Нов атентат във Волгоград, взрив в тролей взе жертви

Нападението идва часове след трагедията на гарата в града
Обновена: 30 дек 2013 14:01 | 30 дек 2013 07:30, Красимир Ангелов
77

Снимка: Reuters

 

Десет души загинаха и поне още толкова са ранени при взрив в тролей във Волгоград тази сутрин, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на своя кореспондент.  По предварителни данни в тролея се е взривил атентатор самоубиец.

Според източник от правоохранителните органи взривът е бил с голяма мощност. Целият тролейбус е разбит, от него е останал само металният скелет. Наоколо лежат телата на загиналите, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието.

Още по темата

Взривът станал в пиков час на улица Качинцев в Дзержинския район на Волгоград. От едната страна на улицата се намира пазар, а от другата - гарнизонен универмаг.

На мястото на експлозията вече са пристигнали оперативните служби, губернаторът на Волгоградската област Сергей Боженов и министърът на здравеопазването Вероника Скворцова.

Това е трети взрив в града в рамките на последните 2 месеца. По последни данни броят на загиналите при атентата в гарата на Волгоград вчера достигна 17 души, а най тежко пострадалите са транспортирани със самолет в Москва.

Междувременно разследващите органи са намерили мъжки палец с щифт от граната на гарата, където беше извършено кървавото нападение. Това противоречи на първоначалните данни, че атентаторът е жена.

При взрив на 21 октомври в автобус в същия град загинаха 7 души, а близо 40 бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Волгоградвзриватентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
21
 
! Отговори
of marantz преди 10 години
виждам че си нещо надъхано момченце....пишше за гара буново не е само там има поне три още атентати на жп гари..... Защо не обесниш на убитите деца и майки и осакатените как това е справедливо...другото което явно незнаеш щото са явно *** КАВКАЗ казваш ами там е НАША ПРАРОДИНА БЕ МОМЧЕ МАЛОКО...татарстан Е ОБЯВЕН ИЗМИСЛЕН С ДЕКРЕТ ОТ ленин 1921 ГОДИНА това БЪЛГАРИЯ СТАРАТА МОМЧЕ....ТАМ Е ЧАСТ ОТ ГЕНОФОНДА ТИ ТАМ СА ЧЕРНИЯТ ОБЕЛИСК ДЖАМИЯТА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО УНИКАЛНО АМ ТВОЯТА БОКОВА НЯМА
38
26
 
8
 
! Отговори
оп преди 10 години
До russiaБляд, бего марш обратно в родината ти. Тук не си желан.
37
7
 
53
 
! Отговори
Килъра преди 10 години
Време е за превантивен военен удар по Саудитска Арабия и Катар!Да живее Русия и свободна България!
36
29
 
12
 
! Отговори
marantz преди 10 години
До russiaЧе какво точно съм плюл бе,русофилистик ***!?Казвам ясно и конкретно истината!Руснаците мачкат кавказците от много отдавна и там ги мразят жестоко!Нещо да лъжа!?А *** освен,че са си *** си имат и безродни *** гъзоцелувачи като тебе!А относно атентата на гара Буново мога да кажа,че Доган е бил донсоник на ДС,техен кадър и старателно подготвян за ролята си след 1989-та!И в тая връзка си задайте въпроса кой всъщност стои зад атентата!Кухи червени ***!
35
2
 
37
 
! Отговори
НИКОВ преди 10 години
ТОЗИ ПЪТ САУДИТЦИТЕ ПРЕКАЛИХА С ПОДКРЕПАТА ЗА ДЖИХАДИСТИТЕ И ТОВА ЧЕ ПУТИН СПРЯ ВОЙНАТА В СИРИЯ МНОГО ГИ ЗАБОЛЯ НО СЕГА ЩЕ ПЛАТЯТ ЗА ТОВА И ДОГОВОРИТЕ С САЩ НЯМА ДА ГИ СПАСЯТ
34
4
 
16
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
По темата: дали са мюсюлмани и ако са, дали и поръчителите са мюсюлмани?
33
47
 
10
 
! Отговори
marantz преди 10 години
Кавказците разкатават мамицата на ***!Руските свинщини в Кавказ са огромни и тия пичове просто използват оръжието на по-слабите-тероризъм!Изключително лесно е да промиеш мозъка на един слабо образован човек и да използваш омразата и религията му за да го направиш зомбиран самоубиец!Жалко за загиналите!
32
39
 
7
 
! Отговори
marantz преди 10 години
Кавказците разкатават мамицата на ***!Руските свинщини в Кавказ са огромни и тия пичове просто използват оръжието на по-слабите-тероризъм!Изключително лесно е да промиеш мозъка на един слабо образован човек и да използваш омразата и религията му за да го направиш зомбиран самоубиец!Жалко за загиналите!
31
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До курчАми погледнато исторически между юдаизма и исляма общите неща са много.
30
3
 
16
 
! Отговори
курч преди 10 години
До Анонимен 32Интересно, в този случай не са ли виновни ционистите, *** и т.н., които стоят зад удара на двете кули? Или зад удара на летището в Бургас?
29
3
 
13
 
! Отговори
Путин знае.. преди 10 години
Zerohedge "Meet Saudi Arabia's Bandar bin Sultan : The Puppetmaster behind the Syrian war".Путин е най-умния политик на планетата,вярвам ще намери начин да разобличи и се разправи с терористите.A в понеделник мирни преговори между иранците и шесте сили,кой иска да попречи,да сплаши,КОЙ ИМА ИНТЕРЕС?K
28
4
 
38
 
! Отговори
Тия изроди преди 10 години
пак ли са "борци" за свобода и демокрация..... както ги наричаше доскоро Белия дом. Чеченските терористи бяха целите в бяло, ... докато не се срутиха кулите близнаци на 11 септември. Тогава помощта на Русия бе добре дошла. Сега отново гледаме същия спектакъл в Сирия. Следите водят --->ЦРУ-ЦРУ-ЦРУ
27
5
 
42
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Как не вие срам *** такива, да кажете, че Путин го е направил? Русофобията ви граничи с болестно състояние.
26
40
 
14
 
! Отговори
БлаБла преди 10 години
Руснаците са го поробили тоя народ, клали са го системно в продължение на десетилетия, държат го в мизерия и неграмотност и по този начин промиването на мозъците от страна на религиозни фанатици е страшно лесно. Т.е. каквото повикало, такова се обадило.
25
1
 
38
 
! Отговори
РТР преди 10 години
Като се сетя как хванаха бежанеца с ножа чак в Гърция разбирам колко гола вода е милицията дано Господ ни пази
24
2
 
11
 
! Отговори
ime преди 10 години
shte pochnat i v bg ne boite se, s teia teroristcheta deto s gi kolekcionirate
23
38
 
11
 
! Отговори
Георги преди 10 години
КАКВОТО ПОЧУКАЛО ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО
22
1
 
16
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
До онбашиятате за тва "горките" араби не си знаят парите :) Ей, много разбирачи по тея форуми,много нещо...
21
2
 
32
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Putin pomaga na Asad v borbata s krainia religiozen isliam koito spava razvitieto na Siria, a nie priemame sashtite islamisti, davame im podslon, pari, stroim im domove, a edin den kogato niama da poluchat kakvoto poiskat i nas shte vzriviat.Koito ne poznava terora neznae kakvo r da se strahuvash da izpratish decata s avtobus na uchilishte, da patuvash vav vlak, da otidesh na kino ili v mol.Borbata s terora e mnogo po-tejka i po-trudna ot voinata.NE PUSKAITE ARABI V BALGARAI !
20
2
 
41
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Отдавна руски самолети не са летяли над Кавказ.