Ученик стреля в Денвър, рани двама и се самоуби

Нападението станало в гимназия заради спор с учител
Обновена: 14 дек 2013 10:00 | 14 дек 2013 07:49,
19
Ученик стреля в Денвър, рани двама и се самоуби
Снимка: БТА

Ученик в гимназия в района на Денвър, в Средния Запад на САЩ, откри стрелба в учебното заведение, вероятно заради спор с учител, рани двама свои съученици, след което се самоуби, предадоха световните агенции, като се позоваха на местните власти.

Единият от пострадалите, 15-годишно момиче, е в критично  състояние. Другият, чийто пол и възраст не бяха уточнени, е получил дребни наранявания и вече е изписан от болница.

Нападателят е идентифициран. Той е учил в гимназията. Мотивите за стрелбата се изясняват. По-рано младежът влязъл в спор с учител. Когато нахлул в  гимназията, той търсел конкретно въпросния преподавател. Мъжът обаче бил предупреден и успял да напусне училището.

Нападението било извършено в гимназия "Арапахо", в Сентениъл, южно предградие на Денвър. Всички училища в щата Колорадо са отцепени от полицията. Гимназия "Арапахо", в която учат над 2200 тийнейджъри, се намира само на 13 километра от гимназия "Колумбайн" в Литълтаун, където двама тийнейджъри убиха 13 души, 12 свои съученици и учител, след което се самоубиха. Училището е и само на половин час път с кола от град Аврора, където 24-годишният Джеймс Холмс уби 12 и рани 58 души при стрелба в киносалон.

Поредната масова стрелба в училище в САЩ стана факт в самото навечерие на първата годишнина от зловещото нападение в началното училище "Санди Хук" в градчето Нютаун, в североизточния щат Кънектикът. На 14 декември 2012 г. 20-годишният Адам Ланза уби в учебното заведение 26 души, сред които 20 деца, след което сложи край на живота си, предаде БТА.

Вижте още в репортажа на Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Там са му изпуснали края с оръжията. Наскоро журналисти под прикритие показаха как си купиха няколко калашника и мощен снайпер 50ти калибър от интернет. Просто си уговориха среща с продавача на един паркинг, отидоха, платиха и си тръгнаха. От оръжеен панаир направиха същото и си тръгнаха с няколко пистолета съвсем законно. Патрони се продават в супермаркетите без ограничение, като бонбони. Ясно е, че има силно оръжейно лоби, но това е вече безумие.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо не е това, снощи у БГ в катастрофи са се убили поне 5 човека, назад са янките от нашите камикадзета.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 11 gre6i6 s korabite sa gi prenasiali do AVSTRALIA.
11
0
 
4
 
! Отговори
Breaking News преди 10 години
Шок: Някой в Америка има оръжие.
10
0
 
19
 
! Отговори
нона преди 10 години
дали пък няма нещо генетично пренесено от заселниците, каторжници и всякакви престъпници, които Великобритания е изсипвала там с кораби.... по традиция:)
9
2
 
22
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Един от абсурдите в Щатите:- взимаш шофьорска книжка на 16 г.- купуваш си огнестрелно оръжие на 18 г.- можеш да консумираш алкохол на 21 г.
8
2
 
17
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Така ще бъде, докато можеш да си купиш картечница от супермаркета в квартала...
7
3
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 10 години
аматьор
6
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 години
От тези копираме модел за общество и отношенията в него ? Горко ни !
5
0
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Да не би в този щат да има война,толкова много загинали.
4
3
 
7
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
edna chernilka po-malko
3
0
 
26
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
това нее новина ,това е ежедневие ..
2
0
 
15
 
! Отговори
знаещ преди 10 години
Тия съвсем изтрещяха.....
1
0
 
40
 
! Отговори
над 12000 убити преди 10 години
Тъй като Америка е най-голямата демокрация в света, поредното убийство е станало напълно демократично. Да ни пози господ от американската демокрация. Всяка година в САЩ биват убивани с огнестрелно оръжие над 12.000 души! По брой убийства САЩ изпреварват региони с въоръжени конфликти като Западния бряг и Газа, Уганда и размирната република Конго.