Сейфът, убил палестинския посланик в Прага, е ползван редовно

В Чехия работят по идентифицирането на експлозива
2 яну 2014 16:52, Елка Василева
8
Сейфът, убил палестинския посланик в Прага, е ползван редовно
Снимка: Reuters

Чешките власти работят по идентифицирането на експлозива, който отне живота на палестинския посланик, установяването на причините за експлозията на взривното вещество и причините то да се е намирало в сейф на посолството, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Палестинският посланик в Чехия Джамал ал Джамал издъхна вчера от тежките рани, причинени от експлозията. Разследването може да отнеме няколко дни, заяви Павел Коларж, ръководител на Института по криминология в Прага.

Говорител на палестинското посолство заяви пред чешкото радио, че сейфът, в който са се намирали експлозивите, се е използвал редовно. С това той опроверга изявлението на палестинския външен министър Рияд ал Малики, че сейфът не е бил докосван повече от 20 години.

Посолството неотдавна се премести в нов комплекс. Сейфът се намираше в резиденцията на посланика.

Чешката полиция не е открила нищо, което да сочи, че дипломатът е станал жертва на престъпление, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
"Няма престъпление", сигурно е гръмнал от самосебе си?!Използването на експлозиви от лица неоторизирани да работят с тях, за неясни цели не е ли престъпление според чешката полиция?Те като нашите, уж умерял от инфаркт, а се оказало, че е с два куршума в главата, които не си личали при първоначалния оглед.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още сутринта ви писах че външния им министър не казва истина. Новия посланик е бил от партията Фатах, орозициа на Хамас. Хамас използват домовете на хората на Фатах от които стрелят ракети към Израел. Израел разбират от къде е изстеляна ракетата, пускат бюлетини над квртала за да се изнесат жителите на сградата преди бомбардиро, но Хамас им заповядва да останат в дома си, ако не се подчинят, на другия ден ги избиват. Сещайте се сами защо! Това се казва двустранен жесток терор. Нещастен народ.
3
10
 
12
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Единствените , което избиват палестинци без значение деца , жени , старци , посланици , лекари , религиозни лица са евреите
2
0
 
7
 
! Отговори
"Днес" о л преди 10 години
Мила ***,Надявам се твоите колеги да не ме трият, както в случая с поредната катастрофа на БМВ. Не съм язвителен и не нарушавам правилата на сайта.Нека сега спрем, преброим до 6, разделим резултата и спрем. Това е оценката за вашият "екип".Нека сега помислим,как може да се случи последното изречение, според БTA?Нека сега се повеселим,като предположим,че дипломата е вадил от касата новогодишни пиратки с голяма мощност, пушейки пура. Така той е станал жертва на несъобразителност. Трий, да го...
1
10
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Интересно защо му е било нужно на палестинския външен министър да лъже, че сейфът не е използван 20 години. В общи линии, на тоя народ любимото му занимание са експлозивите, а който нож вади - от нож умира !