65 души все още са в болниците във Волгоград

Либерал-демократическата партия предложи възстановяване на смъртното наказание
4 яну 2014 11:24, Екип на Bulgaria On Air
11
65 души все още са в болниците във Волгоград
Снимка: Bulgaria On Air

65 души все още са в болниците във Волгоград и Москва, след като бяха тежко ранени при терористичните атаки преди няколко дни. Междувременно все повече политици настояват за по-сериозен отговор от страна на властите. От Либерал-демократическата партия дори предложиха възстановяване на смъртното наказание за участници и организатори на терористични актове.

Докторите продължават да се борят за живота на 3-месечното бебе Вика Туконова, чиято майка и баба загинаха при единия от атентатите. В момента детето се намира в изкуствена кома и състоянието му е критично.

На вътрешнополитическата сцена, дебатите за реакцията на страната се ускоряват. В първия си официален коментар след трагедията, Николай Плигин, депутат от партията Единна Русия и председател на Конституционния комитет, подчерта, че анти-терористичните закони и мерки в страната са достатъчно добри и трябва да бъдат използвани. Либерал-демократите обаче настояват за редица промени, сред които връщане на смъртното наказание. Според депутатът Роман Худяков, то трябва да обхваща не само престъпленията, свързани с тероризъм, но и тези с разпространение на наркотици.

След Новогодишните празници, ръководителите на службите за сигурност ще бъдат изслушани пред парламента и ще отговорят на неудобния въпрос – как са допуснали атаките във Волгоград. Тогава ще бъде дадено началото и на дебат за евентуални законодателни промени с цел по-ефективна борба с тероризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
10
 
! Отговори
Берия преди 10 години
Абе, Коба за кои народи беше казал, че не им вярва и че не могат да са погранични в Съветската държава? И какво беше разпоредил- форс-мажор към Сибир! Е, върнаха остатъците ..и пак проблеми! Ами имате опит руские-използвайте го! Земите от Сибир до Гибралтар трябва да се изчистят от терористи! Радикално и срочно!
5
4
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
В етом смисл--смертников не можно испугать с смерти )
4
3
 
26
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Докато мине Олимпиадата Русия няма да прави резки движения, но после ще навре тия мюсюлмански *** на свинята под опашката.
3
5
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Определен кръг световни терористи (евреи и американци) се ядосаха че Русия спря войната към Иран и нахлуването на американци към Сирия- номерът с химическите оръжия не мина както стана с Ирак- Израел си разчиства сметките с всички свои териториални съседи - Изтокът се клати ,петрола на Ирак се точи и милиардите долари текът в джобовете на световните богаташи- каузата е -Мир не ни трябва -искаме войни за да правим пари !а БГ обяви война на Ирак и после "прости' 1 милиард долара дълг към БГ (НДСВ)
2
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Докторите продължават да се борят за живота на 3-месечното бебе Вика Туконова, чиято майка и баба загинаха при единия от атентатите. В момента детето се намира в изкуствена кома и състоянието му е критично."Владимире, нищо не оправдава това зверство!Смачкай мръсната мюсюлманска ***!
1
14
 
11
 
! Отговори
Зелената миля преди 10 години
Ще спират самоубийците атентатори със смъртно наказание. Гениално. Само ще изгори някой невинен човек. Лов на вещици в 21-ви век.