20 години Коза ностра зорко бдяла над Берлускони

Бившият премиер плащал за защитата си милиони на мафията
Обновена: 5 сеп 2013 20:34 | 5 сеп 2013 20:32,
10
20 години Коза ностра зорко бдяла над Берлускони
Снимка: Reuters

Италианското правосъдие обяви съществуването на 20-годишен пакт между бившия италиански премиер Силвио Берлускони и сицилианската мафия, предаде Франс прес.

Агенцията се позовава на разпространеното становище на италиански съд, осъдил през март приближен на Берлускони заради съучастничество с мафията.

Според аргументацията на апелативния съд на Палермо бившият сенатор Марчело дел'Утри, осъден през март на седем години затвор за съучастничество с мафията, е бил посредник в  пакта между Берлускони и мафията.

По силата на този пакт мафията е осигурявала защита на Берлускони от 1974 г. до 1992 г.

В аргументацията на съда се посочва и среща, организирана през май 1974 г. в Милано от бившия сенатор между Берлускони и няколко шефове на мафията, на която е било поставено началото на пакта, обвързващ бившия премиер и Коза ностра до 1992 г.

По силата на пакта миланският предприемач Берлускони се отказва от каквато и да е идея да търси защита от страна на институциите и минава под защитата на мафията, но поема  ангажимента да плаща значими суми на мафията.

Така Берлускони се сдобил в имението си в Аркоре с коняр, който бил всъщност човек на мафията, който го наблюдавал непрекъснато.

По време на апелативното дело на Дел'Утри Берлускони даде показания като свидетел миналия септември в продължение на три часа. Тогава той отхвърли версията, че мафията му е  измъкнала 40 милиона евро в замяна на осигуряваната му защита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това че е плащал не е ново ,но никой не може да колко и на кого за това няма подписа ни договори.истинатае една ,,на умряло куче нож вади ,,защо не го разледваха преди няколко години -тогава беше недосегаем.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че тоя пак си е минал метър , у нашенско Алисия осъди Валери Божинов за издръжка от 100 000 евра на месец. И това само за 1 дете. Некой наши бандити ако са рекли да го пазят да са го одрусали в пъти повече пари. Нашите мутри са лакоми , алчни , *** и прости.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и един мармот завива шоколада в целофан
7
3
 
10
 
! Отговори
Vincenci преди 10 години
I am gonna make you an offer!!! Which you can not refuse!!!
6
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А коя ли Коза остра бди над Бойко Велики?
5
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е да си дойдем на думатаи в америка е такатова е демокрацията - убийците имат всичко народа няма нищое те затова ги е страх от комунистите и те са им най-големите враговеи постоянно им преписват своите грехове - и гледат народа да е далеч от тяхзатова са създадени през 60-те години и соц. партиите в италия франция испанияте инашите соц. май са ги гушнали американците - тоест мафията
4
3
 
20
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
ха-ха-ха..мафията му измъкнала 40 милиона,че бившата му жена тогава е капо ди туто капи,след като и плаща 3 милиона евро издръжка на месец или по 100 000 на ден !!
3
2
 
25
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
БУНГА...БУНГА С МАФИаТА......
2
26
 
45
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Мдааам,както у нас,23г.мутрокомунистите бдят над Буда и плащат за да стане Премиер и да ръси "шменти капели" пред зомбирания си електорат!
1
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По целият сват едно и също.