Хиляди скандират в Киев: Украйна в Европа!

Зоват Виктор Янкович да обърне гръб на Русия
24 ное 2013 14:48,
180
Хиляди скандират в Киев: Украйна в Европа!
Снимка: Reuters

Около 10 000 украинци участват в шествие в центъра на столицата Киев с настояване правителството да обърне курса и да подпише ключовото споразумение за асоцииране с Европейския съюз, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Демонстрантите се насочиха от парк "Шевченко" към площад "Независимост", като развяваха украински знамена и флага на ЕС, и скандираха "Украйна в Европа". Мнозина носеха плакати с текст "Обичам ЕС".

Организаторите очакват в протестната проява да се включат до 100 000 души, отбелязва Франс прес.

Украинските ръководители обявиха изненадващо в четвъртък, че се отказват от споразумението за свободна търговия и политическо асоцииране с ЕС с аргумента, че страната не би могла да скъса търговските си отношения с Русия.

Днешният протест се разглежда като проверка за силата на опозицията и за способността й да накара президента Виктор Янукович да се върне към курса на евроинтеграция.

Ключово изискване за подписването на споразумението с ЕС бившият министър-председател и заклет враг на Янукович Юлия Тимошенко да бъде освободена от затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
4
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До Анонимен--149 ;Комунизма беше РАЙ за Мързеливи, Некадърни,Прости и Пияни.Комунистите направиха от работните българи Руснаци--пияни, мързеливи и крадливи.Оставка.
131
1
 
1
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До Влади-Мир--146 ;А Руско --Китайската граница ще минава по УРАЛ.Комунистите -русофили съскат като ЗМИИ.ОСТАВКА
130
0
 
2
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До БУДАЛИ--141 ; Наистина си БУДАЛА. След Руско -Турската война Б--я изпада в икономическа Криза защото губи турския пазар.След ДЕСЕТИ Горбачов въведе специално за Б--я еднострани високи мита.Всяко нещо се заплаща драги.Свободата струва скъпо.
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна е лигавато лапе на Русия,все руснаците им виновни,същата работа на българите все турците им виновни!!!
128
0
 
1
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Спрете с това сравнение с нас,като нас такива овце няма никъде , чака ги каквото си посеят.Украинският президент не говори украински той е руснак , такива катили които бленуват за Русия да стават и да заминават , аз също уважавам и харесвам руснаците , но Русия подобно на САЩ я интересува единствено и само нея си.Всяко общество което има родина мисли независимо , ние мислим че сме неразделна част от Русия,смях!
127
0
 
0
 
! Отговори
Соня преди 10 години
Снимката е от Лвов, Западна Украйна. Протести има в цялата страна, а тук конкретно фоторепортерът от Ройтерс е снимал марша на лвовските студенти.
126
1
 
1
 
! Отговори
Николай преди 10 години
Тези протестиращи украинци да дойдат да ни видят ние как "забогатяхме" след като влезнахме в ЕС пък после да си помислят дали да протестират.
125
0
 
1
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Европейската дългова КРИЭА, накара много страни да охладят ентусиаэъма си в битката эа ЕДИННАТА ВАЛУТА!!! Също така нараства и несигурността в "перспективите" на Блока!!!
124
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тимошенко е една амбициозна , нещастна, богата дама.а бедните украинци не знаят какво ги чака в Евросъюза.Даже ние сме доведени до края на попастта !!
123
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия от първата редица ще попълнят със свежа плът най-голямата порно индустрия САЩ.Сега ги лъжат ,че ще станат актриси в Холивуд.
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-важното условие за асоциирането на Украйна не беше освобождаването на газ-принцесата. ЕС в последствие се отказа от тези претенции. Най-важното условие е на МВФ да се повиши цената на газ за населението на Украйна с 40%. И именно за това сега хиляди протестират. И те, както у нас "симпатичните" и "ранобудните" си искат високи цени.
121
3
 
14
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
До Кашчей Безсмертний"Защо в САЩ няма протести?"Ба, ще има и там. 40 млн на купони, ...латино-афро малц...мнозинства... Злите езици говорят че Руско-Китайската граница ще минава покрай Сан Франциско;-))
120
5
 
16
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Защо в САЩ няма протести?Защото в САЩ няма посолства на САЩ...
119
4
 
11
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Вижда се от снимката, че е като тук - културните и образовани младежи искат ЕС..."Да не забравиш също че са и Хубави, Умни, Интелигентни. А иначе тези(хиляди протеституиращи) изпълняват последната - Лебедовата песен на оранжевата седерастия в Украйна, защото повече никога няма да се съберат толкова,....пАри нЕма.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Одисей 1Природните залежи и армията! А тя икономиката е по - интересна през втората половина на 80-те/ по линията която те интересува/
117
9
 
26
 
! Отговори
БУДАЛИ преди 10 години
Ако знаеха какво ги чака... Бих искал да се разменим, а ние да имаме свободен коридор за търговия с РУСИЯ
116
4
 
21
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Аман от простаци и те искат да ядът демокрация като нашата , спрете *** такава. Ако искате мозъците да заминат, неуките да са *** ходете в Европа!
115
9
 
11
 
! Отговори
равносметка преди 10 години
Украйнският евреин С. Д. Станишеф с помоща на високо -интелигентните си избиратели, които видяхме на мигинга им води страната пък пълна путкинизация- бутафорна демокрация и вся власт олигасром !
114
9
 
24
 
! Отговори
bbb преди 10 години
Съюз само с Русия всичко друго е пълнеж
113
1
 
18
 
! Отговори
Ето така... преди 10 години
...се прави протест,дами и господа пишман-протестиращи.А Украйна е в трудна позиция.нещо като нашата,ама hard mode.Ако гледа към Русия,ще трябва и да изпълнява.А обърне гръба на Великата Матушка,то ще трябва да го поеме без вазелин...