Египетски съд нареди Хосни Мубарак да бъде освободен

Бившият президент може да е на свобода в четвъртък
Обновена: 21 авг 2013 16:00 | 21 авг 2013 16:00, Елка Василева
8
Египетски съд нареди Хосни Мубарак да бъде освободен
Хосни Мубарак. Снимка: Reuters

Египетски съд нареди бившият президент Хосни Мубарак да бъде освободен, предаде Ройтерс, като се позова на съдебни източници.

Адвокати на Мубарак съобщиха, че той може да е на свобода в четвъртък. Според агенция Франс прес става дума за "условно освобождаване".

Още по темата

От обвиненията срещу 85-годишния бивш лидер са били снети тези, че той е наредил убийството на протестиращи по време на бунта през 2011 г., довел до свалянето му от власт. Мубарак освен това прекара максимално допустимото от египетското законодателство време в предварителния арест в очакване на делото срещу него.

Миналата година бившият президент беше осъден на доживотен затвор за убийството на демонстранти, но после съд прие апелативната му жалба и нареди преразглеждане на случая.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ЕгипетХосни Мубарак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
STAR преди 10 години
IKON OMIKATA NA EGIPET E TURIZMA. FUNDAMENTALISTITE MUSOLMANI RAZBIHA STRANATA.BILA SAM V EGIPET OT KAIRO DO ASUAN. BESHE STRAHOTNO. VINAGI SAM ISKALA PAK DA OTIDA.NO KAKTO E TRAGNALO MUSOLMANSKITE BRATYA RAZBIHA TURIZMA. DEZATA IM OGRABVAT I PALYAT MUZEITE S BESZENNI EKSPONATI. MNOGO SKORO NYAMA DA IMAT HRANA ZA DEZATA SI.JALKO ZA EGIPET
7
4
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Все едно да съдят Борисов в Български съд смехотворно!!Такива се съдят от международни трибунали.
6
4
 
15
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Ще го търсят египтяните Хосни Мубарак, обаче няма да го намерят. Докато той беше на власт в Египет се живееше спокойно, имаше свободно, светско общество, светски начин на живот, а онези средновековни плъхове мюсюлмански братя се криеха по дупките си. Свалиха го Хосни, осъдиха го, дойдоха на власт ислямистите. И какво стана - само за 1 година тези *** такива закови въведоха, че превърнаха населението в евнуси. Сега се оказва, че Хосни не бил виновен. А какво очаквахте през 2011, египтяни?
5
1
 
16
 
! Отговори
МУУУУУ.... преди 10 години
слепите прогледнаха , пияните изтрезняха , заблудените се осъзнаха
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
чудя се къде да си напиша хейтърския коментар, не разбрахте ли че всичко се върти от еврейте, и у нас даже от Се Се Се Ре, комунизъм-юдеизъм. Както казва Фюрера- днеска може да са в Берлин, утре в Брюксел, вдругиден в Лондон...това е ....бягане няма, чакат ни само катаклизми....в кофти време сме се родили...еврейчетата няма да ни простят...ще има война, въппроса е колко скоро
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да беше диктатор, но поне беше светски диктатор.В Египет спокойно се ходеше на екскурзии и почивки, а сега отидете.Хиляди пъти светска диктатура пред ислямска шериатска "демокрация".
2
4
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Е, па то тоя е на 85 години, жива развалина, те се сетили да го съдят, той не беше ли и нещо болен в терминален стадий, или се бъркам?
1
5
 
14
 
! Отговори
златко преди 10 години
честита арабска пролет, и демокрация по американски!диктатора на свобода а тези които го свалиха-в затвора или убити.