ЕС не вижда мястото на Русия в преговорите си с Украйна

Аштън е загрижена за гладната стачка на Тимошенко
31
ЕС не вижда мястото на Русия в преговорите си с Украйна
Катрин Аштън. Снимка: архив, Ройтерс

Научихме с тревога за обявената от бившия министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко гладна стачка. Това заяви на пресконференция Мая Кочиянчич, говорител на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън.

В отговор на въпрос тя добави, че не се предвижда представител на Русия да участва в предстоящата в края на тази седмица среща на държавните и правителствените ръководители от ЕС с техните колеги от страните от Източното партньорство (Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна).

Още по темата

Срещата във Вилнюс е между ЕС и неговите шестима източни партньори, поясни говорителят.

Няма място за трети партньор в двустранни преговори, заяви Кочиянчич, попитана за оценка на изразената готовност Москва да се включи в разговорите между Брюксел и Киев по повод подписването на споразумение за асоцииране на Украйна с ЕС.

Говорителят още веднъж повтори позицията, че предложенията на ЕС към Киев за подписване на споразумението, което украинските власти замразиха по-рано, остават в сила.

Ще останем в конструктивен контакт с Киев, очакваме на срещата във Вилнюс да бъде утвърдена декларация, че ЕС и страните от Източното партньорство ще вървят към политическо сътрудничество и икономическо сближаване, добави тя.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: УкрайнаКатрин Аштън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
патриот преди 10 години
Ей, има напредък! Промитите мозъци в България стават все по-малко! А тия дето са на страната на вече мъртвия ЕС са единици и това радва! Айде, дано събудените да стават все повече и да се омитаме от тези содомити кръвожадни! ЕВРОПА ИЗЯДЕ РЕСУРСИТЕ НА ПЛАНЕТАТА И СЕГА Е ОТВОРИЛА ЧУДОВИЩНА ПАСТ ЗАДА ПОГЪЛНЕ И ОСТАНАЛОТО, НО ЩЕ И ПРИСЕДНЕ НА ВЕЩИЦАТА! БОРБАТА СЕ ВОДИ МЕЖДУ ПРАВОСЛАВИЕТО И ***, ЧИЙТО ОРЪЖИЕ СА ИСЛЯМИСТИТЕ. АЙДЕ НАРОДЕ СЪБУЖДАЙ СЕ!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 28Не е "йезуитски еврейски съюз" а е "САТАНИНСКИ СЪЮЗ НА СОДОМ И ГОМОР" където властва ненавистта към бога а богоненавистните педи и педофилия са издигнати в ранг на държавни доктрини!Три световни държави очакват съдбата на градовете Содом и Гомор - САЩ,АНГЛИЯ и ФРАНЦИЯ,които издигнаха в култ педи и педофилията.Сега в САЩ ще узаконят ПЕДОФИЛИЯТЯ - не била болест,не биба богуненавистна а била вид любов???ГОСПОДИ,ЗАТРИЙ ТЕЗИ ЦЕНТРОВЕ НА УНИЩОЖЕНИЕТО НА ЧОВЕКА!!!А М И Н
26
0
 
2
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Системата в която ПЕЧАЛБИТЕ са по-важни от хората, не беэкористно служене на нацията, а най-користно, добре ПЛАТЕНО служене на едрия капитал - това е основата на всеки ФАШИЭЪМ!!!
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аууууу , каква красива брюкселска муцуна!!!Обаче украинските управници се оказаха умни и прагматични хораи не допуснаха да бъдат заробени , така както ни заробиха нас от EС.Предпочетоха по малкото зло Русия ,отколкото йезуитския еврейски съюз.Тоя път дебелите брюкселски търтеи го барнаха дебелия , и трудно преглъщатсега.
24
1
 
6
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
tochkite za priemane na ukrayna v evropeyskiyat saiuz sa poveche ot stranni.samo glupak ili dobre podplaten finansovo(toest podkup) bi podpisal takova sporazumenie.s nego ukrayna unishtojava sobstvenata si industriya i selsko stopanstvo + osvobojdavaneto na timoshenko(chovek osaden za predavane na nacionalnata sigurnost i interesi).
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Милиардите на газовата принцеса Тимошенко и другите олигарси май не стигнаха, за да вкарат Украйна в капана. Брюкселското еврейско лоби има дълго да хапе пръсти, щото не често се случва нароченият за разграбване да успее да се измъкне навреме. Ние да му мислим...
22
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-точното сравнение за ситуацията беше направена именно от руската преса, сравнявайки Украйна с един беден и гладен човек от двете страни на който седят Русия и ЕС, Русия им подава чиния с риба и и казва, "вземете наяжте се" а от другата страна ЕС, който им подава въдица и им казва " ние няма да Ви дадем риба, но ще ви дадем въдица и ще Ви научим да ловите риба "Естествено простия човек ще вземе чинията и след 5 часа пак ще е гладен, умния въдицата и повече никога няма да се моли
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая лелка се е взела много насериозно, но Украйна им натресе як шамар!
20
1
 
15
 
! Отговори
Кейн преди 10 години
Тя Русия е една мънинка и тая лелка я не види,абе зарежете я тая Рашън,я напишете някоя директива за щастливите кокошки или за прасенцата обяснете какви играчки да имат в кочинките,това са сериозните въпроси,стига с тия тръбопроводи
19
1
 
11
 
! Отговори
до анонимника преди 10 години
Анонимко, според списание Forbes ''***'' е най-влиятелният човек на планетата, даже твоето рязано негро е след него!
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС може и да не вижда мястото на Русия, но това си е негов проблем. Защото Русия съществува и си защитава интереса. Предложението към Украйна е такова, че просто трябва да го отхвърлиш... А може би така е било замислено в основата си?
17
1
 
13
 
! Отговори
славянин преди 10 години
Украйна без Русия е като гол червей - без пазарите и и без енергоресурсите и фалира за един месец! А представяте ли си какви протести ще има тогава там - днешните ще са като детска игра !
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европеизъм... бла-бла-бла :) По-скоро евреопеизъм. Гранливата смрад на европейската неолиберастия стигна и до Украина. Пред "светлата" перспектива, да следва съдбата на България и Румъния, Украина предпочете гарантираните пазари за икономиката си и може би не чак толкова светло за олигарсите си, като г-жа милиардерката Тимошенко, бъдеще. Затова пък извън диктата на банковите *** от Брюксел.
15
14
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
15 Ти правиш ли разлика между ЕС и Митническия съюз който предлага Русия , изобщо какво по точно представлява за теб ЕС , само доносрски програми за финансиране ли , само пазар на стоки , улсуги и труд ли , ако така елементарно си представяш това което включва понятието Обединена Европа значи си много далеч от европеизма , от европейските ценности от европейската цвилизация дори . А по добра няма . ЧОВЕЧЕСТВОТО ПО ДОБРА НЕ Е СЪЗДАЛО ПОНЕ ЗА СЕГА . Ако знаеш само колко са важни шастливите кокош
14
1
 
13
 
! Отговори
До Одисей 1 ot 9 преди 10 години
На страната на обективността съм. Необективността е причина за най-големите проблеми в живота! Животът не е детска градина и инфантилни постановки от вида "аз ще си играя само с тебе" се плащат скъпо. Западните страни драпат за бизнес с Русия но ограничават страни като Бг и Укр - ето това е наглост която обективните хора не приемат! Защо да не може и двете членства, едното е митнически съюз? Но след като има ултиматум, Укр. правилно си гледа материалния интерес, нали и западът това прави?
13
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Одисей 1Не му се връзвай, то появи ли се статия за Раша и ***, всичките *** от руското посолство ги строяват под статията, а ни обяснява колко хубаво в Таможнио Съюз и въобще е супер яко да висиш като цифка пред посолствата на ЕС за виза
12
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тaкa, или инaче Укрaйнa ще стaне чaст от Европa, товa е неминуемо! Вижте сaмо милиони укрaинци сa нa площaдите и тежко и горко нa руските шпиони в Киев!
11
16
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
9 Ти на чия страна си добре , на страната на ЕС , гражданин ли си на ЕС или на страната на Русия , какво те е еня за Русия .
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е че на ЕС им е точно през оная работа за това дали ще започне някакви преговори Украйна или не, дабе повечето страни в ЕС са твърдо против по нататъшно разширяване на ЕС, в конкретния случай инициативата е на Полша, която в продължение на няколко години убеждаваше всички страни в ЕС да подкрепят Украйна.Иначе Украна в сегашния си вид ще е само в тежест за ЕС, мене друго ме учудва, колко глупав държавник трябва да си ,за да откажеш д-р за интеграция с най-голямата икономика в света
9
8
 
2
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Уважаеми ИРА, на Северна Ирландия независимост не дават защото протестантското население е повече от католическото и то не желае да се присъедини към Ирландия. По същата причина и Украйна не се присъединява към Русия. Руснаците са около 40% от украинското население. По същата причина и ние не се присъединяваме към Турция. Турците са над 10% от нашето население.