Арафат е убит с радиоактивен полоний, твърди вдовицата му

Тя не обвини конкретна страна или личност
Обновена: 6 ное 2013 20:09 | 6 ное 2013 20:07, Веселина Йорданова
20
Арафат е убит с радиоактивен полоний, твърди вдовицата му
Ясер Арафат. Снимка: архив, Ройтерс

Ясер Арафат е бил убит, след като е бил отровен с радиоактивен полоний през 2004 г. Това заяви днес неговата вдовица Суха, след като получи резултатите от съдебномедицинска експертиза на проба от тленните останки на палестинския лидер, предаде Ройтерс.

Екип от експерти, сред които от Института по радиационна физика към Университетската болница в Лозана, отвориха през ноември 2012 г. гробницата на Арафат и взеха проби от тялото му.

Целта не ексхумацията бе да се потърсят доказателства дали той е починал от насилствена смърт след отравяне.

"Това потвърди всички наши съмнения", заяви Суха Арафат, която вчера се срещна в Женева с членове от швейцарския екип. По думите й вече е "научно доказано", че Арафат не е починал от естествена смърт и че е бил убит. Вдовицата на палестинския лидер не обвини конкретна страна или личност, но отбеляза, че съпругът й е имал много врагове.

След кончината на Ясер Арафат във френска военна болница през 2004 г. веднага се появиха съмнения около причините за смъртта му. Той имаше много врагове сред сънародниците си, но мнозина палестинци обвиниха Израел, че стои зад убийството на основателя на Организацията за освобождение на Палестина.

Израелското правителство отхвърли тези обвинения и отбеляза, че Арафат е била на 75 години и е водел нездравословен начин на живот.

След свое разследване катарската телевизия "Ал джазира" съобщи първа миналата година, че следи от полоний-210 са били открити върху лични вещи на Арафат, предадени на съпругата му от управата на френската болница, където той е починал.

Това накара прокуратурата във Франция да започне през август 2012 г. по настояване на вдовицата разследване за предполагаемо убийство. Впоследствие експерти по съдебна медицина от Швейцария, Русия и Франция взеха проби за изследване от тленните останки на палестинския лидера, след като палестинските власти се съгласиха да бъде отворена гробницата в Рамала, на Западния бряг.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Ясер Арафат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
8
 
! Отговори
5555 преди 10 години
Е то в ясно кой е, Израел и хамериканците ..
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Арафат откъде е имал толкова кинти и защо вдовицата му може да си позволи да живее в Париж? Да не са й свършили авоарите?
14
5
 
4
 
! Отговори
Bai Hoi преди 10 години
Boko kaza che Stanishev e vinoven !!!Troinata koalicia stoi zad vsichko !!! Gerberasti mnogo ste prosti vsichkite i horata vi mrazqt !!!!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой беше отровен с чай с плутоний...обвиняваха даже Путина?
12
3
 
13
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Арафат е убит с радиоактивен полоний, твърди вдовицата му"--Тежка е участта на "нобеловия лауреат":-((А бе "Днес", кажете нещо за влизането на флагмана на СФ"Петър Велики"- 25000 тона атомна стомана с над 300 ракети в Средиземно море и флагмана на ТФ "Варяг". Нещо за срещата 2+2 между Русия и Япония и изказването на Лавров, и че ни ги интересува Япония защото имат СТРАТЕГИЧЕСКО партньорство с Китай. Кажете нещо, тъкмо ще се заформи дискусия, ако на Одисей са му спрени парите, ще съберем;-))
11
1
 
13
 
! Отговори
химчо преди 10 години
***, всички налитат на полония!А аз се пъна да продавам торий!
10
8
 
14
 
! Отговори
Американо-Евреите преди 10 години
убиват всички наред, пък после тръбят по света за "ръката на Москва". Какво стана с убийството на Александър Литвиненко? Ами крадеца евреин Березовски?
9
8
 
11
 
! Отговори
ss wafen преди 10 години
поредната арабска *** терорист,а е бил инженер в Кувейт.
8
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ционистките влечуги не се спират пред нищо за да постигнат пъклените си планове ,и щом някой им се изпречи го ликвидират професионалните терористи от Кедон. Няма вече човек на земята който да не знае ,че най голямото зло случило се на човечеството е талмудическия ционизъм и ненормал;ните *** които го ръководят. добре ,че има такива мощни държави като русия ,Китай,Индия и Иран които да му се противопоставят в тези държави е надеждата на цялото човечество
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До тази не мирясаУмнико български и балкански, тук не става въпрос за пари и няма жена на света, която да не се омъжва по интерес. Интересът, разбира се, е обусловен от много фактори. Тук става въпрос за ИСТИНАТА. Май не ти е ясно какво означава тя, понеже по земите български отдавна не вирее.
6
11
 
19
 
! Отговори
тази не миряса преди 10 години
Оставете човека на мира ! И в гроба не му дават мир! Колко пъти вече му вадят кокалите и ги връщат обратно ?Какво иска още тази вдовица ? Парите ли и свършиха че раздигва пак кокалите на мъжа си. Всички знаят че тя се ожени по интерес. Защо не живее при роднините на мъжа си в палестина или в нейната родина Йордания ами отиде във Франция. То без пари там се не живее
5
2
 
9
 
! Отговори
Ники, преди 10 години
тегля жокер 50 на 50 и остават Б и Г, да се обаждам на ли на приятел?
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
! Нямя не радиоактивен полоний, всичките му изотопи са радиоактивни.Могат да се установят колко и къде са за минути, и след стотици години.
3
2
 
18
 
! Отговори
читател преди 10 години
Ясерчо откри модата с бомбите по самолетите, те бяха първите които взривиха пътнически самолет.За това ги бива.За кражби - също.А една държава от 50г. не могат да направят.Емиратите са дали като помощ над 200милиарда$ , които са или прахосани, или в сметките на такива.И накрая - който зане какво е полоний, знае че от него за часове не се умира, даже и за дни.Освен това всичко наоколо ще е алфа-радиоактивно и моментално ще се установи присъствието му. И след 4-500г.
2
5
 
28
 
! Отговори
Бог да го прости преди 10 години
Този с чаршафа на главата с частния си самолет пренасяше оръжие за палестинците в ивицата Газа. По онова време в Газа имаше само една асфалтирана улица която започваше от летището на което кацаше самолета му и стигаше до неговата къща. Помощите от консерви и храни за бедния палестински народ които пристигаха с кораби от цял свят се продаваха по израелските пазари на безценица а с парите купуваха калашници и бомби да трепят чи.утите. А тази Йорданска момичка взе стария Арафат заради парите му.
1
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очаквам пак руснаците да си виновни :-)))Или не е внимавал с диетата си и сам се е нагълтал.Или палестинците са го гътнали.В никакъв случай Мосад и ЦРУ!!! Те са добрите :-))))