17 ранени по време на гей парад в Грузия

Шествието е било атакувано от хиляди противници
17 май 2013 18:56, Красимир Ангелов
131
17 ранени по време на гей парад в Грузия
Снимка: Reuters

Седемнайсет души са получили наранявания днес при сблъсъците в центъра на Тбилиси между участници в гей парада и техни противници, съобщи грузинският обмудсман Уча Нануашвили, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му 12 от пострадалите са били откарани в болница, като сред тях има трима полицаи и една журналистка.

Нануашвили поясни, че органите на реда са опитали да направят кордон между гей активистите и опонентите им, но кордонът се е разкъсал заради големия брой хора.

Според различни данни от 15 до 40 хиляди души са се събрали днес на булевард "Руставели" в грузинската столица, за да осуетят разрешената от властите проява. Впоследствие активиститена хомосексуалното движение, които са били едва няколко десетки, са били измъкнати от тълпата с помощта на полицията и извозени с автобуси и микробуси далеч от местопроизшествието.

По-късно през деня автомобилното движение по булевард  "Руставели" бе възстановено, но там остана малка част от противниците на гей парада, за да следят дали активистите няма да се върнат и да го довършат.

Антидемонстрантите са скандирали лозунги "Не искаме Содом и Гомор!" и "Демокрацията не означава равенство за неморалността!".

АП припомня, че миналогодишният гей парад в Тбилиси също продължи кратко и приключи със сбивания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: гей парадгрузия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
18
 
4
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до бат жороАз не пропагандирам нищо! Жалкото ти излияние дори не заслужава внимания. Псувай,обиждай,като друго не можеш.
42
22
 
6
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Как може да говорите за един човек,без да го познавате? Това какви са сексуалните предпочитания на човек не го определя какъв е. Откъде решихте ,че всички гейове са извратени,гнусни и прочие. Познавате ли някой лично? Омразата ви е сляпа! Не поставяйте пвсички под общ знаменател, има много свестни хомосексуални хора,добри и честни.
41
4
 
20
 
! Отговори
Kerkenidze преди 11 години
Ама как така нали братя грузинци искахте демокрация ми тя дойде при вас. Ама за членство в НАТО и ЕС трябва да уважавате *** ам как иначе че това са ценностите на ЕС и висшата целл на американския държавен секретар да се приеме хомофобията навсякъде с любоФФ! Я вижте ни нас българите правим си гей паради никоий не бие гейовете и даже Уорлик ги предвожда. А така де влезте и вие в ЕС и в евроатлантическите ценности!
40
11
 
3
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
до работодател...пак ли ти бе ,работодателю. Ти обикаляш форумите от много отдавна,какъв работодател си ти? Ти надали имаш и диплома с тройка, ама работодател бил... Какво произвеждаш - амфетамини...Тежко ни с такива работодатели тройкаджии.
39
13
 
3
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Хах ,много се забавлявам с тези които селективно цитират и размахват библията,когато им е удобно. Който няма какво да каже ,прилага цитати - толкова е просто! Обляга се на авторитети."От всички хора, които не понасям моралистите са най-ужасни. В днешно време морала е неприличен като средния пръст - всеки го размахва, когато нещо не му харесва" Вивиан Уестууд
38
6
 
7
 
! Отговори
не преди 11 години
Всяко зло - за добро ! Колкото повече ****еруги , толкова повече жени остават за нас нормалните ...
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Грузия редовно ги бият
36
6
 
6
 
! Отговори
ОНЯ преди 11 години
МИЛИ ХОРА МНОГО СЪМ ПРИТЕСНЕН ЗА СЕР-ГЕЙКО СТАНИДАТИГО...ШЕВ.ДАЛИ И ТОЙ Е ПОСТРАДАЛ?КАЗА,ЧЕ ОТИВА СЪС *** В ГРУЗИЯ!!!!!МИЛИ ХОРА.....
35
2
 
5
 
! Отговори
Кракра преди 11 години
До Българин и тъпата му идеяЕй, КОИ СА ГЕРМАНЦИТЕ И КАКВО ПРАВЯТ и кои сме ние и какво правим? МЯСТО ЗА СРАВНЕНИЕ НЯМА! Те пият, после работят. НИЕ ПИЕМ, ПОСЛЕ ШОФИРАМЕ. Аре стига с алкохолни мечти, а?
34
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един е разумният изход - като искат да празнуват, да си наемат някой хотел или стадион, някъде по-далеч от населените места и там да си организират тържеството. Виждат, че за мнозинството хора този парад е неприятен и нежелан, защо тогава се държат така дразнещо? Настояват за справедливост и толерантност, но замислят ли се колко несправедливо и нетолерантно е да натрапваш на хората зрелища, от които те се дразнят?!
33
7
 
20
 
! Отговори
СМЪРТ преди 11 години
Какво казва Стария Завет и закона за хората, които извършват хомосексуални действия?Левит 18:22"С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота."Левит 20:13"Ако някой легне с мъжко, като с женско, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях."Малко им е.
32
12
 
7
 
! Отговори
Лютви Местан преди 11 години
Но това е дискриминация...
31
4
 
10
 
! Отговори
vankata преди 11 години
Истински мъже,истински жени,нормален живот,справедливост и здрави закони,следене за корупция и търговия с власт,и жестоки наказания за провинилите се.Много хора си задават въпроса съществува ли Ад,съществува на планетата земя.Съществува и Рай,това е светлото бъдеще за човечеството,което ние трябва да изградим,да не прекланяме глава пред политиците(Демоните),трябва да се стремим към доброто.
30
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашите гейзери също се стягат за парад, ама както са се надъхали всички агитки, войводи и националисти покрай протестите и изборите, знаете ли колко разпрани хралупи и пукнати кратуни ще има???
29
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** *** с меки китки! Като искате да сте ****али не ни го навирайте в очите с гнусните си парад
28
6
 
29
 
! Отговори
. преди 11 години
В Сърбия и Грузия доказаха , че подобни паради имат обратен на желания ефект , тоест настройват още повече обществото срещу ***.еругите (и ***.еругите срещу обществото) и съвсем не водят до толерантност , напротив създава безредици и резултатите са налице , трябва и ние да докажем , че не искаме подобни паради.
27
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето това искат да постигнат обратните: Шеф привиква секретарката: - Миранда, работите при нас 3 години вече, вършите си задълженията през пръсти, грубо се държите с клиентите, псувате по мен зад гърба ми. Ще се стегнете ли да почнете да работите като хората! Тя: - Уволнете ме! Шефът: - Пак си знаете своето! Наясно съм, че сте тъмнокожа лесбийка с еврейски произход.
26
10
 
15
 
! Отговори
zdrasti преди 11 години
много правилно-****ерастията,лезбииките,проститутките, наркоманията трябва да се лекуват с циан калии и после да бъдат изгаряни а прахът им разхвърлян в пустоща.и ние трябва да ги бием никакво толериране ,видиш ли ****ал смачкай го от бой
25
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уж сме най най умните и научени,ама ей на-грузинците ни дадоха пример! 40 000 души против парада!!!Тия 40 000 не са си писале само дрън дрън възмутителни писания във форумите,ами са излезли за да защитят себе си от гнусотията и от мерзоста! И ай стига радни гнусни ****али само да ни обясняват,че това било болестно състояние или не знам какво си-тва е мерзост игнусотия бе!
24
41
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
явно и грузинците са средновековно прости като ***. сигурно и те почитат надебелял полу-плешив бивш бодигард