Разтурват незаконен лагер с наши роми в Бордо

Местните жители се оплакват от мръсотия и силна музика
Обновена: 8 юни 2013 14:39 | 8 юни 2013 14:38,
53
Разтурват незаконен лагер с наши роми в Бордо
Снимка: архив, Reuters

До края на годината властите на френския град Бордо ще разчистят незаконен лагер на ромски семейства, повечето от които са българи, съобщава изданието Сюдуест.

Ромите са се настанили на булевард Тие, в квартала Бастид и местните жители се оплакват от мръсотията, миризмите и силната музика, които се разнасят от лагера.

Вчера на среща на местните жители с кмета Ален Жупе беше обещано, че незаконният лагер ще бъде закрит до края на годината. 40 ромски обитатели могат да бъдат интегрирани във френското общество. Останалите са предмет на съдебни процедури и извършените от тях нарушения позволяват те да бъдат върнати в родните им страни.

Някои от семействата, които не отговарят на критериите за интегриране, обаче имат деца, които впечатляват местните жители с това, че посещават много редовно местното училище, посочва изданието.

На 15 юни двама български полицаи ще пристигнат в Бордо, за да работят заедно с френските власти по въпроса за съдбата на онези обитатели на незаконното селище, които не могат да бъдат интегрирани във френското общество.

Сега предстои да се намери място, в което да бъдат настанени 40-те избрани за интеграция роми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Францияромски лагер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
15
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
БРАВО И НА ФРАНЦУЗИТЕ И НА ЧАСТ ОТ *** ! НА ФРАНЦУЗИТЕ БРАВО ЗАЩОТО ЩЕ ВЪРНАТ САМО КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИТЕ *** ,А НА ОСТАНАЛИТЕ ,КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ ЩЕ ИМ БЪДЕ ПОМОГНАТО ! НА *** БРАВО ,ЧЕ СИ ПРАЩАТ ДЕЦАТА НА УЧИЛИЩЕ ,ДОЙДЕ ИМ АКЪЛА НА НЯКОИ *** ,ЧЕ ЗА ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ ТРЯБВА ДА СЕ УЧАТ И ТРУДЯТ ! ДАНО ДА УЧАТ НЕ ЗА ДА ОБИРАТ БАНКОМАТИ КАТО БЪЛГАРСКИТЕ СИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ ,А ДА УЧАТ С НАМЕРЕНИЕ ДА СА ПОЛЕЗНИ ! ЕДНА ХУБАВА НОВИНА ЗА ДНЕС !
8
5
 
33
 
! Отговори
ined преди 10 години
За интеграцията на мангалоидите не им трябват на франсета български полицаи ами руски калашници и интегрални пълнители 30 х 7.62 мм.
7
7
 
25
 
! Отговори
преди 10 години
напоследък толкова много агресирам срещу гадните ***, че се замислям за АК-47.. в нета има по 800 лв .. взимам си едно и вместо да се уча да стрелям на кутийки, отивам в някое гето и ги прая мазало
6
2
 
16
 
! Отговори
Ang преди 10 години
що не ги запалиха
5
2
 
40
 
! Отговори
Иван Иванов преди 10 години
Тези господа са граждани на ЕС....повтарям и натъртвам остро ГРАЖДАНИ НА ЕС. А сега ги интегрирайте Вие толерасти долни като ни се правихте на големи демократи. Акъл ни давахте, упреквахте ни и какво ли не още ха сега да Ви видим...
4
3
 
45
 
! Отговори
някой преди 10 години
Ромите не са българи, а са от България.
3
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не можели да са интегрират във френското общество!? Е те в кое общество са се интегрирали? Айде нека си пожелаем още от тези същества да потеглят за Франция.
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това да не те искат никъде говори много лошо.
1
2
 
48
 
! Отговори
!@#$% преди 10 години
И какво стана сега...-май и там е същата ДИСКРИМИНАЦИЯ както и в България...,а?Заразата вече е разпространена...-от тези няма отърване(питайте българите,а не ги обвинявайте)!!!Сега ще чакате до следващата чистка (разбирайте световна война) и след това от начало...Кръговрат-какво да се прави!А до тогава...-празни приказки за човешките права и стабилно въоръжаване-кой колкото може...ДАМ...-МНОГО ТЪЖНО....