"Няма Шенген за BG без решен проблем с ромите в Европа"

Ромската тема навлиза в кампанията за кметските избори във Франция
Обновена: 24 сеп 2013 15:45 | 24 сеп 2013 15:44, Елка Василева
103
"Няма Шенген за BG без решен проблем с ромите в Европа"
Снимка: архив, Reuters

Дясната опозиция във Франция настоя президентът Франсоа Оланд да изрази ясна позиция на страната за влизането на България и Румъния в Шенгенската зона.

Не може да става и дума България и Румъния да влязат в Шенгенската зона, докато проблемът с ромите не се реши на европейско равнище. Това заяви пред радио "Франс Енфо" лидерът на френската дясна партия "Съюз за народно движение" Франсоа Копе, предаде БНР. Той определи ситуацията с ромите във Франция като извънредно тежка и обвини правителството, че е на неясна позиция относно разширяването на шенгенските граници.

Още по темата

Германия, както и Холандия, вече са заели отрицателна позиция, бих искал французите да направят същото, каза Копе. Той защити кандидатката на своята партия за кмет на Париж Натали Косюско-Маризе, която тези дни настоя за по-строги мерки спрямо ромите. Според нея те тормозят парижаните.

Изказването на Копе е поредният знак, че ромската тема навлиза в кампанията за кметските избори във Франция. Тези дни министърът на вътрешните работи Манюел Валс заяви, че влизането на България и Румъния в Шенген няма да бъде на дневен ред, докато не се реши въпросът с ромските миграции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Franc преди 10 години
Не е беда цветът, а манталитетът.Спри да ми триеш текстовете, хоплит!
92
0
 
3
 
! Отговори
предложение преди 10 години
Вземайте всичките ***,не ви искаме Шенгена Нали бяха страхотен културен и трудов потенциал бе,защо те го искате.Даваме ви го даром,благородни сме
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
elektorata na dps i. bsp i ot skoro ataka
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тия франсета що ми не лапнат големия сигански?ХАС МЕ ПЕЛЕ, ФРАНСЕ!!!
89
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Много мило от страна на ес.ние ни ги искаме , да си ги интегрират.
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че за какво ми е шенген ако всичките *** се изнесат в западна европа?
87
0
 
16
 
! Отговори
Оня с коня преди 10 години
До Турчина. приятелю това само показва колко грешки може да направи една империя с добри подбуди. Само дето не е вярно съвсем. Османската империя ги е приела с условието да станат мюсюлмани. Това са днешните така наречени "турски ***", *** християни са тук от преди да дойдат турците и много от тях са си останали християни и са такива до ден днешен. *** християни са доста по цивилизовани и интегрирани, има много примери. Проблема са *** мюсюлмани, не подлежат на превъзпитание.
86
3
 
7
 
! Отговори
турчин преди 10 години
*** са дошли в България и Румъния точно от Франция и Испания Белгия по точно са избягали от унищожение и се заселили в Османската империя и тя ги приела като по хуманитарни причини преди 350 години. Крайно време историците да осветлят тези въпроси а не да се произнасят от политическите дадености на времето.
85
0
 
13
 
! Отговори
eeee преди 10 години
Лъжа е, че ромите не подлежат на интеграция. Помните ли онзи голям българин от квартал Мил. дето успя за няколко мин. да интегрира 3 от тях и почти беше успял да интегрира 4-ти.:)
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименсичкото *** на дим......
83
2
 
19
 
! Отговори
мнение преди 10 години
*** са номади, тоест това че са били родени в България нищо не значи. Те не говорят български, не обичат България, мразят българите - наричат ни дасове и *** или с други думи нямат нищо общо с тази земя. Това ще рече, че ние по никакъв начин не сме задължени към тях, сега са в Франция - да се оправят французите с тях. Ясно е, че никой не ги иска, те са като горящ ***, който всеки гледа да пробута на другия. Важното е да имаме политици, които до вдигат вой до небесата заради това антиц
82
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на Европа и трябват РОБИ , в наше лице , а ние се радваме!!!!!предават ни, продават ни, унижават ни - д о к о г а ??
81
0
 
23
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Мен ако питаш 82 ... самия ЕС е напаст за нас ... страната ни слугува на натовци , европейци , пази европейските граници , затваря промишлености , дори забравни на дядовците да си варят ракия , в замяна получаваме критики и отсвирване отвсякъде и замразени фондове , политиците се въртят като шугави и не спират да крадат , а ние подскачаме и свириме със *** ...трагедия !
80
0
 
16
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Интересно , аз бях останал с впечатлението , че ние сме източноевропейски диваци и расисти и не позволяваме на циганете да дишат едва ли не , проблемите на ЕС са общи ... а българските са си български , да има изпратим тогава няколко хиляди сириийци ... да изпитаме кметската кампания.
79
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не знам какво Европа иска още от нас-ликвидираха ни селското стопанство, промишленноста, забраниха ни вековни обичаи и традиции, правим им гей-паради, сами си убиваме културата, образованието, а те ни казват "браво" не ми се вярва, че това става с такъв древен народ, че това става с нас, у нас- като кошмарен сън е всичко, събуждаш се- о, то не е сън, това е живота, с Азис, чалгата, силиконови попЗвезди, ***, ***, , простотия, безисходица!!ние сме в пропаста-сигурно това искаха Европа
78
1
 
19
 
! Отговори
www преди 10 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ ЕВРОПАТА ДА СИ ГИ ПРИБЕРЕ И ДА СИ ГИ ИНТЕГРИРА...
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европа непрекъснато ни обвинява,че не интегрираме ромите,но сега,когато са на тяхна територия не желаят да ни покажат как ги интегрират в собствените си страни.Едно трябва да разберат господата от Европа,че както за тях са напаст,така и за нас.И още нещо,не можеш да интегрираш някой,който не иска да бъде интегриран.
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛООО А ПРАВАТА ?!?!?!?!????????????ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ЗА ТЕЗИ "ЧОВЕШКИ" СЪЗДАНИЯ КЪДЕ ГИ ЗАБРАВИХТЕ?????ФРАНСЕТАТА СЕ НААКАХА,А ПРЕДИ ТОВА СЕ ПИЩЕШЕ,ЧЕ ГИ ДИСКРИМИНИРАМЕ.ЛИЦЕМЕРИ СКАПАНИ.
75
4
 
10
 
! Отговори
KOSTAS LINKE. преди 10 години
А ние гърчилята като сме в шенген та какво? Все сме първи на ***. Пеем сопрано и в момета сме заприличали като тези горе на снимката. Като боя отдавна приличаме на тях, но като социално положение сме от 10 години на това ниво.
74
1
 
16
 
! Отговори
до 77 преди 10 години
не ги интересува какво ще ги правим, стига да не са там, но иначе ни размахват с пръст , че сме расисти и им нарушаваме обичаните. искат тук да ги държим, никакви преследвания съдебни, пълна свобода, пари, само и само да стоят тук.. Но това е доста дискриминационно и е крайно време реакция от външно. Но къде ти- имаме страхливи и продажни политици, които игнорират всякакви обиди по наш адрес. В ЕС някой да казав кому къде било орисано е просто антидемократично.