Путин предупреди, че външна военна намеса в Сирия ще е пагубна

Русия не е изпратила зенитни комплекси С-300 на правителството в Дамаск
4 юни 2013 17:14, Елка Василева
9
Путин предупреди, че външна военна намеса в Сирия ще е пагубна
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди, че всеки опит да се повлияе на ситуацията в Сирия със сила, с пряка военна намеса е осъден на неуспех и ще влоши хуманитарната ситуация, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

На съвместна пресконференция след срещата Русия-ЕС в руския град Екатеринбург Путин изрази разочарование от решението на съюза да не удължи оръжейното ембарго срещу Сирия, което прави възможно доставки на европейско оръжие за сирийските бунтовници.

Владимир Путин каза още, че доставките на руско оръжие за режима в Дамаск не са в противоречие с международното право и напомни, че договорите за тях са подписани преди няколко години.

Още по темата

Той декларира, че Русия още не изпратила на сирийското правителство усъвършенстваните системи за противоракетна отбрана "С-300" и че Москва не иска да нарушава военния баланс в региона, изпращайки там такова "сериозно оръжие", по думите му.

Държавният глава на Русия изрази надежда, че западните страни ще се въздържат от продажби на оръжие на неправителствени структури, включително в Сирия.

Владимир Путин каза още, че Москва очаква "възможно най-бързо" да бъде решен въпросът за представителството на сирийската въоръжена опозиция на международната мирна конференция в Женева. Той добави, че на днешната среща на върха Русия-ЕС и двете страни са изразили общи позиции за необходимостта от тази конференция, подготвяна по инициатива на Русия и САЩ, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Не, просто има неточност не толкова в превода, колкота в последователността на говоренето и действията. Ето как нещата стоят в оригиналния текст."Он пока не реализован", сказал Путин и При этом помощник президента РФ Юрий Ушаков заявил, что российско-сирийские контракты выполняются по графику и не касаются каких-либо вооружений, подпадающих под международные запреты" т.е. договорът се изпълнява, НО все още не е завършен!
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точните думи на Путин са: "Контракт был подписан несколько лет назад. Он пока не реализован"Тоест думите му не изключват първа доставка, след което следва обучение на персонала и т.н. Контракта се реализира когато всичко е доставено. Асад пък каза че, всичко върви по план. Не очаквам някой да информира за датата и мястото на доставките ;) абсурд.
6
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съжалявам, ако С-300 не са още в Сирия. Ако бяха там, ВВС на ЦАХАЛ щяха да си стоят мирно, пилотите им щяха да пият кашерно кафе с кашерна захар. Башар трябва да разгроми наемниците колкото се може по-скоро!Русофобите да мълчат. Не им стига акъла за една смислена полемика. То само с рефлекси не става, трябва и малко струпване на неврони в кухата кокалена кутийка. Хайде, еволюцията да работи!
5
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ооо, Путин трябваше да достави това "сериозно оръжие" именно за да възстанови баланса
4
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да стане колко България, трябва да остане само Москва :) Добре са ти предписали лечение.
3
24
 
11
 
! Отговори
Willy преди 10 години
Това ще стане babaj, но не вярвам де е толкова скоро! Всички империи загииват и Империята на злото това я чака!
2
8
 
30
 
! Отговори
do 1 преди 10 години
Ти и тоя дето ти е дал един плюс, спешно трябва да посетите личния си лекар и да вземете направление за психиатър. От днес бг освен регистрация, трябва да искат и бележка за психичното здраве на коментиращите иначе става боза.
1
2
 
11
 
! Отговори
g преди 10 години
do edno,6te bade na ........