23-ма загинаха при катастрофа на руски хеликоптер

Петима са оцелели при разбиването на машината в Якутия
Обновена: 2 юли 2013 15:02 | 2 юли 2013 11:21, Елка Василева
13
23-ма загинаха при катастрофа на руски хеликоптер
Хеликоптер Ми-8. Снимка: архив, Reuters

Двадесет и трима души, от които едно дете, са загинали, а петима души са оцелели при катастрофа на руски хеликоптер Ми-8 в сибирската република Якутия. Машината е изгоряла, съобщи Междудържавният авиационен комитет (МАК), предаде ИТАР-ТАСС.

Ведомството, което е изпълнителен орган на споразумение за гражданската авиация между бивши съветски републики, се позова на екипажа на вертолета. Машината Ми-8Т на руската компания "Полярни авиолинии" излетя днес от якутско село с 28 души на борда и се разби на 45 километра от летището. Командирът разговаря с диспечерите в град Якутск чрез сателитна връзка, съобщиха осведомителните агенции.

По предварителни данни вертолетът се е блъснал в хълм и е изгубил управление заради низходящи въздушни потоци, заяви източник от силовите служби в региона.

Поради неблагоприятни метеорологични условия издирването на хеликоптера временно е преустановено, информира по-рано днес Владимир Степанов от федералния кризисен център към Министерството на извънредните ситуации.

Първоначално хеликоптерът се издирваше от спасителна групировка, включваща над 150 души с повече от 40 единици техника, включително 7 летателни апарата. На местопроизшествието бяха изпратени и медицински екипи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bil sum v Sibir.Hilqdi helikopteri obslugvat transporta, zastoto tam putista nqma.E edin helikopter, nqma kak, sluchva se.
9
0
 
3
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Погледни също и това""Сирия - танк SAA выдержал несколько попаданий РПГ""Наистина е потресаващо...САА-означава Сирийска арабска армия, това е правителствената армия на Сирия))
8
0
 
5
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Привет, извинявай, че така късно ти отговарям, но чак сега видях твоя пост) Радвам се, че клипчето ти е харесало..наистина е вълнуващо, да. А що се касае до Тартус, тя няма как да бъде напусната, защото вече руският флот има постоянна морска групировка в Средиземно море. А Одисей си е някакъв патологичен русофоб, както и още 5 човека тук, които по цял ден замърсяват форума, но какво да се прави-свят голям-хора всякакви.Всичко хубаво ти желая и до скоро))
7
0
 
5
 
! Отговори
Шака Зулу преди 10 години
До ShinyОт определени места на земята излиза по евтино извеждането в космоса. Не на всякъде плътността на атмосферата е една и съща.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбил се е защото е летял. Нашите не се разбиват
5
2
 
23
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
Ако напишете "Ми 8 держит удар" ще видите как в Сирия този вертолет удържа удар от ракета Стингър и продължава да лети абсолютно невредим)))
4
5
 
2
 
! Отговори
rysnakasat преди 10 години
И аз съм съгласен с мнението на номер 2
3
6
 
14
 
! Отговори
Водния мс преди 10 години
Винаги когато се случи тргедия в САЩ , на другия ден става и в Русия , ми прави впечатление последно време
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Саботаж!!! Първо ракетата носител се взривява, а сега и това...
1
0
 
44
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
Да почиват в мир момчетата !