Не съм дошъл в Лондон, за да крада!

Как румънецът Виктор Спиреску стана звезда във Великобритания
Обновена: 5 яну 2014 19:01 | 5 яну 2014 18:55,
46
Не съм дошъл в Лондон, за да крада!
Снимка: архив, Reuters

Британските медии, които предричаха масов приток на българи и румънци в страната от началото на годината, изглежда са намерили само един румънски имигрант - Виктор Спиреску, пристигнал още на 1 януари, за да работи във Великобритания и превърнал се в знаменитост, съобщава АФП.

Тридесетгодишинят румънец, който дава серия интервюта, стана лице на тези работници имигранти, от чието масово пристигане се страхува Великобритания.

Младият човек бе изненадан, когато при пристигането си на лондонското летище Лутън бе посрещант от множество камери и от двама депутати в деня на отпадането на трудовите ограничения за българи и румънци във Великобритания и в останалата част на ЕС.

Вниманието се насочи към него, тъй като той бе един от малкото пътници на борда на самолета от Тургу Муреш /Централна Румъния/, пристигащи за първи път във Великобритания. Повечето от останалите вече живееха в страната.

Не съм дошъл да крада вашата страна. Дошъл съм да работя и след това да се върна у дома, се защити младият румънец, който е оставил годеницата си в Трансилвания, докато спечели достатъчно пари за обновяване на жилището, което са си купили там.

Вестник "Дейли телеграф" дори е отишъл да интервюира на място 19-годишната му годеница Каталина Курцян, снимана пред порутената им къща в село Пелишор.

Виктор Спиреску, който според в."Таймс" е упражнявал в Румъния професията на овчар, електротехник и механик, след пристигането си във Великобритания си е намерил работа като мияч на коли.

Самият той е изненадан от новопридобитата си известност: "Когато отивам в супурмаркета, всички ме гледат. Чух едно малко момиченце да казва на майка си: Виж, това е този от телевизията", разказа Спиреску днес пред британската телевизия Скай нюз. Той добави, че хората, които е срещнал досега, са били много дружелюбни.

На фона на безпокойствата, предизвикани от пълното отваряне на трудовия пазар за румънци и българи от 1 януари, британският премиер Дейвид Камерън ограничи достъпа на новите мигранти до социални помощи.

В интервю за БиБиСи днес премиерът Камерън отново отказа да посочи цифра за броя на румънците и българите, очаквани да пристигнат във Великобритания, като припомни, че лейбъристкото правителство е подценило значително броя на имигрантите след влизането на Полша в ЕС през 2004 г., а те са се оказали над един милион.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До HEXAGONНе ти ли е чудно защо Германия се "изправя" два пъти?Ами защото някой им налива пари. Този "някой" се сещаш кой е, нали?
22
9
 
37
 
! Отговори
HEXAGON преди 10 години
До Българин - И си прав и не си прав .... Вярно че османското робство ни е мачкало , но не то е проблема .... ако погледнем историята можем да вземем много по - пресни примери , като Германия например - срината до земята през 2 световни войни и днес отново е двигателя на европа. Погледни и държавичките от бившия съветски съюз - мизерни до неузнаваемост... Проблема от части е и в самите нас , защото допускаме подобни хора да ни диктуват живота и след разпада му
21
2
 
45
 
! Отговори
Камерън-Диас преди 10 години
Айде бе , бай *** , моля ти се от сърце , замини за Великобритания , вземи помощи , върни се към към индо-пакистанските си корени , остави ни тук българите мазохисти да се затриваме ! Да , ама Не ! Бай *** има пипе и не ще да ходи в *** държави като Англия и Холандия , Бай *** знае , че от Столипиново по-убаво нема , че там не може да "бере" желЕзо и жица , ех ...?!
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
IZVINI SE NA BYLGARITE I RUMYNCITE EI KAMERYN *** SI DOLEN PE4ELI6 IMIDJ NA NA6 GRYB GADNINA DOLNA.A KYDE NIE VYN6NIQ MINISTYR DA NI OSTRAMI VIGENOZNA RABOTA
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тюх, разочаровал ги е човекът!
18
1
 
63
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Ако преди няколкостотин години Европата ни бе подпомогнала малко срещу бесните башибозуци (а не да ги спират чак пред Виена), сега нито българските нито румънските *** щяха да им крадат помощите и да ни излагат нас редовите граждани пред света, нито щеше да я има тази скалъпена статия. ЗАЩОТО НИЕ НЕ СТРУВАМЕ ПО МАЛКО ОТ МИЗЕРНИТЕ БРИТАНЦИ, КОИТО ПРОСТО СА ИМАЛИ КЪСМЕТА ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ ХИТРИ КАТО ЛИСИЦИ ПОЛИТИЦИ.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KAKVO DA KLAJA OSVEN PAK DA GO * TOQ KAMERAN I VSITE TYPI INGILIZI.MPJE6E PONE DA SE IZVINI DA GO EVA I MRYSNATA GADINA
16
0
 
97
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
За тази психоза не са виновни обикновените британски граждани - виновни са политиците и медиите !
15
1
 
17
 
! Отговори
трут преди 10 години
Ти не си, ама аз съм.Точно за това съм в Лондон.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До хамалинаИмаш крава пиеш мляко
13
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
даже и децата в ЮК го знаят от новините а ние тука 1 снимка не видяхме
12
2
 
66
 
! Отговори
хамалина преди 10 години
"Казал ми е стрико Цако, няма тако,няма вако, стой си Стойчо във България, майната и на Британия!"
11
15
 
36
 
! Отговори
отрепката преди 10 години
Аз пък отивам да крада. Луд ли съм да им плащам такси на ония ***.
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До userАма и нашите да гледат как бобитата с палките приобщават яко и не си поплюват! Сега английските запалянковци са кротки като агънца, а каква световна напаст бяха всички помним!
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pak li revete , pak li se opravdavate s romite be ! Ne razbrahte li che Evropeicite ni sravnqvat v BG edin narod , edin dol drenki !
8
5
 
27
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
не съм срещал пренебрежение или предразсъдъци в корпоративния свят на Лондон.просто трябва да знаеш и да можеш ...за миячи и чистачи е друго, защото там конкуренция ти е цяла Азия и Африка
7
10
 
75
 
! Отговори
Бай Димо преди 10 години
Изсмукваха десетилетия наред бозавите бритони ресурси от колониите си. Сега си плащат за гяволъка, тъпо ДНК увредено племе. Трябва да си луд да ходиш да живееш сред тия ***. Най-долните *** от БГ ходят и слугуват на тая островна ***. Напълнили са се с пакита, индита, Хийтроу мяза на ислямски ***. Наскоро говорих с една българка, наскоро завърнала се от Англия след 20 годишен престой там. Постигнала всичко жената, пари, кариера, вика ми: "В оня кошмар не се живее вече".
6
4
 
135
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европа винаги ни е смятала за 2-ра ръка хора и за врагове (говоря за обикновените хора, а не за Абрамович).Оказа се, че това е най-голямата им грешка - много българи, румънци и руснаци отидоха зад океана и направиха кариери във водещите Американски и Канадски фирми и университети.В същото време западна Европа се напълни с араби и индуси.Ако не бяха техните предрасъдаци, то Европа щеше да бъде по-добро място за живеене за всеки
5
4
 
86
 
! Отговори
user преди 10 години
да отиват братчедите, че искам да видя как ще ги интегрират.
4
9
 
58
 
! Отговори
гачно преди 10 години
айде сега-тохо,няма да мрънкате,нали искахте европа,нали искахте нато,еееее това е майна за тях сме едни ***,така че тихо....сами си го набихте...