Разтурват незаконен лагер с наши роми в Бордо

Местните жители се оплакват от мръсотия и силна музика
Обновена: 8 юни 2013 14:39 | 8 юни 2013 14:38,
53
Разтурват незаконен лагер с наши роми в Бордо
Снимка: архив, Reuters

До края на годината властите на френския град Бордо ще разчистят незаконен лагер на ромски семейства, повечето от които са българи, съобщава изданието Сюдуест.

Ромите са се настанили на булевард Тие, в квартала Бастид и местните жители се оплакват от мръсотията, миризмите и силната музика, които се разнасят от лагера.

Вчера на среща на местните жители с кмета Ален Жупе беше обещано, че незаконният лагер ще бъде закрит до края на годината. 40 ромски обитатели могат да бъдат интегрирани във френското общество. Останалите са предмет на съдебни процедури и извършените от тях нарушения позволяват те да бъдат върнати в родните им страни.

Някои от семействата, които не отговарят на критериите за интегриране, обаче имат деца, които впечатляват местните жители с това, че посещават много редовно местното училище, посочва изданието.

На 15 юни двама български полицаи ще пристигнат в Бордо, за да работят заедно с френските власти по въпроса за съдбата на онези обитатели на незаконното селище, които не могат да бъдат интегрирани във френското общество.

Сега предстои да се намери място, в което да бъдат настанени 40-те избрани за интеграция роми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Францияромски лагер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Do 51 преди 10 години
И в същото време ги остави неграмотни""kakvo be? s polizia li trqbvache da gi karame da uchat, nali uchilisteto e bezplatno v BG.*** ne iskat da hodqt na uchiliste, ne iskat da rabotqt s chesten trud.*** kazvat sami: koito jiwee dobre bez da raboti e na pochit v ziganskoto obstestwo!
48
1
 
4
 
! Отговори
донго преди 10 години
Както и да ни дразни френската реакция, тия милиони *** си ги роди и откърми България с нейните социални. И в същото време ги остави неграмотни и без всякаква култура и принадлежност. Че те в чужбина дори и *** не ги приемат за *** поне. И аз да съм, и аз ще правя подбор, а останалият генетичен *** ще го натирвам обратно.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи интегрират само тези,които отговарят на определените от тях условия,а другите обратно.Я гледай ти,каква процедура.Че по същата логика в България нито един мангус не трябва да бъде интегриран и трябва да му се даде посока -ВЪН,не отговаряш на условията.
46
1
 
3
 
! Отговори
BG преди 10 години
Тъй ли ?! Че къде са правата на човека, хуманността и правото на свободно придвижване в ЕС ?! Ако България направи подобно нещо - вой до небето в Европейския парламент - нарушавали сме правата на малцинствата, били сме варвари, хуни, не ни било мястото в ЕС .... ?!Сега франсетата - какво става ?! Ами те са граждани на ЕС бе, що ги гоните ?!
45
0
 
5
 
! Отговори
GOMOR преди 10 години
Да заселят с тях атола Муруроа, там им е мястото на тея бацили.
44
0
 
2
 
! Отговори
Капитан Флинт преди 10 години
Място да им се намери на необитаем остров/и без право да го напускат доживотно! И така за останалите им подобни ***! Хем цивилизованият свят ще има по-малко проблеми, хем островите ще се "облагородят" ... не е лошо предварително да се стерилизират индивидите между 10 и 60 години!
43
3
 
0
 
! Отговори
magda преди 10 години
MNOGO SLOBA IMA V XORATA MNOGO SAVIC NE SABRAVAITE 4e CA GRASCHDANI NA R REBUBLIKA BALGARIA i 4e NE VCI4ki CA KRADLIVI PRI VCi4ki NARODI IMA MÄRSCHA POGLEDNETE POLETIZITE KOITO OGRABIXA DÄRSCHAVATA INAPRAVIXA DARSCHAVATA SA CMAX PRED ZELIA CVATD?
42
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 10 години
Nacistite,zionistite I Masonite stojat zad *** I muslemite.
41
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 10 години
Predi nekolko godini posetih Tsarevetc I celata krepost tutneshe ot gnusna 4alga,idvashta otdolu ot smrudlivata *** mahala.Mnogo kofti beshe,mnogo sramno,a imashe I 4ujdi turisti ot Francia,Gurcia,i dr........Nie mai sme mnogo po-tolerantni ot francuzite,ili moje bi sme ovce .
40
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 10 години
Mrusotia,mirizmi.......................kakvi sa tezi ksenofobski izrazi?Da se sezirat evreite ot Helzingskite Komiteti.
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие нормални ли сте - тези роми са БЪЛГАРСКИ, не френски - много ясно кой трябва да ги интегрира и кой не!
38
1
 
4
 
! Отговори
евро преди 10 години
И това ако не си е чиста репресия и дискриминация. Това ли е ЕВРОПА !? Хайде интегрирайте ги... защо ги гоните ...? защо им събаряте катуна ? Незаконни ли са ? Ми нашите във България законни ли са ? бутаме ли ги ? ...
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От какъв зор ще ни ги връщате? Интегрирайте ги бе. Ние не ги щем.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това вече са ваши роми. Нали разни ваши организации идват да ни показват какво да правим с ромите - ами демонстрирайте ни на собствен терен.
35
1
 
14
 
! Отговори
Niki преди 10 години
Е, може ли така господа французи?! Нарушавате правата на малцинствата, недейте така, интегрирайте ги де!:)))))
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Andru-пэсле пак да не ревете ,че са ни вземали *** и няма кой да ни върши черната работа.
33
0
 
30
 
! Отговори
Keegan преди 10 години
Не мога да разбера какво значи това наши роми.Кои са наши и кои са ваши ? Родината на *** е Индия. Това ,че някои са с БГ паспорти ,други с румънски ,трети с унгарски въобще не променя нещата. За тях не съществува понятието Родина. Ходят да живеят където им е най- изгодно,където могат да гепят нещо и където са по либерални законите. Защо избягват Германия ? Там не им цепят басмата.
32
1
 
29
 
! Отговори
не син преди 10 години
Але , Франсе ! Да ви е честито попълнението от *** ! Задръжте ги и да почерпите !
31
0
 
30
 
! Отговори
свидетел преди 10 години
В Монтпеллие, българите от *** произход плюят в трамвая гнусни храчки, освен че не си купуват билети а като им се направи забележка крещят ,че си расист с надеждата да те арестуват, тъй като за расизъм във Франция може да бъдеш съден.
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бях във Франция преди месец за рожденния ден на внучката.Тъй като трябваше да се подготвимза вечерта отидохме до един хипермаркет извън града.До мола видях приятно оформен къмпингбих казал по хубав от тези по черноморието.Колите покрити с балдахин и много чисто.Зет миказа че това е катун на френски ***.Пред мола модерно облечени *** просеха.Една отиде при дъщеря ми и я помоли "за няколко банкноти".*** си остава *** без значение къде се намира.Нито това е интеграция.