Седем души са ранени в Чехия

Инцидентът е станал при разгонване на националисти
30 юни 2013 11:24, Петя Славова
5
Седем души са ранени в Чехия
Снимка: БТА

Близо 1000 души участваха в демонстрация на националисти в град Чешке Будьовице в Южна Чехия. При сблъсъци със силите на реда, които използваха за разгонването им сълзотворен газ и гумени куршуми, бяха ранени седем души, включително двама полицаи, съобщи полицейски говорител, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Близо 30 души са задържани за нарушаване на обществения ред. Първоначално националистите дефилираха по централната улица на града, скандирайки "Чехия на чехите", но група от около 300 екстремистки настроени младежи се отклониха към циганския квартал и полицията им прегради пътя. Тогава се стигна до сблъсъци, пише БТА.

Обстановката вече се е нормализирала. Извиканите за подкрепление полицаи от Прага и Пилзен вече са напуснали града, съобщава ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чешке Будьовице не беше ли градът на храбрия войник Швейк?
4
0
 
3
 
! Отговори
Чех преди 10 години
до3: Срещу чужденците и вмички останали.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хората си се вдигат справедливо срещу ***, никой не иска да търпи ***
2
7
 
1
 
! Отговори
Чех преди 10 години
До 1: Явно не си запознат с чешката действителност и затова викаш Браво.Научи нещо и тогава ще разбереш защо е толкова брутална полицията с тях.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво,чехи!Крайно време е и ние да ви последваме,че скоро бг,*** ще са 2/3 от населението,а ние българите работим ,за да издържаме този паразитен етнос