Проститутките в Белгия са 23 000, главно българки и румънки

Момичетата работят по 12 часа, първата смяна е от 6 ч. сутринта
9 май 2013 21:11, Елка Василева
69
Проститутките в Белгия са 23 000, главно българки и румънки
Предлагането на услугите е денонощно. Снимка: архив, Reuters

Проститутките в Белгия са около 23 000, съобщи вестник "Соар", като се позова на доклад, представен неотдавна пред Европейския парламент от министъра на вътрешните работи Жоел Милке.

Преди година вестник "Дерниер йор" уточни, че българки и румънки са превзели този бизнес, като 90 процента от жените, които се продават зад витрини, са от България и Румъния.

Проституцията, която в Белгия не е забранена, се извършва основно в Брюксел, Антверпен и по границата с Франция. Местното законодателство преследва единствено сводничеството, особено когато от него се получават "неестествено високи" приходи.

Вестник "Соар" помества днес обширен материал по тази тема, като отправя критики към местните политици с обвинението, че търпят това положение заради бюджетни изгоди. Изданието отбелязва, че месечно всяка проститутка изплаща по 7500 евро задължения. От тази сума проституиращата е длъжна да предаде например 250 евро за една смяна от 12 часа работа на стопанина на витрината, зад която работи. Изчислението показва, че една проститутка трябва да приеме 150 клиента месечно, само за да покрие тези разноски.

Още по темата

В района на най-посещаваната от търсещи платен секс мъже улица в Брюксел работят 60 витрини, като зад всяка от тях за денонощие застават по четири момичета. Всяко от момичетата работи по 12 часа, като първата смяна започва в 6 ч. сутринта.

Предлагането на услугите е денонощно, като вестникът изчислява, че за година стопанинът на една витрина получава 300 000 евро.

Полицията не пречи на проституцията в Брюксел или на известната Вила Тинто в Антверпен, въпреки че тези места очевидно носят "неестествено големи" печалби.

Уточнява се, че правният статут на проститутките обичайно е на "сервитьорки", които работят в "заведение за напитки". Общината взима такса от 2500 до 3500 евро годишно от всяка "сервитьорка" за издаването на разрешително за дейност, наречено "сертификат за съвместимост". Съдържател на "заведението" (т.е. сутеньор) може
да бъде всеки пълнолетен гражданин с чисто съдебно минало.

Изданието уточнява, че през 1965 г. Белгия е ратифицирала Конвенцията на ООН за преследване на трафика на хора и експлоатацията на проституцията, извършвана за облагодетелстване. Тези текстове определят проституцията като дейност против човешкото достойнство и стойността на човека. Конвенцията е ратифицирана едва от 16 от 27-те държави в ЕС.

През 1995 г. в Белгия са приети законодателни промени, които въвеждат търпимост към сутеньорите, които работят в домашни условия. Ако Наказателният кодекс се прилагаше правилно, би следвало белгийските власти да затворят бордеите в Брюксел и Антверпен, най-малкото защото там не се зачитат правата на полагащите труд, тъй като те се налага да действат много над нормите за работно време, при това на основата на фалшиви договори, пише в статията.

Според вестника сутеньорството в страната не е достатъчно преследвано. Въпреки това белгийските медии съобщиха в последните две години за двайсетина осъдени на затвор български сводници, на които бяха наложени глоби за общо 121 750 евро, както и отнемане на имущество за близо два милиона евро.

Изданието цитира данни на ООН, според които проституцията носи доходи в световен мащаб, сравними с приходите от пренос на незаконно оръжие и на наркотици.

В статията се отбелязва, че Белгия следва да извлече поуки от опита на Холандия, където въпреки узаконяването на проституцията преди 13 години тази дейност е останала в ръцете на престъпници, а от 50 до 90 процента от проститутките работят против волята си. Използвана е статистика и от Германия, която декриминализира сводничеството от 1999 г. - там едва 3-5 процента от проституиращите жени са независими, т.е. работят за себе си. Местната полиция почти не се намесва, тъй като е необходимо да действа след подадена жалба, а проститутките почти никога не свидетелстват, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Страстна Опасна преди 4 години
На витрина работех 4 години в Антверпен и сега собственикът не ме оставя и за ден на покой . Дошъл е в родния ми град и разказва на всеки за това , като каза ,че ако не се върна ще унищожи бъдещето ми и разказва на всеки за секс - изпълненията ми , които тайно излъчват на живо в тайното кино ,което е на самата улица и в него се събират предимно гаджетата на проститутките и стари белгийски хомосексуалисти , които на съвсем минимални цени могат да гледат всичко ,което се случва във витрината
53
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 6 години
Най-хубавото нещо на света са българките, те са се самообивали при натиска за секс от исляма, а в Белгия са се чукали срещу пари, проститутките са си белгийски, СЪЖАЛЯВАМ, че не приемам вашите пороци
52
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименИслямската напаст е спряна от *** в Испания и Австрия, българките са се самообивали. Проституцията изобщо не е българско явление!
51
0
 
2
 
! Отговори
До 50-ти преди 10 години
До до 22Техникал мениджерче младо, кажи по-точно какво работиш? Този термин ми се губи, но не ми звучи престижно. Аз съм от друго поколение. По мое време предмет на гордост беше колко и какви книги си прочел, знаеш ли музикалната класика, немската философия и все такива вятърничави неща. Следвахме химия, математика, инженерство, биология и разни други ненужни неща. От моето поколение не се пръкна един PR-спец даже!Живей си живота и прочети поне "Винету"...P.S. казвам го без злоба и без завист
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** звучи гордо, в сравнение с политическа ***, каквито в България има бол!
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TA DORI I PO TURSKO VREME HORATA JIVEEHA S 4EST I MORAL. A SEGA NOVITE POROBITELI OT ZAPADA UNI6TOJIHA NAY CENNOTO ZA 4OVEKA.
48
0
 
0
 
! Отговори
do 59 преди 10 години
to4no za tvati govora horata kato nemat pari i sa skapani sled rabota kvo iskahs da pravat da hodiat na fitnes da se podurjat ili da se iztupat i da odidat na zavedenie bez pari. Tuka stava vupros za bitie. Vervai mi ako horata zimat normalni dihidi i rabotata im e kato horata nema da ima nikoi po peikite i kafetata
47
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 10 години
а бе преварнали са ни в роби свесни българи седиат стари ергение а българкитени не искат обикновени момчета, нема скупи дрехи нема екскурзи нема интересни приятели. в секо кафе до блока има 10 20 ергена застаряващи.
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали българките беха много морални ..... пълни *** . . .
45
6
 
4
 
! Отговори
,, преди 10 години
след като прочетох статията реших --- няма да се жения как бих си намерил свястна жена
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е в съюз без граници в които българина взима 1/4 субсидия от европееца!С две думи изкуствено тоя съюз ограничава ресурсите в България и я поставя в неконкурентна ситуация.
43
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Анонимен (22)Не ти знам нивото на чуждите езици, но българският език и правопис определено ти липсват!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо чуждо. Проститутките ни са най добрия експорт артикул. До там ни докараха.
41
3
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
Човече, не знам тези глупости откъде ги натвори, сериозно ти казвам! Аз съм с 4 години стаж, работя като техникал мениджър в София и взимам точно 4500лв. чиста заплата. Работил съм с много клиенти в Бенелюкс и средната заплата в голяма компания на ИТ мениджър е във ВСИЧКИ случаи НАД 7000 евро чисто. Познавам и хора с по 12-14к евро заплати. Искаш да ми кажеш, че в Белгия човек на моята позиция ще взима колкото аз тук. Смешно е!
40
3
 
3
 
! Отговори
Чвородръф преди 10 години
Аз па като бех там попаднах на една яка кака от сърбия, определено си заслужаваше
39
3
 
4
 
! Отговори
некой преди 10 години
е кви да са проститутките в белгия? белгийки, германки? че те ако беха западнячки западните мъже щеха досега да са обърнали резбата... и без това хомосексуализма е масов феномен в тези страни....а *** си има навсякъде, важното е къде повече заработват, което важи за всички останали професии..... така че да подкрепим нашите *** в чужбина с лозунга " БРАВО МОМИЧЕТА!"
38
1
 
15
 
! Отговори
5 преди 10 години
Защо в Брюксел са съсредоточени? Щото всите депутати и не-бачкатори искат роби. Ако го няма търсенето, няма да има и предлагане. Толкоз за морала на Европата!
37
4
 
9
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Ние сме си виновни. Всеки който има семейство е отговорен за това, всеки който няма семейство също е отговорен.Ние сами изневерихме на Божият Завет и на ценностите. Изневерихме на Христос!Който е изневерил на Бога, който ни е дал късче от Рая, то него го чака нищета, робство, тези жени са робини на запад, тук българите са роби на нещастието си. Във вода газят - жадни ходят.Възвърнете се към Бога и да видим тогава някой ще може ли да направи нещо срещу нас? Както никой не е устоял на предците
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това е разработка на руснаците.ето за това закриха Златния орфей.
35
1
 
21
 
! Отговори
Технократ преди 10 години
Ами това беше целта на Запада. И успяха. Америка никога няма да разреши вече да сме "бяла" страна. Никога няма да направят истинска (технологична, а не експлоатация на природни ресурси като в бананова република) инвестиция в БГ. Положението ще стане още по-лошо, ако не се осъзнаем на време.