Плевнелиев обсъди енергийни въпроси в САЩ

Президентът се срещна с американския Атлантическия съвет
Обновена: 30 апр 2013 18:19 | 30 апр 2013 18:18, Елка Василева
53
Плевнелиев обсъди енергийни въпроси в САЩ
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Подкрепа за политиката за диверсификация на енергийните източници, енергийната ефективност и либерализацията на  енергийния пазар бе заявена на среща на президента Росен Плевнелиев с Борда на американския Атлантически съвет във  Вашингтон, която се проведе късно в понеделник, съобщи Прессекретариатът на Президентството.

Държавният глава обсъди  ситуацията в България през последните месеци с представителите  на Атлантическия съвет, сред които бяха Фредерик Кемре, президент на организацията, посланик Джули Финли, директор на  Борда и с Мари Йованович, помощник държавен секретар за Европа и Евразия.

От 29 април до 1 май президентът Росен Плевнелиев е на работно  посещение в Съединените щати за участие в отбелязването на 100-годишнината от основаването на Лигата срещу поругаването. Участието на президента в честването на юбилейната годишнина е  част от програмата за отбелязването на 70 години от подвига на  българския народ и спасяването на българската еврейска общност  през Втората световна война.

Според представителите на Атлантическия съвет България заслужава висока оценка за ролята й за сигурността и стабилността в  Югоизточна Европа. Атлантическият съвет разглежда ситуацията у  нас като възможност за ускоряване на реформите и за  реализирането на потенциала за социално и икономическо развитие.

По време на срещата беше изразена надежда за бързо сформиране  на правителство след предсрочните парламентарни избори на 12 май, което да се заеме с решаването на неотложните въпроси.

Сигурността, концепцията на НАТО за "интелигентна отбрана" и  трансатлантическото партньорство също бяха сред темите на  разговора. Президентът посочи, че при модернизацията на  Българската армия могат да се търсят възможности за  сътрудничество и обединяване на ресурсите и с други страни от  региона, членки на НАТО.

Подвигът на българския народ, който преди 70 години спаси  еврейската общност в България и хиляди други евреи от лагерите  на смъртта, които получиха транзитни визи през Втората световна  война, също беше подчертан по време на срещата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Герберски льжи преди 11 години
СЕГА ИЗЛЯЗОХА ЛЬЖИТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ-ЦЕНТРАЛАТА В ТУРЦИЯ Е С ЧЕТИРИ 4. РЕАКТОРА ПО 1100 МЕГАВАТА И СТРУВА ОТ 15 - 16 МИЛЯРДА ЕВРО А БЕЛЕНЕ СТРУВАЛА 22 МИЛЯРДА ЕВРО.?????????? ЛЬСВА ИСТИНАТА ЧЕ БЕЛЕНЕ Е 7 милярда евро. ГОЛЕМИТЕ ЛЬЖИ НА БОЙКОИЗЛИЗАТ ЕЖЕДНЕВНО!!!!! ЧЕРНА ЛЬЖА ГРОБАРСКА -НЕ АГИТИРАМ ЗА НИКОЯ ПАРТИЯ НО АГИТИРАМ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЛЬЖЛИВИТЕ ГРОБАРИ ТО ТЯХНОТО ВСИЧО Е ЛЬЖА-И МАГИСТРАЛИТЕ И ЗАЛИТЕ И ГРАДИНИТЕ И ВСИЧКО !!!!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DA ZA VIZITE SI PRAV .PRIEMAT 4E4ENCI,TALIBANI VSQKAKVA ISLQMSKA *** .NAS NE NI BROQT ZA SLIVA MAMKA IM AMERIKANSKA
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KVI ENERGIINI VAPROSI,KVI 5 LEVA.NIE SME PARLAMENTARNA REPUBLIKA TAQ KUKLA DA SE GRIMIRVA TAM I DA SI STOI NA D...TO.STIGA SKIPTA I XAR4I GRE6NI PARI
35
0
 
4
 
! Отговори
Мими преди 11 години
Какви енергийни въпроси, давайте да махнат визите че ми се ходи на Флорида да си пека дупето
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOQ PLAZMODII VSE V USA SEDI.KAKVO PODPISVA I DOGOVARQ NIKOI NE ZNAE I OT4ET NIKADE NQMA.NA KOI NAROD SLUGUVA TAQ MIJITURKA.PO SLAB PREZIDENT NEE IMALO V BG
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
38 слава на бога , че преди една две седмици когато беше проблема в централата го овладяха инжинерите иначе сега половин България нямаше а я има
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
39 сиромахофил за нищо не ставаш
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Общи приказки и харчене на нордни пари за екскурзиите на
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ се намират на (другия край на света.Да си гледат собствените енергийний въпроси.Слава на бога и бай Тошо,че още работят последните два блока на АЕЦ"Козлодуй" инак досега да сме измряли напълно.
29
1
 
5
 
! Отговори
slav преди 11 години
До Патриот И на изток да иде и на запад все си бай Ганюююююююююююю *** и *** и на Марс да иде българинът и там ще вика дай дай аз само мога да лежа и да ям за друго не ставам
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен А така кажи им го на тези овце дето само искат да им се дава дава ама дори и във входовете на блоковете не излизат да си изметат от простотия и марзел.
27
7
 
16
 
! Отговори
КОЛОНИАЛНА БЪЛГАРИЯ преди 11 години
ТИЯ ОТ ГЕРБ И ПЛЯВАТА ДОКАТО НЕ ОТРОВЯТ ВОДАТА НИ И НЕ ОТРОВЯТ ЗЕМЯТА В ДОБРУДЖА НЯМА ДА МИРЯСАТ! ПЛЕВНЯТА ШИСТОВИЯ ГАЗ ДА СИ ГО ЗАВРЕ В .......! ТИЯ ГАДНИ ЯНКИ КОГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПЛАЩАТ ЗА ТЕХНИТЕ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ - ТОВА ДАЖЕ РУСНАЦИТЕ ПРИ СССР НЕ СА ГО ПРАВИЛИ! ПЪЛНИ ПРОДАЖНИЦИ СА *** ОТ ГЕРБ. МНОГО ЛОШО СЕ ЗАИГРАВАМЕ С ЕВРЕЙТЕ А ТРЯБВА ДА СТОИМ ДАЛЕЧЕ ОТ ТЯХ! ТОЯ *** ПРЕЗИДЕНТА ИСКА ДА НИ ВКАРА В ТЯХНИТЕ ВОЙНИ! ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ СА ТАЯ *** ОТ ГЕРБ!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
27 а бе ти тъпо и упорито ме режеш когато пиша за цървула Гоце и неговия Голям шлем ,вместо да режеш пиши
25
9
 
9
 
! Отговори
Юръпче преди 11 години
Дано братята американци ни помогнат да се отървем от руско-турското робство.
24
4
 
9
 
! Отговори
cecko2497 преди 11 години
Какво толкова се впрягате бе хора, нали и "шута на Брежнев" всенародният любимец на народа едно време Бай Тошо и той ги правеше същите екскурзий само че в посока североизток, с тая разлика че тогава никой не смееше да му каже копче, а сега тука сте ревнали като вдовица за....
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
31 туъпче във Венецуела има режим на тока и хиперинфлация , това ли искаш ,в Бразилия има огромна престъпност , Аржентина е под карантината на МВФ , това ли искаш , ***
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
29 стига с тази патенка за разработката на екипа на д-р Ричард Ран бе чукче , ти не рзабра ли че тя дори не влезе в сила никой не я изпълни иначе там се предлагаха хубави неща едно от които беше да се въведе Валутен борд още 90-91 , но Световната банка не се нави тогава , повтаряте си едни и същи глупости тиражирате си ги и си вярвате в тях докато потъвате в блатотото на собственото си невежество.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от времето на планат рандо сега все по тая *** я караме и все по-бедни ставамезащо лиами защото управлявани от американска администрация не ни се полага по-добър животте хората ако пускаха гювеч на други народи и ако не ги ограбваха как щяхя да имат 10 пъти по-висока производителност от вас - айде да бачкате
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито този измислен президент, който спечели единствено, заради подкрепата си от Герб, а иначе за нищо не става ( но самочувствието му е голямо хаха), нито САЩ защитават интересите на България. Сащ отдавна има планове за нас, затова ни взеха от Русия.
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая шушумига още ли е президент бил в Америка чий го дири там тоя *** тука неговите авери Цоко и Боко са затънали в *на а Плевнята нищо не казва по въпроса