Саудитска Арабия праща осъдени на смърт срещу Асад

Става дума за около 1300 души, пише американски вестник
Обновена: 10 сеп 2013 08:09 | 10 сеп 2013 07:34,
33
Саудитска Арабия праща осъдени на смърт срещу Асад
Снимка: Reuters

Саудитска Арабия е изпратила близо 1300 осъдени на смърт в Сирия да се бият срещу войските на Башар Асад, пише в. "Ю Ес Ей тудей", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Според вестника още през април т.г. саудитското вътрешно министерство е предложило на 1239 затворници със смъртна присъда да бъдат помилвани, а семействата им да получават месечно парично възнаграждение в замяна на участието им в бойните действия в Сирия.

Вестникът пише, че сред затворниците, които са били пратени да се бият с режима на Асад, има граждани на Афганистан, Египет, Ирак, Йемен, Йордания, Кувейт, Пакистан, Сирия, Сомалия и Судан.

Всички те са имали издадени смъртни присъди в Саудитска Арабия за убийство, изнасилване или наркотрафик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Robin Hoodov преди 10 години
Саудовская Аравия занимает 2 место в списке стран, где чаще всего притесняют права христиан[
29
1
 
1
 
! Отговори
Robin Hoodov преди 10 години
Дано много хора да разберат, че саудитци+цру е едно от най-страшните оръжия на нашето време.Има ли почва у нас за зарибяване и фанатизиране на опредлени групи хора-разбира се, че има-спомняте си репортажите за Пазарджик нали?Най вероятно някой е учил във арабско медресе и се почва, първо всички братовчеди стават салафити или уахабити после приятели и ако да не дава господ стан достатъчно много, примерно като в Чечня - става страшно.
28
0
 
15
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Ето на това се вика Коалиция на "желаещите". Браво на САЩ и техните "демократични" съюзници - уахабитите от Ал Кайда и Саудитска Арабия.
27
1
 
3
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 11Vyprosa v siria zapochna kato religiozen, suniti sreshut alviti kakyvto e Asad. Sunitite obviniavat pravitelstvoto v deskriminacia srshtu sunitite v mnogo napravlenie kato rabota, previlegii i tn. Mnogo suniti kakvito sa i al qaida se vkliuchiha v konflikta i stana goliamta rabota. Obshto vezto taka zapochna
26
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е освободителната американска армия плюс талибани, терористи и всякаква още фанатизирана мюсюлманска *** която само коли и реже глави в името на техния си господ. Кой *** даде на американския *** награда за мир?!
25
0
 
24
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Това е много ценна новина. Трябва да се разпространи в целия свят и най-вече сред народа на Сирия. Тази статия казва че войната в Сирия не е точно гражданска, тя е война между държави.
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубава коалиция ще се заформи ...Обама ще ги предвожда с вещина ...
23
0
 
17
 
! Отговори
георги преди 10 години
*** сами си се трепят....
22
2
 
42
 
! Отговори
rm преди 10 години
А пък Обама си има Нобелова награда за мир ...
21
2
 
43
 
! Отговори
HEXAGON преди 10 години
Все по - ясно става , че цялата ''патардия'' в Сирия не е заради режима (ако мога да го нарека режим) нито заради химически оръжия .... то си беше ясно де , но вече започнаха да правят видни грешки , което не говори никак добре за ''демократите''. С двете ръце подкрепям Асад , Русия и всички техни съюзници обявили се против тази западна агресия и терор , много жалко за страдащите там
20
4
 
42
 
! Отговори
Хамериканци преди 10 години
Хамериканци вие сте уродлива "нация".
19
1
 
27
 
! Отговори
Илчев преди 10 години
......все достойни ,,бойци,,
18
1
 
34
 
! Отговори
Zeitgeist преди 10 години
До Анонимен 11Наскоро бе открито находище с около 4 млрд. кубически метра природен газ и най-малко 2 млрд. барела нефт.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 15И с колко ще го намали? Ти знаеш ли пазарния дял на Русия в Европа какъв е? Знаеш ли кой доставя над 70% от горивата в Европа? Плановете на Русия за доставки на газ са в противоположната посока.
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Армията на Сирия ще изпълни присъдата. Жалко за обикновенните хора, това е отвратително, не го пожелавам на никой.
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ЧЕРЕП И КОСТИ свалят Асад, ще сложат на негово място Арабина 666 и започва АПОКАЛИПСИСЪТ!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДа, а и заради газопровода планиран от Дубай до Средиземно море, който трябва да мине през Саудитска арабия, Йордания и Сирия. Този газопровод ще намали значително пазара на руски газ в Европа.
13
0
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера ги гледах тези "бунтовници" как превземаха древно християнско селище, а християните вместо да ги посрещат с палмови клонки бягаха та пушек се вдигаше. С това темпо ги очакваме утре или в други ден в България...Значи Ал Кайда, а не Асад е причината за бежанската вълна, колят, насилват и зверски изтезават обикновените сирийци!Аллах да унищожи саудитските военнопрестъпници!
12
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"всъщност ние имаме ли представа защо е всичко това в сирия?"За западняците - последната руска база и руски съюзник в района на Средиземно море изчезват. За ислямистите - поредната държава дето ще я натикат в безвремието на шериата и чието население ще превърнат във войни на исляма и слуги на войните на исляма.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Така че зад *** на арабелите стои един голям руски х... и е въпрос на времекога ще им влезне."На арабелите това май им харесва, няма как да се уплашат от такава заплаха.По една атомна бомба за всеки от свещенните им градове е по-сериозно обещание.