Одобрението за Дилма Русеф расте

Скочило е с близо 10 на сто за последните 2 месеца
28 сеп 2013 08:31,
1
Одобрението за Дилма Русеф расте
Снимка: БТА

Популярността на президентката на Бразилия Дилма Русеф се е увеличила с близо 10 процента през последните 2 месеца,  предаде Франс прес, като се позова на резултатите от изследване, извършено по поръчка на бразилската Индустриална камара.

Сега Русеф се радва на 54-процентно одобрение, но то е доста далеч от 79-те процента, с които се ползваше през март.

През юни Бразилия преживя безпрецедентни протести, по време на които демонстрантите настояха за подобряване на комуналните услуги, за край на корупцията и критикуваха домакинствата на престижни шампионати.

Тогава проучванията на общественото мнение показаха, че доверието в Русеф и правителството й е спаднало рязко, пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Плламен БГ Фавеля преди 10 години
Сигурен съм че социологическите проучвания в Бразилия както и в Германия не са като у нас . Нашите политици дори и 5% нямат подкрепата на избирателите . Правителството и парламентът са ни напълно бутафорни . Масово купуване на гласове сред *** население . Дори на тези избори по един от каналите показаха *** с фланелки с ликът на Волен и партия Юруш . Цацата хвана Бюлетините а протоколите ги остави така БСП са в парламента с надписване . Хохигер вече е осъден а Станишев не защо ли ?