Белгия изгонила 200 нашенци за злоупотреби с помощи

За година натирените европейци нараснали с 24%
Обновена: 13 юни 2013 12:07 | 13 юни 2013 11:42, Веселина Йорданова
20
Белгия изгонила 200 нашенци за злоупотреби с помощи
Снимка: архив, Ройтерс

Белгия е изгонила 2407 граждани на Европейския съюз за миналата година заради злоупотреби със социалните фондове, съобщи вестник "Дерниер йор", като се позова на данни на министерството на вътрешните работи.

Най-често гонените са румънци (402), български граждани (236), испанци (207), холандци (161), французи (109). Белгийските власти са експулсирали също граждани на Италия (75), Словакия (73), Полша (70), Португалия (32) и Германия (23).

При 1918 случая мотивът за предприетите действия е бил "неоправдано натоварване на социалната система", а останалите 489 случая са били свързани с пряка измама. Само за година броят на решенията за прогонване на европейски граждани от Белгия е нараснал с 24 на сто.

Белгийската Служба за изследвания и обществена информация вчера съобщи, че открива сайт, на който да бъдат подавани сигнали за възможни измами със социалните фондове. Службата ще приема анонимни сигнали за съмнения, че някой работи "на черно", че мами белгийската държава като безработен или получава неправомерно социални помощи. Инициативата се ползва с подкрепата на държавния секретар Джон Кромбе, зает в борбата с данъчните измами и злоупотребите с обществени средства.

Досега Белгия не се е присъединила официално към държавите от ЕС, които призоваха Европейската комисия да предприеме мерки срещу т. нар. социален туризъм, при който имигранти се заселват в Западна Европа, за да получават неправомерно социални помощи.

Очаква се ЕК да изготви доклад до края на годината, свързан с настояването за действия, изразено от министрите на вътрешните работи на Великобритания, Австрия, Германия и Холандия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
За 7 години 700 милионната Юропа пропищя от 7'те милиона българи, носители на култура, цивилизация, писменост, създателите на компютъра и брауновия газ! :-)
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мамка им мамалигарска ! Пак ни откраднаха първенството !
16
2
 
13
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Как може да гоните "европейски граждани" нали все пак трябва да ни давате пример..... Ние на къде да ги изгоним тогава .... ?! Индия ??
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм възмутен. Как могат да гонят (дискриминират) наши ***. Нали са хуманни. Ние какво да ги правим тук.
14
2
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 10 години
Тия "холандци" и "испанци" са толкова европейци, колкото и ***. Изгонените са само африкански мързеливи бачкатори. Това е главният проблем на Европа. Българският бачкатор, разбира се, е част от него, макар и незначителна.
13
1
 
24
 
! Отговори
pr преди 10 години
изгонените със сигурност са българи от индийски произход. Проблемът е какво да ги правим? Да ги ***, да ги депортираме в друга страна, да ги върнем в индия ....... Не съм чела документа ***.PDF , но мисля че пише нещо умно в него. Какво да ги правим??? Това е въпросът!
12
1
 
22
 
! Отговори
Газибарев преди 10 години
Изгонила е 200 ***
11
0
 
28
 
! Отговори
N преди 10 години
Ей *** знаем,че сте комунистически *** но когато става въпрос за *** недейте да пишете нашенци.Те са вашенци.
10
0
 
17
 
! Отговори
nba преди 10 години
Изгонените българи са кариоки и чисти бразилци
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Холандците и испанците май също са бая а? Обаче все българите и румънците са проблема в този съюз. Даже има и германци, макар и малко. Държавата им е богата, работа има, а пак са се намерили към 30 измамници. Доста по-срамно е когато го правят състоятелни хора, а не бедняци принудени от мизерия. Дано постоянно вадят други статистики, да прастанат да делят съюза на 25 уж перфектни държави и 2 много лоши, пълни с измамници.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми много ясно , Българите никой не ги иска ....... ние един друг не можем да се понасяме , пък какво остава чужденците да ни търпят ........
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ние къде да ги изгоним тези нашенци???? Що не ги интегрираха там, като могат?
6
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турците са бачкатори!Къде ги сравнявате с '***'!Обиколил съм цяла западна Евтропа и скандинавия и не съм видял турци на социални помощи!Имат частен бизнес свързан в сверата на услугите-ресторанти,бърза закуска и магазини!
5
3
 
25
 
! Отговори
AAA преди 10 години
Ама защо не ги интегрират ?! Иначе лесно се дават акъли!
4
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защото турците не злоупотребяват, г-не/г-жо!
3
7
 
18
 
! Отговори
океи преди 10 години
Защо не нпишат колко турци и мароканци злупотребяват а те са във пъти повече от БЪЛГАРИ И РОМЪНЦИ
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както са ги пуснали в Белгия,така да си задържът '***',лицемерите 'интегратори' от запад!
1
6
 
10
 
! Отговори
bg преди 10 години
Джон Кромбе е фламандски бройлер,който може да ми посвири на кавала.