нацията и съобщи, че е "наредил да се използват всички ресурси на федералните служби", за да бъде завършено разследването. Все още има много въпроси без отговор за взривовете, включително дали на двамата мъже са помагали и други лица, отбеляза президентът.

Малко преди края на операцията в Уотъртаун Обама разговаря с руския си колега Владимир Путин, който изрази съболезнования от името на руския народ за трагично загиналите хора в Бостън. Двамата президенти са се договорили да продължат да работят съвместно по сигурността.

Жителите на Уотъртаун останаха затворени в домовете си почти денонощие и след съобщението за залавянето на Царнаев излязоха по улиците, за да отпразнуват ареста, изпращайки с аплодисменти колоните от военна техника, линейки, полицейски и пожарни автомобили, напускащи града.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интересно дали някой от тук пишещите знае какво е чечня ... знае кой е Кадиров ? знае какво прави охраната на Кадиров в Русия ? знае кой финансира цялата тази кървава и гнусна история ? знае за списъка Магнитски ? едва ли ... това не го дават нито по Планета тв, нито по първи канал на Съветската телевизия ...
11
5
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 11 години
Не отиват в москва защото немогат да си го позволят.Русич не е за прошляци там не е евтино
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ээ 5Taka e! No vidql li ste komunist koito da da ne se klanq na severoiztok i da ne gleda na zapad ?!
9
5
 
19
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ДОБРО УТРО, ДНЕС.БГ! Терориста го хванаха отдавна, но вие чак сега се събуждате, за да го напишете. По-точно, за да цитирате любимия ви източник на "Новасти"- Телеграфната агенция на Съветския съюз /ТАСС/.
8
12
 
16
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
А я си задай въпроса преди хамериканците да свалят Садам имаше ли такива атентати?А преди да се намесят хамериканците в Афганистан имаше ли атентати при управлението на талибаните? КОй е виновен тогава за атентатите в тези държави? Задай си простия въпрос.Хамериканците вместо да освободят тези 2 народа те ги вкараха в зловещият кръговрат на атентатите. САЩ са империалистическият *** на света. Т'ва е.
7
20
 
14
 
! Отговори
bb преди 11 години
Как разбраха,че е той.На клипа всеки 2 е с чанта и раница.Аз си мисля,че просто са си ги харесали нали са ислямисти, и сега бере душа момчето
6
3
 
12
 
! Отговори
янки преди 11 години
след този атентат темата за ограничаване продажбата на оръжия в америка нещо замря.много удобно за определен кръг милиардери и политици.въоръжавайте се американци терористите са на наша земя.
5
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом при атентата няма убити евреи, значи работата е нагласена.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Putia sus sigurnost se radva ...
3
23
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези чеченски *** убили 3-*** души и новината стана световна и на първи страници на медиите...а че през ден камикадзета се взривяват в Ирак и Афганистан и убиват десетки мирни хора...няма гласност...там някъде отбелязано с 2 реда. Или хамерикански войници убили майки и деца в Ирак и Афганистан. Значи хамериканския живот е по- значим от този на иракчаните или афганистанците. ***!Очаквайте още атентати в скапания САЩ. Не може да сееш ветрове по целия свят и да не ти го набият отзад.
2
5
 
24
 
! Отговори
той преди 11 години
светът се напълни с ***
1
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В един британски вестник прочетох, че собственикът на лодката е намерил момчето в кръв и е отишъл да съобщи на полицията. Интересно как момчето не е застреляло първо него. Дошлите екипи са наведени над едно бая окървавено тяло - очевидно в безсъзнание, закарали са го в болница и казват че му е изтекла много кръв. Не виждам как ще лежиш цял ден кървящ в една лодка и ще стреляш по полицаи.