Българин арестуван в Кипър за незаконен онлайн хазарт

41-годишният мъж е задържан заедно с двама украинци
22 ное 2013 14:41, Елка Василева
1
Българин арестуван в Кипър за незаконен онлайн хазарт
Снимка: архив, Reuters

Кипърската полиция арестува в Пафос трима души в хода на разследване за организиране и участие в незаконен онлайн хазарт. Сред задържаните е и 41-годишен български гражданин, пише вестник „Български новини“.

Тримата са програмисти и се предполага, че работата им е свързана с централния сървър за онлайн хазарт в Кипър. Полицейската операция в Пафос е била проведена в четвъртък в 17.00 ч. след получена информация за съществуването на централен сървър, захранващ кипърските букмейкъри и други места, където се провежда онлайн хазарт, съобщиха от полицията.

Според прессъобщението на главното полицейско управление на Кипър членове на взвода за превенция на престъпността в Пафос в сътрудничество с членове на лабораторията за криминалистични анализи и електронни данни са влезли за проверка в бизнескомплекс от апартаменти в квартал Анаваргос в Пафос.

Там са арестувани трима програмисти – двама 24-годишни граждани на Украйна и Русия, както и 41-годишен българин.

След ареста бе съобщено, че в техните компютри, които са били част от спедиторски агенции за услуги в целия Кипър, има инсталирани няколко програми за онлайн хазарт. Полицията продължава разследването на системата за залагания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
четател-наблюдател преди 10 години
Браво на редакторския екип на Днес.бг! Най после са сложели резонна снимка над статията.Полицейската кола наистина е кипърска,въпреки че вероятно е от преди 10г. Продължавайте да се стараете.Който не знае- пита.Журналистиката не е толкоз айляшка работа.Надяваме се вече снимките нямащи нищо общо с текста под тях да останат в миналото.Успех и умната.