Колкото по-скоро се реформира Украйна, толкова по-добре за ЕС

Бившата съветска република не е готова за това партньорство, коментира Паси
30 ное 2013 21:28,
105
Колкото по-скоро се реформира Украйна, толкова по-добре за ЕС
Снимка: Bulgaria On Air

В близко бъдеще Украйна ще подпише Споразумението за асоцииране с Европейския съюз, коментира в ефира на Bulgaria On Air бившият външен министър и председател на „Атлантическия клуб“ в България Соломон Паси. Той подчерта, че за да се подготви за това партньорство Украйна трябва да извърши редица тежки реформи.

„Колкото по-скоро се реформира Украйна, толкова по-добре за нас. Реформирането на шестте държави от т.нар. „източно партньорство“- Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна, е поредната стъпка към реформирането на самата Русия.  Голямата крайна цел на европейската интеграция е присъединяването на Русия към ЕС, а на по-късен етап и към НАТО,“ коментира още Паси. По неговите думи това ще се случва с много бавни стъпки.
Бившият външен министър допълни още, че „НАТО и ЕС са двете страни на една монета и няма как, ако много искаш едното, да си на нож с другото“ и че случаят с Украйна е показателен за това.

Според Паси в краткосрочен план бившата съветска република няма как да е едновременно част от двата митнически съюза- Евразийския и в Европейския.  Това обаче е неизбежно в дългосрочна перспектива и един ден ще има безмитна търговия и обща икономическа зона между двата съюза, коментира още председателят на „Атлантическия клуб“ в България.

Отлагането на европейското споразумението за асоцииране с бившата съветска република е показателно, че ЕС „не успя успешно да проведе преговорите“.

Срещата във Вилнюс обаче е изпратила и положителен сигнал за развитието на ЕС, коментира още Паси.

„За първи път се предлага партньорство на страна с излаз на Каспийско море, а именно Азербайджан. Това означава, че следващото предложение ще е към централноазиатските републики като Казахстан, Узбекистан и Таджикистан и т.н. и че разширяването на ЕС ще е в тази посока' допълни Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А мишката Мони пакх взе да ръси мозък.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до ОдисейБългария е друга бира! Вървяла е като метреса след силните на деня. Първо с Хитлер, след 3 години след СССР, след това след новите хиттлеристи-САЩ. Но в страните от бившите съветски републики, това не става. Там си имат постоянство на приоритетите. Освен това имат засилена омраза към Сащ.
11
23
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Когато Соломон Паси 1990 за първи от трибуната на Народно събрание заговори за членство в НАТО / тогава беше депутат от СДС / *** ИЗРИГНАХА КАТО ВУЛКАН , но станахме членове и Гоце Първанов стана първия български Президент на България като член на НАТО , сега това което казва Соломон Паси ви се вижда нереално , като ерес , но и Християнството е възникнало като ерес на юдаизма , а днес всички го следваме дори безбожните *** най-вече.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това да не ви е мач Левски - ЦСКА?? И вие да ни си мислете, че сте от зрителите? Не, на терена сте и тази игра е вашият живот.
9
2
 
17
 
! Отговори
до Оди сей преди 10 години
Ми аз се интересувам от мнението на бачкатора, а ти що си мислиш, че някой се интересува от твоето?!?
8
21
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
6 Що за българин си щом викаш да живее Русия , бъгарщината през страхопочитанието пред Русия ли си го прекарваш.
7
21
 
7
 
! Отговори
одисей 1 преди 10 години
4 а защо си мислиш бачкаторче , че някой се интересуво точно от твоето мнение , живееш в свой си затворен измислен свят и последствията от тази затвореност са само за теб и за никой друг.
6
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя защо още му дават поле за изява? Ало, джур(А)налите, не ни занимавайте с Паси, който свлече България на колене!
5
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъй се надява този, но забравя да спомене че в този край на света мнението е на Путин, с който се съобразяват дори Сащ. Да каже, какво щеше да стане в Сирия, ако неговите натовци бяха тръгнали на война там. Но Путин каза, че нападение срещу Сирия е равнозначно на нападение на Русия и натовците си седнаха на осраните опашки.
4
3
 
35
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
щот се реформира *** та ЕС цъфна та върза
3
1
 
31
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Има един роман на руски в нета "Сатанисты XX века". Там много добре е описано какво представляват юдео-масоните и какво правят на тайните си сбирки.
2
2
 
38
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Вижте злобата в очите на ющдеина. Вижте бледото му лице. Кръвопийци.
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Паси, това, което искаш са американски мечти. Една планета, един свят, едно ръководство. Няма как да стане. Господ винаги ще размеси езиците и Вавилонската кула няма да бъде построена. А мисля, че той си знае работата.