Парламентът в Украйна реши: Тимошенко не може да напуска страната

Страната се отказва от присъединяване към Европейския съюз
21 ное 2013 17:15, Екип на Bulgaria On Air
21
Парламентът в Украйна реши: Тимошенко не може да напуска страната
Снимка: Bulgaria On Air

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко не може да напуска страната, реши парламентът на страната. Бяха отхвърлени шестте законопроекта, които биха позволили на Тимошенко да замине за лечение в чужбина. Тя излежава 7-годишна присъда за злоупотреба с власт.

И шестте текста, внесени за гласуване, получиха не повече от 195 гласа при 226 необходими.

Още по темата

Украйна се отказа от присъединяване към Европейския съюз. Премиерът на страната Николай Азаров е подписал декрет, с който страната се отказва от първата стъпка - а именно споразумение за асоцииране на Киев с Брюксел.

Преди дни ЕС заяви, че без да бъде решен въпросът за Тимошенко, няма да бъде подписано споразумение за асоцииране на Украйна към ЕС. Очакваше се това да стане на срещата на високо равнище във Вилнюс, която е на 28-29 ноември. След днешното правителствено решение Тимошенко няма да може да напусне страната.

Парламентът в Украйна не прие днес нито един от шестте законопроекта, които биха позволили бившият премиер Юлия Тимошенко да замине за лечение в чужбина, съобщиха осведомителните агенции в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
7
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 10 години
ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ НА УКРАИНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.Защото влезе ли в ЕС, Украина я чака българската мизерия.Същото е и с другите страни от Източна Европа -- мизерия.Миналия месец бях в Литва -- мизерия като в България. Почти половината от работоспособното население се е изнесло в Западноевропейските страни, САЩ и Канада, където гастарбайтерства за да изхранва тези, които са останали в Литва.
14
1
 
5
 
! Отговори
Мюра преди 10 години
Чак пък победа на Путин... по-скоро победа на здравия разум в украйнския парламент. Естествено, че ще се обвързваш със съюз който ти дава по-добри условия за просперитет и сигурност. Когато ние се обвързвахме със Запада, за съжаление нямахме никакъв друг избор. Като сложим и лесните за корумпиране наши политици... и става ясно защо сме сега на това дередже - първата изчезваща модерна нация в Европа.
13
1
 
5
 
! Отговори
РУМЕН преди 10 години
ЗАСЛУЖЕНА ПОБЕДА НА ПУТИН НЕ СПА И РАБОТИ ВДИГНА РУСИЯ НА КРАКА И ПОКАЗА ЧЕ МОЖЕМ НИ Е СЛАВЯНИТЕ МОЖЕМ НЕ НА НАТО И ЕС ДА ДА ЗДРАВСТВУЕТ БРАТУШКИ ПАК НА БАЛКАНИТЕ НО НИ ЧАКА МНОГО РАБОТА ЗАЩОТО ТЕЗИ НА КОЙТО СЕ ДОВЕРИХМЕ НИ ОКРАДОХА ДО ШУШКА
12
2
 
14
 
! Отговори
свестен преди 10 години
Важно е сега ясно да покажем на Русия че искаме да влезем в този съюз и разбира се да накажем всички народни предатели които продадоха всичко каквото можеше за тези 24 години.Росия ....................... обичаме те ! Всички народни предатели на съд , въвеждане на смъртното наказание , изземване на имотите на всички корумпирани съдии и политици.Забрана на БСП , ГЕРБ , ДПС , СДС , ДСБ , ВМРО и така нанатък.Някои хора трябва да връщат пари в тази държава , започваме от Лилов насам !
11
1
 
11
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Безапелационна, Грандиозна, Епохална победа за Подполковника, който спаси 46 млн. православни християни от бавна и мъчителна седерастка смърт!!!Заварчиците на единствената незамръзваща корабостроителница в СССР- Николаев,Украйна със сълзи на умиление разглеждат чертежите на секциите новия Евразийски самолетоносач - Клас "Йосиф Сталин" най-вероятно
10
19
 
3
 
! Отговори
Откъде преди 10 години
Откъде се пръкна толкова омраза към ЕС ?
9
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС не предложи нищо и съвсем естествено украинците отказаха. Техният президент има топки за разлика от мадам yes и ирландската пастирка. Сега пътят към икономическото сгромолясване на кредитния тигър Полша е открит. Гърция ще изглежда като лека настинка в сравнение с пневмонията, която ще удари поляците.
8
2
 
47
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
Ееее, нееее...! Даже украинците се оказаха по-умни от нас! Явно са ни видели колко прокопсахме, като си затворихме пазарите в Русия за наши стоки, а си отворихме нашия пазар за стоките от Франция и Германия! Сега вместо да изнасяме консерви, месни и млечни продукти и пресни плодове и зеленчуци, ние ги внасяме! Руснаците още търсят български дрехи и обувки, ама ние си затворихме заводите, за да купуваме турско и китайско!Евала на украинците! Файда щяха да имат само янките и НАТО, но не и народа!
7
1
 
22
 
! Отговори
Мразя Краварите преди 10 години
Хаха щом ме трият за Мразя УСА , колко ли ви плащат за това драги админи
6
13
 
15
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
"Страната се отказва от присъединяване към Европейския съюз"-------СССР-2 вече е на 90% готов. Предлагам да сложим още една звезда на пагоните на Подполковника и до го повишим в звание Полковник, заслужи си го;-))
5
3
 
44
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Кога ще ги стигнем Украинците кога, ще май само в косово не се живее по добре от колкото в Бзлгария в Европа.
4
7
 
56
 
! Отговори
ODISEI преди 10 години
Браво! Много мъдро решение.
3
6
 
46
 
! Отговори
Симо Симов -Каров преди 10 години
Европейският съюз навлезе в етап на разпад.Украйна е голяма страна и не може да очаква никакви ползи от членство в ЕС.Създава се Евразийски съюз,разбрали са,че мястото им е там.Много от източноевропейските държави ще се насочат към тази световна структура.Никакви надежди към стара и западаща Европа.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я виж ти! Колко интересно!
1
9
 
52
 
! Отговори
kireza преди 10 години
И съвсем правилно!Ограби украинците а сега да я пуснели на запад,че то и да не се връщала отново в панделата..... бандитка с плитки!А и какъв ще го търсят украинците в този бандитски педофилски съюз?Да бъде унищожена държавата им както България?