Небивали мерки за сигурност в Русия преди Олимпиадата

Наблюдение ще се извършва и от космоса чрез сателити
7 яну 2014 12:25, Елка Василева
17
Небивали мерки за сигурност в Русия преди Олимпиадата
Снимка: Reuters

Месец преди откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи в Русия влязоха в сила мерки за сигурност, безпрецедентни за олимпийското движение, съобщи Франс прес. Опасенията от атентати се засилиха заради двете самоубийствени нападения от края на декември.

От днес влизането на автомобили в Сочи ще се извършва контролирано, а достъпът до 350-хилядния град на външни автомобили е забранен, освен ако нямат специално разрешително.

Засилено е и присъствието на органите на реда, разположени още от ноември в този балнеолечебен курорт, намиращ се между Черно море и Кавказ.

Новите разпоредби влизат в сила месец преди Олимпийските игри (7-23 февруари) и ще важат до 23 март, седмица след закриването на Параолимпийските игри (7-16 март).

Около 37 000 полицаи и войници ще бъдат мобилизирани да гарантират сигурността на игрите, най-голямото международно събитие, организирано от Русия след разпадането на СССР през 1991 г. Това е събитие, на което руският президент Владимир Путин особено държи и иска да го превърне във витрина на постиженията на Русия, отбелязва Франс прес.

Наблюдение ще се извършва и от космоса чрез сателити, каза министърът на извънредните ситуации на Русия Владимир Пучков.

Считано от днес се в въвеждат и ограничения за корабоплаването в Черно море.

Военните ще разположат в Сочи и зенитни комплекси "Панцир-С1", ново поколение ракети земя-въздух.

Русия ще следи също така всички комуникации благодарение на система, която позволява на Федералната служба за сигурност да има достъп до всички телефонни и интернет комуникации, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Коци преди 10 години
Абе пиянде ирландско , естествено че са китаиски , на германците германски ли са ? хахаха , *** колко си ***
15
4
 
2
 
! Отговори
Ирландско пиянде преди 10 години
До Вивиан,ей, значи, проста тьотка си. Демек като учиш и живееш в Краснодар ние тука да спрем да си пишем мненията а? Или, че брат ти защото не искал да идва в България сега да спрем интернета тук, а? Кой го брига за теб и брат ти? На всичкото отгоре си и неграмотна, да не си родена в другата Кабардино-Балкария? Тука поне на роден език не се ли научи да пишеш правилно? Какво постигна Русия за 10 години? Компютъра ти ли е руски, телефона ти ли, телевизора ли? Ааа, не акъла ти е руско-алкашки!
14
1
 
5
 
! Отговори
analiz преди 10 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500, повечето от които умират от раните си. Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на ДОГАН и МЕСТАН . . .
13
3
 
4
 
! Отговори
galasia преди 10 години
O4akvam tova sabitie s netarpenie. 6te vidite kakvo mogat rusnacite. 6te vidite, i 6te im zavidite - vervaite mi. Samo da niama lo6i raboti - grehota e.
12
0
 
5
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До EU citizen не само ти и обратните също.
11
7
 
22
 
! Отговори
Вивиан преди 10 години
до 9 Извинете че се намесвам е мизерния ви Бг. живот господине , аз живея и уча в Краснодар .родена съм в България и я посещавам всяка година, разликата е голяма меко казано. Русия постигна за 10 години неща за които вие само си мечтаете , руските туристи крепят вашия туризъм с парите си. Брат ми неиска изопщо да идва в България заради *** , а вие смеете да коментирате непонятни за вас неща , събодете се моля.
10
10
 
7
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До *** АминМи че те туристите си живеят във Великобритания, бе мой човек. Путин може да предизвика интерес ако се маскира като негр.
9
0
 
14
 
! Отговори
Иди Амин преди 10 години
Номер 2, ами разбира се, че голяма част от хубавите неща са от царско време. Ти като ходиш в Лондон, да не би да ходиш да им гледаш редовите работнически къщички и другите подобни простотии от 70-те ? А че ще задминат Великобритания, то е ясно. Туристите, посетили Русия през 2011 са били 22 милиона, а през 2012 са били 26 - с 4 милиона повече. Великобритания за същата година има 29 милиона посетители, и то заради Олимпиадата, на тях бройките им не растат. Прави си сметките.
8
16
 
7
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
След второто ходене в русия, я отписах като дестинация. Олимпиадата им ще я бойкотирам и по телевизията.
7
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джуджетата от кремъл показаха на света, че не са наясно какви са идеите на олимпийското движение.
6
3
 
16
 
! Отговори
Patria_Onoguria преди 10 години
Съветския съюз е създаден благодарение на Великите сили, които на опасността Русия да стане световен хегемон, предвид финансовото сътресение от Руско - японската война и проточилата се Първа световна война, довели до недоволство сред масите, успяват да финансират червената секта и да доведат Русия до гражданска война. Война, в която се финансират, както бели, така и червени , с цел да се обезкърви Русия и тя да не е Велика сила поне няколко десетилетия. Комузимът е немско-английско изчадие!
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
350 хиляди.. значи е долу-горе колкото Варна. Сигурно ще е кошмарно да си жител на града и да изживееш тази олимпиада при положение, че нито работните ти дни спират, нито детето ти спира да ходи на градина/училище и т.н. Контролирано влизане... разрешителни. ... не не. Той амуджата да си метне 2 килца тротил с дистанционно задействане около кръста пък колко да е контролирано всичко.... Контролирано ще е до взрива.
4
37
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Империя на злото си е империя на злото дори когато се провеждат олимпийски игри.
3
14
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
В Русия е интересно. Санкт Петербург, Москва- красива импозантна архитектура. Разбира се, всичко красиво е от времето на монархията. Включим ли гнусните комунистически постройки, страната придобива нелицеприятен, даже отвратителен вид. Никога няма да се доближи по туристи до Великобритания, номер 2 поради ред причини, но си струва да се види.
2
7
 
49
 
! Отговори
Иди Амин преди 10 години
Русия годишно я посещават 26 милиона души, скоро ще задминат Великобритания по пристигнали туристи. За разлика от България, където не само на туристите, ами и на местните не им харесва и си тръгват масово.
1
56
 
14
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
колко луд трябва да си за да идеш там ... за да идеш в Русия по-принцип ?