Нов атентат във Волгоград, взрив в тролей взе жертви

Нападението идва часове след трагедията на гарата в града
Обновена: 30 дек 2013 14:01 | 30 дек 2013 07:30, Красимир Ангелов
77

Снимка: Reuters

 

Десет души загинаха и поне още толкова са ранени при взрив в тролей във Волгоград тази сутрин, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на своя кореспондент.  По предварителни данни в тролея се е взривил атентатор самоубиец.

Според източник от правоохранителните органи взривът е бил с голяма мощност. Целият тролейбус е разбит, от него е останал само металният скелет. Наоколо лежат телата на загиналите, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието.

Още по темата

Взривът станал в пиков час на улица Качинцев в Дзержинския район на Волгоград. От едната страна на улицата се намира пазар, а от другата - гарнизонен универмаг.

На мястото на експлозията вече са пристигнали оперативните служби, губернаторът на Волгоградската област Сергей Боженов и министърът на здравеопазването Вероника Скворцова.

Това е трети взрив в града в рамките на последните 2 месеца. По последни данни броят на загиналите при атентата в гарата на Волгоград вчера достигна 17 души, а най тежко пострадалите са транспортирани със самолет в Москва.

Междувременно разследващите органи са намерили мъжки палец с щифт от граната на гарата, където беше извършено кървавото нападение. Това противоречи на първоначалните данни, че атентаторът е жена.

При взрив на 21 октомври в автобус в същия град загинаха 7 души, а близо 40 бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Волгоградвзриватентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
33
 
! Отговори
vivian преди 10 години
До putnik 18:Човешкият живот не само в Русия, но и навсякъде по света не струва нищо. Всичко се измерва само с пари, не разбирате ли?
18
17
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 10 години
Любопитното е как изобщо съществуват още индивиди като тебе на планетата...
17
14
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
ако бяха взривили американски тролей, щеше да е напълно заслужено защото сащ смуче петрола на горките араби. но като взривят руски тролей това е друга работа, непровокирана агресия, хапят ръката която ги храни. ей, казвал съм го много пъти и пак ще ви го кажа - кой е тоя бунак ви дава 400те кинта месечно?
16
11
 
30
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
Защо тия мюсюлмански *** имат право да се разхождат сред белите хора? Всички гадни мангалоиди трябва да бъдат натикани в концлагери и да умират в тежък труд и глад, подчовешка ***!
15
7
 
53
 
! Отговори
Да, да преди 10 години
Правителството ни пусна 11 хил. мюсюлмани само за някоко месеца. Стотици от тях са терористи. Правете си сметката какво ни докараха БСП и ДПС...
14
24
 
15
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Брей, много смели българи бре! Хайде всички смелчаци в Русия да "оправите" мюсюлманите.
13
48
 
14
 
! Отговори
KGB преди 10 години
КГБ обича да избива собствения си народ
12
40
 
14
 
! Отговори
AAAA преди 10 години
Войната в Чечня си беше работа на КГБ,те си ги обучават те си ги финансират,те си ги активират,важно е какви са целите.Путин има нужда от конфликти за да държи цената на петрола на високи нива.В РУСИЯ НИЩО НЕ Е ТАКОВА КАКВОТО ИЗГЛЕЖДА-ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ.
11
2
 
45
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
Че ще има наказателна акция, ще има, въпроса е дали ще се продължава така на парче: атентат - наказателна акция, и дали Путин не трябва да започне радикално-фундаментални действия с/у ислямистките ***!
10
20
 
6
 
! Отговори
joomla преди 10 години
kato kazahme voina... Az sum 'za' v BG da ima grajdanska voina i da se razberem vednuj za vinagi. Neka po-silniqt pobedi! S *** i cherveni starci ne mi se jivee...
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Китайските власти съобщиха, че в западната част на страната полицията е убила 8 терористи, които са нападнали служителите на реда с ножове и експлозиви, предаде АП.Съобщава се за изгорени полицейски коли.Засега информацията е оскъдна, официални коментари няма нито от местните власти, нито от полицията.Сблъсъците са станали в уйгурския автономен район Синдзян в Китай с преобладаващо мюсюлманско население.
8
21
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия трябва да нанесе ядрен удар по Саудитска арабия и САЩ !
7
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Готов за Бой на 33гС твоите "нещастни" 33 г. не знаеш какво е война. Гледай повече филми за 1-та и 2-та Световни войни и тогава пиши нелепости. ***!!! Ако ти дадат АК-47 ще се чудиш какво да правиш с него!!! И в казарма сигурно не си ходил...
6
3
 
50
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Руснаци, разузнайте откъде са родом атентаторите и им направете една "Хирошима" .
5
6
 
63
 
! Отговори
Някъв от България преди 10 години
Време е Русия да редуцира броя на мюсюлманите си!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имаш ли нещо спастрено, и ако да, къде живееш?
3
5
 
50
 
! Отговори
Hansens преди 10 години
Готов за бой и ти май си изтрещял. И сега има достатъчно войни,взимай Калашника и заминавай в Сирия,обаче там не е като да седиш пред компа и да пишеш нелепи коментари!!! Аман от смешници дето автомат не са виждали през живота си,но прокламират война.
2
5
 
54
 
! Отговори
Тито преди 10 години
Проклети ***...Май ще излезе че Сталин е бил прав...мачкането и принципа на лопатата винаги работят.Лошото е че и у нас се напълни с тези ***.Руснаците ще се оправят-имат работещи силови структори,а ние.?, Нито една служба нямаме,която да не обслужва политически интереси.Стига вече с толерантноста и правата на човека--това е за западните ***.Насадената глобализация и толерантност от Е.Съюза са най-голямото зло за всички народи.Историята ще покаже че евр.ценности са пълна глупост...
1
3
 
66
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Приемайте още невинни жени с децата им от сирия и други арабски мюсюлмански държави,те колко са невинни и незначителни мюсюлманските жени камикадзе до камикадзе,тая религия е основана на кръвопролитие и омраза...