Колкото по-скоро се реформира Украйна, толкова по-добре за ЕС

Бившата съветска република не е готова за това партньорство, коментира Паси
30 ное 2013 21:28,
105
Колкото по-скоро се реформира Украйна, толкова по-добре за ЕС
Снимка: Bulgaria On Air

В близко бъдеще Украйна ще подпише Споразумението за асоцииране с Европейския съюз, коментира в ефира на Bulgaria On Air бившият външен министър и председател на „Атлантическия клуб“ в България Соломон Паси. Той подчерта, че за да се подготви за това партньорство Украйна трябва да извърши редица тежки реформи.

„Колкото по-скоро се реформира Украйна, толкова по-добре за нас. Реформирането на шестте държави от т.нар. „източно партньорство“- Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна, е поредната стъпка към реформирането на самата Русия.  Голямата крайна цел на европейската интеграция е присъединяването на Русия към ЕС, а на по-късен етап и към НАТО,“ коментира още Паси. По неговите думи това ще се случва с много бавни стъпки.
Бившият външен министър допълни още, че „НАТО и ЕС са двете страни на една монета и няма как, ако много искаш едното, да си на нож с другото“ и че случаят с Украйна е показателен за това.

Според Паси в краткосрочен план бившата съветска република няма как да е едновременно част от двата митнически съюза- Евразийския и в Европейския.  Това обаче е неизбежно в дългосрочна перспектива и един ден ще има безмитна търговия и обща икономическа зона между двата съюза, коментира още председателят на „Атлантическия клуб“ в България.

Отлагането на европейското споразумението за асоцииране с бившата съветска република е показателно, че ЕС „не успя успешно да проведе преговорите“.

Срещата във Вилнюс обаче е изпратила и положителен сигнал за развитието на ЕС, коментира още Паси.

„За първи път се предлага партньорство на страна с излаз на Каспийско море, а именно Азербайджан. Това означава, че следващото предложение ще е към централноазиатските републики като Казахстан, Узбекистан и Таджикистан и т.н. и че разширяването на ЕС ще е в тази посока' допълни Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно. Много интересно. Въобще не мога да си представя Украйна в ЕС. Те не искат България с 6 милиона население в ЕС, а се опитват да ни убедят, че искат Украйна с 45 милиона население?!? ЕС една България с малка територия не успяха да оправят икономически и да изравнят по стандарт с другите страни, а твърдят, че ще оправят Украйна?!? Май са прекалили с розовите хапове!
52
3
 
36
 
! Отговори
123 преди 10 години
Хубав човек, но няма кой да го убие.
51
1
 
46
 
! Отговори
берия преди 10 години
ТОЗИ *** С ДЕКРЕТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН ОТ БЪЛГАРИЯ. ОСВЕН ДА СЪСИПВА И ОБЕЗКЪРВЯВА НОРМАЛНИ ДЪРЖАВИ С ,КАКВО ДРУГО Е ИЗВЕСТЕН ?*** БЕЗПОДОБЕН,БАЩАТИ ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ В ГРОБА СИ ОТ ТВОЙТА НАГЛОСТ .ВЪН ,ВЪН, ВЪН ОТ Б-Я ЗАВИНАГИ !
50
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мони ти от къде се появи бе мишок.
49
0
 
46
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Ееей,голем мерак за този ЕС....Рано или късно всички ще съжаляват за това.ЕС носи мизерия,"пластмасови" храни, болести и престъпност!Не виждате ли че улиците след 20.00 часа са пусти и празни откъм минувачи?Политиците на една държава не са народа и!Освен свободно преминаване на граници-друго нищо положително не виждам!
48
0
 
38
 
! Отговори
**** преди 10 години
Този още ли ходи между живите и свободни хора?Ако бяхме нормална държава,този наистина трябваше да търка наровете в панделата до сега,а не да дава мнения.
47
0
 
47
 
! Отговори
SAUER преди 10 години
Еврейчето Паси вече трябваше да му гният кокалите в затвора за държавна измяна и престъпления срещу българите. Най -малкото да му отнемат българският паспорт на този из.од. Той тръгнал да казва кое трябва и кое не трябва. На пук на него и на американските му господари ще си тарънигаме хубавите украинки.
46
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много ви моля не показвайте подобни гнусотии при това и говорещитрудно е да наме рите нещо по-гнусно от това същество защо го показватеда дразните и озлобявате хората
45
1
 
40
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Много го мразите Адолф Хитлер, нали ? Единствения който ни броеше за хора нас българите.
44
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоз се изживява като "морално извисен", че да съдийства за цели народи. Такива са ционистчетата навсякъде по света не само в България. youtube/watch?v=Uz7PFID4U-M
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДо 58 Ти добре ли си бре човек? Като видях какво си написал, взех , ама наистина се притесних за тебе!Пожелавам Бързо оздравяване! / и да не прекаляваш с ксанакса/-:)
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Израел го чакат големи проблеми, и има нужда от троянски коне като Монката ;-).Ако обаче някой си мисли, че българските проблеми ще са много по-малки, че да си губи времето с това ционистче, помислете си пак ?!youtube/watch?v=b3-vwYJiD8g
41
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До SeishinBG1 - Загуби пазара на Русия и като цяло руската подкрепа - но печели европейски пазари2 - Цените за газ и нефт ще се увеличат многократно! - цените са си международни и няма да мръднат3 - Цялата иконимика ще бъде унищожена и приватизирана - и сега е такава.4 - Ще се превърне в страна вносител - и сега внасятИзвода е, че си зле с мисленето.
40
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опитвам се да си представя човек с име Иван Петров или подобно като външен министър на Израел и никак не ми се удава, простете за което ;-).И да направи Израел член на Шанхайската група, да речем :-).Колко часа му давате да е жив :-)))?
39
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Видях те аз около една дискотека и какво правеше там. Въобще кой те пита за Украйна и кой си ти, че да се изказваш?
38
1
 
30
 
! Отговори
Каква стана! преди 10 години
До 26 - ПростияНе ни е грешка спасяването на евреите. Напротив! Расизмът е патент на юдаизма. Ограниченият умствено Хитлер, вероятно комплексиран, че има еврейска жилка, е паднал до нивото на тези, които мразят хората. Обичай враговете си! Така ни учи Исус Христос, единосъщ с Бог отец и Светия дух . Само така може да се ограничи злото!Редно е обаче, евреите да са благодарни на българите, а не да ни закопават като еврейското ко*еле от Пловдив.
37
0
 
10
 
! Отговори
danail преди 10 години
ne stava be cionist pasi. NE STAVA ! I DA TI CITIRAM DAVID, PAK NEMA DA RAZBERESH. MLUKNI I SKRII SE ZA POLITIKATA. govori samo za cenata na evreiskoto pileshko. mojebi tam da ne lujesh.
36
0
 
44
 
! Отговори
Каква стана! преди 10 години
От казаното, от пловдивското полуеврейче, полуарабче, следва, че Европейският съюз трябва да се чете като Империалистически съюз. Вероятно и проф. Паси би казал същото. Всъщност ЕС се домогва до пазари, които никога не са били негови. Европейска експанзия за нови пазари! Старите се изчерпиха! Соломончо предричаше разпарчедосване и разграбване на Русия, а то какво стана: 3,5 млн. украинци подписаха петиция за митнически съюз с Русия. Еврокапитала и неговите слуги - евробюрократите - се наакаха.
35
1
 
48
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Мълчи бре долно еврейско изчадие! На Украйна не й трябва еврейогейския съюз! Това, което последва България след стъпването в този съюз ще я последва и нея, че и по-лошо! В момента има рабодеща икономика и голям износ на стоки към Русия! Ако се присъедини към този дяволски съюз ще: 1 - Загуби пазара на Русия и като цяло руската подкрепа.2 - Цените за газ и нефт ще се увеличат многократно!3 - Цялата иконимика ще бъде унищожена и приватизирана.4 - Ще се превърне в страна вносител!.....n
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сюлейман Паси работи за еврейската отрова, т.е. Новия световен ред(ЕС), който предвижда една ислямизирана Евразия от Атлантика до Сибир.