Пари на германските данъкоплатци няма да се дават за спасяване на банки в ЕС!

Волфганг Шойбле ще защитава тази позиция и при дискусиите по банковия съюз
2 ное 2013 18:58,
4
Пари на германските данъкоплатци няма да се дават за спасяване на банки в ЕС!
Снимка: архив, Reuters

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле потвърди отново отказа си пари на германските данъкоплатци да бъдат използвани за спасяването на затруднени европейски банки, предаде Франс прес, позовавайки се на интервю на Шойбле за утрешното издание на седмичника "Тагесшпигел ам зонтаг".

"За спасяването на банки няма да се дават пари от данъкоплатците и още по-малко от спасителния фонд на еврозоната (Европейския стабилизационен механизъм), заявява в интервюто Шойбле.

Според министъра християндемократ консерваторите на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите, които в момента водят разговори за сформиране на бъдещото германско правителство, са единодушни по този въпрос.

Шойбле ще защитава тази позиция и при дискусиите по банковия съюз, която ще водят европейските финансови министри в средата на ноември, допълва "Тагесшпигел".

На 15 октомври европейските финансови министри дадоха зелена светлина за механизма за банков надзор, но дискусиите по някои аспекти на този съюз се очертават като трудни, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Волфганг Шойблебанки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Мечтите са страхотно нещо, но трябва понякога да се подлагат на оценка, до колко осъществими са:-)))
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А до сега що давахте?Що не ги оставихте да фалират през 2008-2009г , а ги спасихте с парите на обикновения Ханс.А Гърция що спасявахте?Демагози!