Социална революция във Франция – сключват първия еднополов брак

Хомосексуални двойки вече ще могат и да осиновяват деца
Обновена: 29 май 2013 10:10 | 29 май 2013 10:09, Елка Василева
48
Социална революция във Франция – сключват първия еднополов брак
В Монпелие ще бъде сключен първият във Франция гей брак. Снимка: архив, Reuters

Истинска социална революция се очаква днес във Франция– там ще бъде сключен първият еднополов брак на фона на тотален разрив по темата във френското общество, предаде BULGARIA ON AIR. Преди десетина дни френският президент Франсоа Оланд подписа закона за разрешаването на хомосексуалните бракове. Това стана въпреки продължилите четири месеца бурни протести в страната на противници на решението.

Освен бракосъчетания законът ще разрешава на лица от един и същи пол да осиновяват деца.

Проучванията на общественото мнение показват, че между 55 и 60% от французите одобряват разрешаването на гейбраковете, но около 50% са „за“ осиновяването на деца от еднополови двойки.

Франция стана 14-ата държава в света, която узакони гей браковете. Това е най-съществената социална реформа в страната след премахването на смъртната присъда през 1981 г. Тя присъстваше в списъка с 60 обещания на Франсоа Оланд по време на кандидат-президентската му кампания.

Още с назряването на идеята, че законът ще бъде прокаран, Франция беше залята от почти ежеседмични анти гей протести и това продължи 4 месеца. В неделя по улиците на Париж за пореден път излязоха стотици хиляди хора, за да кажат „Не“ на обществената реформа. Демонстрацията завърши със сблъсъци между силите на реда и крайнодесни групи в центъра на Париж. Около 200 души бяха арестувани.

Днешната знакова церемония ще се проведе в кметството на Монпелие. На нея ще присъстват министрите за правата на жените и по семейните въпроси. Общо 200 близки на двойката, 300 гости и 130 журналисти ще станат свидетели на първото по рода си събитие във Франция. Изборът на Монпелие за сключването на първия гей брак е предопределен от силната ангажираност на кмета на града в подкрепа на реформата. Поради опасения за враждебни прояви полицейската префектура забрани всякакви празненства на открито.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Францияеднополов брак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
3
 
! Отговори
TOMA neverni преди 10 години
Проучванията на общественото мнение показват, че между 55 и 60% от французите одобряват разрешаването на гейбраковете, но около 50% са за осиновяването на деца от еднополови двойки- PALNA IZMAMA. NIKOI DA NE VIARVA NA TEZI LAJI.
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е нормално! Утре ще решат, че двуполовите бракове са аморални, всичко е изкривено през призмата на такива диваци! Накъде върви света, хора?!?
35
7
 
6
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
ДО НОРМАЛНИЯНяма такива гнусни *** като вас, които лепите глупави етикети и епитети на хората и се смятате за нещо повече от другите,постоянно изтъквайки колко "по-нормални" сте от тях.пп. научи се да пишеш на кирилица и после лепи етикети кой е нормален и кой не е нормален,което ни най-малко не ти влиза в юрисдикциите.
34
6
 
3
 
! Отговори
Normalen преди 10 години
Vas trqbva da vi otstrelvame kato vreden divech-nqma takiva gnusni i nagli ***
33
8
 
4
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
ОО ДА,КОГАТО ГОВОРЯ ИСТИНАТА АЗ СЪМ НАГЪЛ,НО КОГАТО ВИЕ ГОВОРИТЕ ОТКРОВЕНИ КЛЕВЕТИ,ПРОСТАШКИ ИЗЛИЯНИЯ И ЗЛОБНИ ПОДМЯТАНИЯ НЕ СТЕ НАГЛИ. НАЙ-НАГЛО Е НЕВЕЖЕСТВОТО,ЗЛОБАТА И ПРОСТОТИЯТА!
32
7
 
6
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Знам много добре че сте близки до Грузинците,Руснаците,Албанците,Камбоджанците и всякакви пропаднали посттоталитарни държавици... Голям пример за подражание,няма що. Колко е заплатата в Грузия? Затова ще си останете вечно бедни и нещастни,заради манталитета!
31
6
 
6
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До mario.fu.90Абе ти се развихри!Много си нервен (нервна?). 16 поста за 6 часа!Бива, бива, ама това е възмножко! Да беше само хомо, а то войнстващо!Запомнил съм твои политдрисни, нещо рядко за меките китки.Скоро в България няма да има хомобракове - по светоусещане сме по близо до грузинците, до руснаците, нали знаеш какво стана там!Едно време имаше, а и сега има "хора с нетрадиционна сексуална ориентация"-артисти, певци и хората не обръщаха внимание на това, защото не парадираха, не бяха нагли
30
7
 
3
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
до 32Върви се лекувай а не бръщолеви глупости по форумите. Страдаш от тежка форма на параноя,както и повечето *** дето обвиняват американците за всичките им нещастия.Освен това държавата отдавна е на изчезване като структура, унищожаването и е програмирано отвътре, според законите на историческият материализъм. Самият ЕС е крачка към премахването на държавата.
29
8
 
5
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
И какво ти навирам в очите, господинчо пишещ на латиница? Когато един мъж и една жена сключат брак не е демонстрация,но когато двама мъже сключат вече е парадиране и навиране в очите. Колко лицемерно се измъкваш само,когато няма какво да кажеш.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
американската ситема за разпад на държавитев ислямските с радикален ислям в развитите чрез ****ераските номерано европа ще се събуди инак загиваа тия във франция са социалисти колкото ние сме марсианци соц партии в западна европа - италия , франция, испания и някои по-малки със силни леви партии до 60 -те години се сдобиват за нула време със социалистически партиивижте историята - и за нашенските вече не съм сигурен дали не са креатура на световната банка
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
po otnmoshenie na difrakciqta na mario.fu 90, ne me burka s kogo si lqgash, ne jelaq da mi go navirash v ochite
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da uzakonqt i incesta, togava ..............de%ba pederungelite
25
12
 
6
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Да доразнищя "кохерентната" ти теза. Със или без брак хомосексуализъм има и ще има винаги,хората ще продължат да правят секс и да живеят заедно. По какъв начин бракът ще подхрани хомосексуалността,като така или иначе тя си съществува и няма кой да я спре,освен ако не е психично болен.
24
9
 
7
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
И какво кохерентно има във вятърничевите ти твърдения ,пак хвърляш на посоки. Аргументирай се по-добре и най-вече причинно-следствено. Как, по какъв начин ,чрез какъв механизъм гей-браковете застрашават обществото. Назови конкретни начини, не общи приказки и епитети. Знам че в поставянето на епитети сте царе,друго и не умеете.
23
8
 
11
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Работя,плащам данъци - каква полза искаш повече от мен - да ти измия чиниите и да ти гледам децата ли?
22
10
 
11
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Добре бе, сбърканяк, какво означава да станат "достатъчно много",мй не си си пил хапчетата. Ти да не мислиш че това се прихваща и разпространява като грипа. Хомосексуалността не подлежи на реклама и разпространение,пък ти мисли каквото искаш и ме наричай както искаш,думите са си за теб. Гей-браковете са позволени отдавна в Испания и Швеция - нещо лошо да се случи там,случайно да изчезна обществото им или земята да се срути?
21
9
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 10 години
Сбърканяк, прочети хипотезата, описана от 25.Там е даден "КОХЕРЕНТЕН факт и довод против гей-браковете".Вие просто сте едни нагли арогантни ***, които се настанявате на главите на нормалното население и само претендирате, искате и потреблявате от обществото, без да давате полза.Конкретния факт и довот против така наречените бракове на сбърканяците, е че те не допринасят за разнитието на човешкото обкество а го застрашават с измиране (ако тези бракове станат достатъчно много)
20
8
 
7
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
ДО 23Нали, трябва да падат до твоето ниво. Този който се мисли за повече от останалите не е нищо друго освен самонадеян *** и нищожество!
19
7
 
6
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Някой ще ми стовари ли поне ЕДИН аргументиран,логически последователен,философски ,непопулистки и КОХЕРЕНТЕН факт и довод против гей-браковете? Такива няма! Всичко е празни приказки и лелинско дърдорене.
18
7
 
4
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Добре де,казах че бих се съгласил и на компромисното решение с гражданските съюзи. И това право ли бихте ми отказали - да узаконя по някакъв макар минимален начин връзката си като нормален човек,остава да ми забраните да ви дишам хетеросексуалният въздух. И аз си мислех че е смислено да плащам данъци. Един ден ако нещо се случи с партньорът ми да нямам правото да го посетя в болница или да вземам решения за лечението и ако се случи най-лошото - за тялото му? Не сте ли прекалено нагли?