Френски министър с резерви за влизането ни в Шенген

Валс: Присъединяването на България и Румъния не е на дневен ред
Обновена: 19 сеп 2013 18:34 | 19 сеп 2013 18:32, Елка Василева
42
Френски министър с резерви за влизането ни в Шенген
Манюел Валс. Снимка: Reuters

Френският министър на вътрешните работи Манюел Валс заяви, че има сериозни резерви по отношение на присъединяването на Румъния и България към Шенген на 1 януари 2014 г. в контекста на нарастването на престъпността във Франция, в основата на която се намират престъпни групировки от Балканите, съобщава румънският вестник "Евениментул зилей", като цитира френския "Фигаро".

Валс заяви още, че присъединяването на двете страни към Шенген не е на дневен ред.

Още по темата
"Аз съм повече от резервиран, след като не бяха приети необходимите мерки за гарантите на сигурността на нашите граждани", обясни френският министър.

На въпрос как би коментирал изявленията на лидера на френската крайна десница Марин льо Пен, която заяви, че решение за присъединяването на Румъния и България към Шенген вече е взето, Влас отговори: "Марин льо Пен е некомпетентна".

Министърът добави, че "нито сега, нито на 1 януари присъединяването на двете страни ще бъде на дневен ред".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
Безпартиен преди 10 години
Това което пречи на Европа воглаве с нас е ултра шовинизма! Всички сме хора, а Французите *** да не им миришат на ягодки, че да казват кой е за шенген. А относно мафията.... най-опасната мафия от балканите не е наща, а албанската и това целия ЕС го знае... айде стига сте слагали под общ знаменател и да не си вадим кирливите ризи, защото Франция първа даде старт на африканската и арабска емиграция, която донесе със себе си и фундаменталния средновековен ислям!
37
2
 
0
 
! Отговори
18 e mnogo prav преди 10 години
Varnach se vchera ot Paris v Germania, kadeto postojanno ziveja ot 30 godini.V metroto, na Montmartre, po Champs-Elysees - poveche ot 50% arabi, zabuleni s kolichki i deca.A sled 10 vecherta stava opasno za belija chovek da se dvizi po ulicite na Paris.Isljama mnogo barzo kato metastaz se razrastva, dano v Bulgaria da e po-bavno.Pravete poveche deca !
36
3
 
0
 
! Отговори
гогоб преди 10 години
Не се вързвайте на гурбетчия.Този е гаден червенушко.
35
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 години
България и българите ще защитават хората понеже знаете какви сме наивници и добри. Само се замислете как би Ви посрещнала една баба от някое село... Само се замислете.... Те нямат какво да ядат, но вас ще нахранят. Такива трябва да сме и ние едно е да помогнеш, друго е да поощряваш наглите
34
9
 
2
 
! Отговори
фостата преди 10 години
До Анонимен 33: Ти си долен *** !
33
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ние българите сме с резерви относно оставането ни в ЕС. Компромис от наша страна беше присъединяването към един съюз, без ясни цели и неясно бъдеще. Прочее, ще ъпгрейдваме бъдещите си отношения с некоректните страни членки на съюза и най-вероятно ще насочим вниманието си към Русия - по-добрата алтернатива...
32
3
 
13
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
Ето как се отблагодаряват евреите на България.Утре пак защитавайте една или друга нация.Тоя както и цялото френско правителство без изключение са евреи
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А нашите лекари са добре дошли, нали така, двулични използвачи? Не ви дадоха един медал и си показахте гадното лице.
30
2
 
8
 
! Отговори
РБ преди 10 години
До Кофти истинаТогава за кого да се доказваме, като и без това каквото и да правим все някой не ни харесва- да пускаме бежанците нагоре, те и без това не искат в България, а в Западна Европа да отидат.Румънците и те да вдигат щорите и да се оправят Великите сили. Ние винаги ще си останем магарето с морков пред главата, което никога няма да го стигне,защото предлагащия моркова ни е яхнал !
29
6
 
5
 
! Отговори
Кофти истина преди 10 години
При очкванията за бежанска вълна от Сирия и при наличието на правителство на което никой не вярва, няма нищо по-естествено от тази реакция не само от Франция, но и от много други страни от ЕС. Можем да се сърдим само на себе си.
28
15
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 10 години
Ако си достатъчно честен, трябва да се гневиш срещу Путин, защото той е основната причина тълпи сирийци да бягат като подгонени животни от родината си от репресиите на проруския тиран Асад. Ако Путин не беше се правил на голям мъж в ООН, отдавна щеше да е разрешен сирийския конфликт и нямаше да има нито убийства с газ нито бежанци.
27
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали глупаците от петата руска колона у нас крещяха под балкона на френския посланник, че ни се меси във вътрешните работи, защото ни каза мнението си за неграмотния Олигарски, сега Франция наистина ще ни обърка външните работи. Според петоколонната логика само Кремъл може да ни се меси във всички работи и вътрешни и външни и да ни командафери като ***, а българите като кротки овце през това време задължително трябва да изпитват цялото щастие на света и да блеят "ура-за родину-за Путину"
26
3
 
12
 
! Отговори
a преди 10 години
aбе тия в прав текст ни казват че не ни искат, а в същото време ни заповядват едва ли не сме длъжни ние да приемаме и хрантутим тия сирииски ***, щом е така трябва народа да принуди смотаняците в правителството да отвори коридор и всичката тая *** да заминава в европата там да се оправят с тях
25
2
 
7
 
! Отговори
sss преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯа гърците колко евро помощи им дадоха и още не са ги изритали.а не само те.
24
8
 
5
 
! Отговори
до #20 преди 10 години
Европа ни казва в прав текст, че имаме проблеми в съдебната система и с корупцията (което е от особено значение, още повече като ще сме външна граница на зоната), заради което отлагат приемането ни в Шенген, докато не видят резултати. И според теб това е дискриминация? То не може само привилегии и парички от Европейския съюз, просто няма как да стане това. Безплатен обяд няма.
23
3
 
12
 
! Отговори
още по-добре преди 10 години
Че то имало ли е случай в историята да ги е било грижа за нас? Май по-скоро е било и е обратното
22
14
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До АнонименДо ГУРБЕТЧИЯ Не знам дали знаеш, но ако Германия, САЩ, Франция не си бяха прехвърлили производствата в Турция, сега там щяха да са още в землянки.ЧЕ И В БЪЛГАРИЯ ХОРАТА СЕ ОПИТВАТ ДА СЪЗДАДАТ БИЗНЕС И РАБОТА ЗА ВАС ,НО ВИЕ ВСЕ ГАНЬОВСКИ СМЕТКИ ПРАВИТЕ И СЕ ОПИТВАТЕ ДА ГИ КРАДЕТЕ ! ЗАЩО ВАШИ СЛУЖИТЕЛИ СЕ ОПИТАХА ДА МАНИПУЛИРАТ ЕЛЕКТРОМЕРИТЕ НА АВСТРИЙСКАТА ФИРМА СЪЗДАЛА РАБОТА НА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ БЕ ?! АКО ИМАХТЕ ПОНЕ 50% ОТ ТУРСКАТА ЧЕСТНОСТ ,ЦЯЛ СВЯТ ЩЕШЕ ДА ИНВЕСТИРА В бг.
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боли ни к.ра за Шенген, за френския министър и за оня *** с ник гурбетчия. Да живее България, да живее АТАКА!
20
6
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Това си е дискриминация от всякъде. Предлагам да напуснем европейския съюз и да помогнем с организирането на съюз с Русия Китай и другите държави. Те поне се държат. До като тези само източват хората и поддържат измислената им класа. Да има богати и да има бедни. Демокрацията не е свобода. Това е свобода на определена цена. Холандия, Англия, Франция и още коя беше държава не ни искат по никакъв въпрос или искат само мозъците. Това ли е свободата... ?!
19
11
 
24
 
! Отговори
а дано преди 10 години
Мисля, че за България ще е по-добре да излезе от ЕС колкото се може по-скоро.