17 ранени по време на гей парад в Грузия

Шествието е било атакувано от хиляди противници
17 май 2013 18:56, Красимир Ангелов
131
17 ранени по време на гей парад в Грузия
Снимка: Reuters

Седемнайсет души са получили наранявания днес при сблъсъците в центъра на Тбилиси между участници в гей парада и техни противници, съобщи грузинският обмудсман Уча Нануашвили, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му 12 от пострадалите са били откарани в болница, като сред тях има трима полицаи и една журналистка.

Нануашвили поясни, че органите на реда са опитали да направят кордон между гей активистите и опонентите им, но кордонът се е разкъсал заради големия брой хора.

Според различни данни от 15 до 40 хиляди души са се събрали днес на булевард "Руставели" в грузинската столица, за да осуетят разрешената от властите проява. Впоследствие активиститена хомосексуалното движение, които са били едва няколко десетки, са били измъкнати от тълпата с помощта на полицията и извозени с автобуси и микробуси далеч от местопроизшествието.

По-късно през деня автомобилното движение по булевард  "Руставели" бе възстановено, но там остана малка част от противниците на гей парада, за да следят дали активистите няма да се върнат и да го довършат.

Антидемонстрантите са скандирали лозунги "Не искаме Содом и Гомор!" и "Демокрацията не означава равенство за неморалността!".

АП припомня, че миналогодишният гей парад в Тбилиси също продължи кратко и приключи със сбивания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: гей парадгрузия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
0
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Смисълът на живота се изразява в неговото материално екзистенциално и диалектическо измерение. Като се абстрахираш от всички ориентири и капани на мисълта и текста.
82
2
 
0
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Това ли е смисъла на живота ,да си оставиш семето? По-безсмислено от това - здраве му кажи. Значи животът на ромите е много смислен! Аз пък оценявам смисъла на живота по друг начин - екзистенцията,т.е. съществуването,борбата,опознаването,отрицанието. Много опростенически е да се твърди че смисълът е в размножаването.
81
2
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Обяснявай си каквото искаш,никога няма да съм като вас,няма да ме сложите в измисленият калъп на "нормалността",наричай ме *** - хубаво,защото живея по мои правила ,а не по задължение и предписание. Както се пее в една песен: "Не търся упреците ваши и мъдрите съвеги- живот на заем никога не взех. "
80
2
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Първо, аз съм на 18. Второ - няма как всички да станат гейове,процентно е под 10%. Смисълът на живота никой не е доказал какъв е - всеки го намира по различен начин,много бездетни и несемейни хора също са щастливи -кариеристи,професионалисти,хора на изкуството. Всеки да е щастлив както намери за добре,без да се съобразява със схващанията за нормалност и щастие на другите. Който е щастлив да отглежда деца-хубаво,аз съм щастлив по мой си начин и не дължа обяснение за това,че не се вмествам в рамка
79
2
 
3
 
! Отговори
Bat Joro ot TRG преди 11 години
Ако всички станем гейове, какво ще стане с света, и по-конкретно с България? Ти си 23 годишен ***, който не мисли какво ще стане след години - а при вас е тежко - както казах, няма да има кой да ви зарови - ще си умрете и ще се питате - "Абе защо не си оправих живота" но тогава ще е късно - е това е тъжното. Нали това е смисъла на живота - да си щастлив, да имаш деца, да дадеш нещо на света и да си отидеш. Но и колкото да ти обяснявам, ти ще си останеш *** гей, който говори глупости!
78
2
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Да живее различността,разнообразието - опозиция на скучното,еднообразното,сивото,твърдолинейното,ограниченото и догматичното! Светът трябва да е цветен! Аз съм до мозъка на костите си бунтар и презирам старата културна парадигма. С хъса на Ницше се стремя да унищожа догмите на религията,ценностите на християнството и патриархалното семейство. Аз съм материалист и екзистенциалист! Моята борба е моето съществуване! Долу бог,няма бог,аз съм бог! Нормално? Просто дума,която подлежи на десктрукция.
77
2
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
"В процеса на борбата с истината, заблуждението само се разобличава." - Карл Хайнрих Маркс.
76
2
 
0
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
"В процеса на борбата с истината, заблуждението самò се разобличава." - Карл Хайнрих Маркс.
75
2
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Моля, предайте ми основните принципи на възпитанието в нормалност? Как се постига това? Не би имало значение,ако човекът бе убит за друго,а не заради хомосексуалността му.
74
2
 
4
 
! Отговори
Bat Joro ot TRG преди 11 години
"Тялото на ГЕЙ мъж от южния руски град Волгоград" - до къде я докарахме. Какво значение има какъв е? Има, има - нали за да се облъчват хората постоянно с хомосексуализъм. За расизма(всички видове), ще кажа: там където има различни, има расизъм, където няма, няма и расизъм - така че това е изкуствено създаден проблем. Всички колкото се може трябва да бъдат еднакви. Наистина е много крайно да убиеш, човек но такива извращения не може да се търпят!
73
1
 
3
 
! Отговори
Bat Joro ot TRG преди 11 години
Не говоря хомофобско семейство-говоря да те научат да бъдеш нормален! Пази Боже, да ми се роди такъв син - както казах имам 3, и мисля, че никога няма да станат такива, колкото и да ви се иска всички да бъдат обратни. Като казах преди 100 имах предвид, начина на мислене - не може това да се превръща в главна тема, и постоянно хората да бъдат облъчвани. А на малките деца, да им се набива на малките кратуни, че това е нормално. Ти като станеш на 70 години, няма да има кой да те зарови....
72
4
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Нещо да кажат хомофобчетата за това:"Тялото на гей мъж от южния руски град Волгоград, починал след тежки изтезания, бе открито в петък сутринта от руските власти.Тялото на 23-годишния мъж е намерено в двора на жилищна сграда, съобщава Агенция Франс Прес. Според полицията, смъртта е настъпила вследствие на множество травми, включително по гениталиите на жертвата, които били изкормени. Момчето е било и изнасилено с бирени бутилки."УБИЙЦИ! А УЖ НЕ ИМ СЕ ПРЕЧЕЛО НА ГЕЙОВЕТЕ! ЛЪЖЦИ! СМЪРТ!
71
4
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
И какви проблеми са се дискутирали преди 10 години. Признахте си най-накра,искате да живеете в провинцията преди 100 години сред кравите и да спите на рогозки! Ами сторете го,има премного опустели села,заселете се в някое ,за да докажете на дела,а не само на думи колко консервативен и нормален сте! пп.Компютъра е гейско изобретение - справка Алън Тюринг. Джон Атанасов,нищо че е българин,няма никаква заслуга!
70
3
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Хах, наивнико,не зависи от възпитанието. И аз израснах в хомофобско семейство,в което не се говореше за хомосексуализъм,дори не бях чувал тази дума. Преди да знам думи като гей и хомосексуалист ,вече знаех какво ме влече ,даже бях убеден. Повтарял съм го хиляди пъти,който иска да разбира - да разбира. Това е моят живот и аз знам най-добре как стоят нещата в него! Като не ви се вярва - ваш проблем! Не ми се слушат теории на конспирацията,измислени от жалки импотентни комплексари.
69
3
 
5
 
! Отговори
Bat Joro ot TRG преди 11 години
До господин/госпожа/госпожица МариоПри правилно възпитание, това няма да стане. Аз имам трима сина и съм ги възпитал както трябва -тази тема за обратните изобщо не съм я повдигал. Тази тема като цяло, трябва да бъде затворена в цялата държава, защото има по-важни проблеми - както е било преди 100 години. В училище ги карат да се обличат с дрехи на противоположния пол, има някакъв ден на розовата фланелка - не знам дали знаете за тези неща. Гей паради - това просто е изключено
68
6
 
3
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Да, гей съм и не се срамувам! Това не ви засяга! Пръснете се от яд,но съм си гей и такъв ще си остана! Първо погледнете себе си,преди да оправяте другите държави от "гнилия запад". Като толкова ви харесва в Грузия - марште там, стига да сте задоволени със 150 евра заплата.
67
5
 
3
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
До Иран. Като толкова ти харесва там,свободен си да се заселиш! Само да те информирам че в прекрасната ти страна са забранени алкохолът,музиката,извънбрачният секс,порното и Мадона!
66
5
 
3
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до 54След виждането на този коментар,трябва да се прекрати внсякакъв спор,защото спор се води с хора и разумни същества,а не с животни. Що за "нормален" човек ще смята,че е нормално да убиеш синът си или когото и да било,само защото е гей или различен?Много жалко,много жалко че такъв изродски коментар е получил 20 плюса.България изчезва,горко и с такъв матриал! Само да ви информирам че убийството по всички параграфи е престъпление,дори и според любимото ви християнство,което тачите само на думи
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам ,като си гей си бъди такъв ,за какво са ви тези гей паради .
64
2
 
3
 
! Отговори
Бай боец преди 11 години
Абе нали един известен нашенски ****ал- бившият ни премиер Филип Димитров сега се подвизава там като посланник на ЕС в Грузия?Той бил ли е на парада? Поне като европеец правозащитник на европейските ценности- или страхливо се е покрил и е оставил сподвижниците си?Ей затова американците мъдро не допускат ****али във войската- не са надеждни другари:-)))