Австралийски депутат сред първите сключил еднополов брак

Той обаче може да се окаже недействителен
22
Австралийски депутат сред първите сключил еднополов брак
Снимка: Ройтерс, архив

Австралийски парламентарист и неговият приятел бяха сред първите двойки, които сключиха еднополов брако в Австралия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Рано в събота (местно време) 38-годишният Стивън Доусън депутат от опозиционната Лейбъристка партия в регионалния парламент на щата Западна Австралия и партньорът му, 39-годишният Денис Лидълоу долетяха в Канбера, за да сключат  брак.

Еднополовите бракове в столицата бяха разрешени по силата на закон за териториалното устройство на Канбера. Вчера обаче Върховният съд на Австралия ще трябва да се произнесе по валидността на закона по настояване на австралийското федерално правителство. Според него законът за териториалното устройство на Канбера противоречи на австралийски федерален закон, който постановява, че бракът може да бъде само между мъж и жена. Ако Конституционният съд обяви за невалиден закона за териториалното устройство на Канбера, то бракът на австралийския парламентарист с приятеля му също ще се окаже невалиден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
Гнусни извращенци - добре че още си пия кафето а не съм седнал да обядвам че взе да ми се повдига.
17
0
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 10 години
Що така с лошо бе! Ами зоофилите не са ли хора!? Ами некрофилите на кого пречат!?Ей това хомосексуалистите сте много нетолерантни, ше знайш!Ами ако някой иска да бъде изяден, а друг да го изяде, защо трябва да им се нарушават правата. Ама много сте задръстени, ей! Правят си една декларация пред нотариус(някой некорумпиран) и се почват - варено, барбекю, бахур, алангле...
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Погнусен съм
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама хомосексуалните хора не пречат на никого и е безумно да се сравняват със зоофили и педофили. Така че ти си си просто човече и не може да налагаш ограничение върху едно нормално и изконно право на човека - да сключи брак с любим човек или пък да им бъде признато съвместно съжителство.
14
2
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
Така е, в най-напредничавата държава САЩ, вече има законодателни промени за правата на зоофилите, педофилите и инцеста.Но и у нас има прогресивни и толерантни хора. Аз съм за правата на садистите, некрофилите и човекоядците.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на хората! Но това се случва в една от най-развитите страни в света, а не в клоаката България. Тук отдолу прости хора са си хабили клавиатурата.
12
0
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
А Серго какво чака.
11
2
 
5
 
! Отговори
GOMOR преди 10 години
Булката ако има брат, той балдъза ли се пада на младоженеца?Представям си след първата брачна нощ кака свекървата пере кървавия чаршав.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А между другото, пунктуацията в статията мноооого куца... Някой май трябва да се върне в начално училище?
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Таз година булка, догодина люлка! Честито на младите и на сватовете!
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
После очаквайте читави закони. Те за тях си не са наясно, а какво остава за цяла държава. С демонстрациите си, вече започват да ме изнервят тези. Да си живеят както искат и да не се афишират, но явно те търсят внимание и изявяване. Комплексари.
7
4
 
15
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
А аз си мислех че ще е турски дупетат
6
8
 
3
 
! Отговори
СерГЕЙ Станишев преди 10 години
Аз и Вигенин също сключихме гей брак тайно и си обещахме да се обичаме цял живот. Мечтата ми е да се видя в бяла рокля пред олтара някой ден...
5
1
 
6
 
! Отговори
браво преди 10 години
Да са живи и здрави! И да се обичат докато смъртта...или обявяването за противоконституционнен на закона за еднополовите бракове...ги раздели!
4
2
 
9
 
! Отговори
педелвайс+ преди 10 години
Бравос,таз година булка,до година-люлка!Прочее,пригответе торбата с минусите,защото почвам да местя възторжено,толерантно и целеустремено!:)))
3
8
 
14
 
! Отговори
реалиста преди 10 години
Не е нормално неморалността да се поставя наравно с моралното. Света е толкова побъркан, че...
2
5
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Прав си! По-догодина някой ще иска да сключи брак със някой от мебелиге си. Животните и мебелите са като хората, могат да изразяват съгласие и да се обвързват във финансови и имуществени отношения с хората. Едно животно или мебел може да представлява един човек, да взема правни решени свързани с него, да го наследи, да получи пенсия при смъртта му. Между животно/мебел и човек може да има любов на база привързаност, общи черти и интереси. Животно/мебел може да иска да се обвърже с човек до живот
1
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде хаирлия да е! Пък догодина първият депутат сключил брак с домашния си любимец, ***, например.Да живей новия световен "морааааал".