Путин сравни Сталин с Кромуел

Върнаха възпоменателната плоча за Брежнев на блок в Москва
Обновена: 20 дек 2013 09:12 | 20 дек 2013 09:10, Елка Василева
91
Путин сравни Сталин с Кромуел
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Възпоменателната плоча за Леонид Брежнев на фасадата на блока в Москва, където покойният съветски лидер е живял, бе възстановена, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е признак за носталгията по Съветския съюз в Русия, която е в тон с призивите на президента Владимир Путин за уважаване на всички аспекти от националната история.

Според критиците Брежнев е управлявал СССР в период на политически репресии и икономическа стагнация. Мнозина руснаци обаче си спомнят за тези години като време на стабилност за Съветския съюз, който се разпадна през 1991 г.

Владимир Путин използва съветски символи, за да увеличи своята популярност и да насърчава патриотизма, като в същото време представя периода между колапса на Съветския съюз и своето идване на власт през 2000 г. като време на хаос, когато Русия е била поставена на колене и едва не се е разпаднала.

Попитан на годишната си пресконференция вчера за призивите за възстановяване на паметниците на Сталин, руският президент сравни съветския лидер с Оливър Кромуел. Неколцина възприемат водача на Английската революция от 17 век като "същия тип кървав диктатор", отбеляза Путин.

"Какво прави Кромуел различен от Сталин?", попита руският президент. "Той е изиграл много двусмислена роля в британската история. Неговите паметници си стоят, никой не ги събаря", коментира Путин за Кромуел.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков определи ерата Брежнев като огромен плюс за страната.

Възпоменателната плоча за Брежнев бе махната миналата година. Проучване на общественото мнение в Русия, проведено през април от независимия социологически институт "Левада", обаче показа, че повече от половината граждани на страната имат положително мнение за него. Според сондажа Брежнев има по-висок рейтинг от който и да било друг съветски лидер, както и от последния руски цар Николай Втори.

Плочата бе възстановена на внушителния блок в сталинистки стил по гражданска инициатива, която бе подкрепена от депутат от управляващата партия "Единна Русия".

Брежнев беше начело на СССР между 1964 и 1982 г., повече от който и да било съветски лидер освен Сталин, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
13: "Докато във Франция разрешават гей браковете, въпреки масовите протести"Във Франция са толерантни, не са протестирали срещу гей браковете, а против закона хомосексуалните семейства да осиновяват деца, който беше приет въпреки това. Лятото имаше много протести, в Париж достигнаха до 2 мил протестиращи, полицията действа решително- имаше бити от полицията деца приети в болница, дошли и те да протестират защото виждате ли имали и те право да имат майка и татко а не две майки или двама бащи.
27
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"За Сталин няма достатъчно тежка присъда измислена още в човешката история."Хората построили индустрията на Русия, все още носятв негова чест портрета му на ръце по площадите. А *** дето и едно дете не могат да направят и отгледат, плюят ли плюят.
26
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой тъпче на едно място, КОЙ,КОЙ,КОЙ? Ако гледаме платените медии ще останем с впечатлението, че в България сме цъфнали и вързали, а Русия затъва ли, затъва...а знаят ли форумните соросиидчета, че Русия прави по 3-4% ръст на БВП годишно в условията на криза?
25
8
 
20
 
! Отговори
Tina преди 10 години
До Анонимен Не съм съгласна. Всяко решение на Путин е добре обмислено, винаги в полза на Русия и касаещо живота на милиони християни по света. Западните содомисти също го знаят.Единственото умно и правилно нещо в политиката на Борисов беше подаръкът, който направи на Путин...
24
3
 
4
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 24Imenno.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората, които освободиха България от турско робсто, комунистите ги избиха като животни.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма по лицемерно животно от евреина.......За сетен път се убеждавам .
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Сталин няма достатъчно тежка присъда измислена още в човешката история.
20
12
 
6
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Kak mojete da simpatizirate na Rusia koiato e*a mamata na dyrjavata sled vtorata svetovna voina? Bylgaria predi tova vreme e bila syvsem evropeiska dyrjava s mnogo dobra industria... Razbiram che ni osvobodiha ot tursko robstvo no tova ne e syshtata Rusia...
19
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 12Тези тъпчат само на едно място аз да ти кажа. Вървят на майната си те с тия идеологии от преди 60 години.А този изверг Сталин не може да го сравняваш дори с Хитлер бе.
18
6
 
23
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
До неразбралите:Путин е полезен за Русия, а нашите управляващи(след бай Тошо) са вредни!
17
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До TinaЕдинствената разлика между Путин и Борисов е че единия играе хокей, а другия футбол.И двамата са еднакво болни и самовлюбени индивиди работещи по един и същи начин, чрез силово налагане на волята си и заклеймяване на инакомислещите, слава богу ние българите се оказахме по зрели полиъически и бихме шута на нашето оведо овреме
16
4
 
16
 
! Отговори
razgradski pop преди 10 години
щом като трябва да се уважават всички аспекти от националната история, тогава и Германия да възстанови всички паметници на Адолф Хитлер..
15
7
 
23
 
! Отговори
Ванов преди 10 години
До АнонименПотъвала била и Русия като нас.ПОТЪВАТ САЩ,ЕС,ЯПОНИЯ И МНОГО КАТО ТЯХ,ЧЕ СА ЗАТЪНАЛИ ДО ГУШАТА В ДЪЛГОВЕ,А НЕ И Русия,която не дължи никому нищо и е във възход.А ЧЕ НИЕ ЗАТЪВАМЕ,ПРИ НАШАТА МУТРОКРАЦИЯ Е ЧИСТО НАШ ПРОБЛЕМ.Ще затъваме дотогава,докато сме членове на ЕС,и не стане чудо и другите държави,със съдба подобна на нашата не помогнат да го разтурим.ЕС е полезен за немци, френци,англичани и няколко други нации,за останалите е неоколониализам и тотално заробване.
14
3
 
14
 
! Отговори
12 преди 10 години
"Тези" вървят само нагоре, не ги мисли. Помисли ние българите как да се оправим, че по-лошо никога не е било и затъваме все повече.
13
7
 
34
 
! Отговори
Браво на Путин ! преди 10 години
Путин вдигна Русия на крака. Това са фактите. А това, че е забранил гей парадчетата и гей пропагандата не само, че не е лошо, а направо си е за хвалба. Докато във Франция разрешават гей браковете, въпреки масовите протести (много по-големи от тези срещу Свинчо Пеевски в БГ), в Русия връщат нормалните човешки ценности.Въпреки смешните си понякога ПР акции, Путин е добър за Русия в момента.
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нямат оправия тези
11
11
 
9
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Ne moga da razbera kakva e tazi liubov kym bivshia SSSR.... nikakva logika
10
5
 
29
 
! Отговори
Tina преди 10 години
До Анонимен Да сравняваш Борисов с Путин... Просто доказва до колко ниско е паднал Борисов, за да го величаят по форумите...Путин е спасил държавността, а Борисов приемствено подарява същата на България на най-доброто си приятелче Ердоган с помощта на Младенов и Нетаняху - другият му гуру...Просто няма място за сравнение между Борисов и Путин. Единият е Предател, другият - Държавник.
9
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 7Те такива хамерикански *** като теб от 30 години си мислят че Русия потъва, но то става обратното. Никой не може думичка да им каже. Това к'во ти говори, смотаняко? Хванал се за една изпусната буква...виж колко си жалък бе. Ние защото сме в ЕС затова потъваме или защото сме в Руски съюз, ***????